Цитирай Първоначално написано от Chacho
Цитирай Първоначално написано от Madara1233
Обръщате темата на: Трябва ли да се бия или не?

Вярно е, че с мускули и пилешки мозък до никъде няма да я докараш, ама с мозък и пилешки мускули същото. Дето вика Chacho, има и такива дето търсят повод за побой. Така че най-добре като видиш такива се омети. (Това не е бягство, а тактическо отстъпление)
И аз съм на това мнение, но хайде да се обединим около това, че понякога, ама наистина няма как да избегнеш боя. Дали ще си с приятелка, дали ще те пресрещнат, дали ще те догонят, все може да се случи.

Боксът е много хубав спорт за самозащита, защото е сравнително по-прост от много други бойни изкуства (няма нунча-со-сон-кал-нопунде-йоп-териги). Това ти позволява да взимаш бързи и правилни решения.

Аз съм на принципа, че всеки сам трябва да си избере изкуството, защото почти винаги опира до треньор и трениращ (тай-чи например е изключение). Понеже казахте, че няма добри сенсеи по карате, проверете кой е Джоси. (не съм каратист, таекуондист съм..)
Не дай Боже и това става. И тогава вече ни бяг ни нищо може да те спаси, освен ако нямаш нещо в ръкава, щото тея по улиците нощем не им пука дали ще си умреш или не един вид.