- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- "Понякога седя и си мисля... а понякога само си седя.&q
Драги и не чак толкова драги съфорумници,
Достигнах до "велико" прозрение, към което сърцето ми се стремеше с всички усилия през последните месеци и търсеше къде ли не, в какво ли не, в кого ли не...
А всъщност всичко, което трябваше да зная, беше до мен и чакаше да го откъсна.
Аз съм слаба.
Аз съм ужасно, прелестно слаба.
Аз съм човек.
Обикновен, уникален човек.
Аз съм зависеща.
Зависеща в своята самостоятелност.
Аз съм студена.
Студена, страстна и истинска.
Господ има.
Но повечето хора са сляпи за него.
Съдба има.
Но тя е в постоянно движение - мрежа, изградена от милиарди пътища. Всяко решение е поемане в определена посока.
Прозрения има. Знамения също.
Но повечето хора са сляпи за тях.
Любов има.
Но тя не е базкрайна романтика, а взаимно обогатяване.
Всичко се връща.
Винаги. Тройно.
Мислите ми са хаотични. Повечето от вас вече са напуснали темата, част са отегчени, а някои - радразнени.
Нещата, които написах, са клишета. Те бяха в главата ми като думи дълго време и съм ги чувала къде ли не. Но ето, че най-сетне ги разбрах след дълго лутане и много болка от най-страшния вид - притъпената, приглушената, гордата. Разбрах също и защо са повтаряни от толкова много устни.
Не бива да оставяме душата си да залинява.
Не бива да мислим за любовта, не бива да я анализираме.
Не бива да се страхуваме да бъдем наранени.
Не бива да крием истинските си чувства.
Не бива да имаме очаквания към човека до нас.
Не бива да опитваме да доминираме над партньора.
Не бива да обсебваме партньора.
Не бива да искаме признания и доказателства за любовта му\ѝ.
... и още много, много в такъв стил.
Призовавам ви да се обичате!
Истински, диво, безумно. За момента. В момента. С грижа. Сляпо. Въпреки всичко. С вкус на шоколадов сладолед, аромат на река и ласка на слънчеви лъчи върху румени страни.
Призовавам ви да страдате!
Дълбоко. Със солени сълзи и неутешими ридания. С плюшена играчка или възглавница, която да притискате към гърдите си, приютили нажежена от студ буца.
Призовавам ви да бъдете хора!
Въпреки плоските книги, филми, музика, хора, идеи, които ни заливат и даже давят в мисли в стил "бъди силен, бъди отракан, бъди манипулатор".
Не питайте! Не ревнувайте! Не искайте да сте единствени и неповторими!
Защото, драги съфорумници, истината е, че трябва да извървим живота си сами, да научим уроците си сами, да се преборим с пречките сами. А любимите хора... те не са ни длъжни с нищо, те не са част от нас, те не са обвързани с нас. Любимите хора са ангели. Те са помощници и - за известно време - наши спътници. Те ни подават ръка, полагат ни на рамото си и заедно отваряме небесата за миг.
Кога идва болката? Когато опитаме да пленим ангелите и те, в самоотбранителен опит да запазят себе си, разкъсват пипалата, с които сме ги омотали.
Бъдете благодарни! Бъдете благодарни, че там, някъде, има Ангели и за вас! Обичайте ангелите, не ги пленявайте!
А аз благодаря на малкото, прочели темата до края.![]()
Поздрав!
А сега отивам да уча по биология.![]()
all day... all night... what the fuck?!
Ей това е! БРАВОМного хубаво и точно казано! Значи все още имало свестни младежи..
Това е най-истинската тема тук! Браво!
Ехее... мерси!
Пък аз очаквах да се заяждате.![]()
Първоначално написано от ScarletBite
Очаквай неочакваното
novasum![]()
nirvana13![]()
БРРРРРРРРАВО, БРАВО, БРАВО ! ЕВАЛА (bow)
Хора много , Човеци малко !
Хубаво е, че още има хора, които опитват да осмислят живота си, а не просто да съществуват в чуждите стереотипи. Сега остава и да приложиш написаното на практика.
Аз лично не съм съгласна с някои от нещата, описани в поста ти, но всеки си има свои възгледи за живота.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Ъъъ... добре ще е да напишеш повече за нещата, с които не си съгласна, и евентуално за твоите възгледи по въпроса, за да се впишем в стила на форума.Първоначално написано от TheBeliever
![]()
невероятно :]![]()
Sex is:
Like "Nokia" - Connecting People
Like "Nike" - Just do It
Like "Pepsi" - Ask for More
Like "Samsung" - Everyone is Invated
and Like "Me" - TOO GOOD TO BE TRUE !
Съгласна съм с всичко казано![]()
...It's my life and it's now or never,
I ain't gonna live forever....
Много е хубаво...прозряла си това, което за доста хора е непонятно и чуждо, родена си за философка.
![]()
Вярвай в трудните минути, усмихвай се, когато тъжиш. Лесно е глава да отпуснеш, трудно е да победиш!
Има ситуации, които просто го изискват.Първоначално написано от ScarletBite
Мне, ако не очаквам от него нищо, то той ми бил безразличен.Първоначално написано от ScarletBite
Не вярвам да има някой, който да е такъв депресар, мазохист, сополанко и с такова желание да се самонаранява, без значение каква е причината.Първоначално написано от ScarletBite
Не страдам от мания за величие или неповторимост, но, докато съм с него, искам да съм единствена. Не се заблуждавам, че ще сме заедно, докато смъртта ни раздели- хора сме,променяме се. Просто искам уважение, а не да се търкаля в леглото ни с друга!Първоначално написано от ScarletBite
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Първоначално написано от kalpazanka
Точно.Според мен повечето не са го осмислили добре.
"Призовавам ви да страдате!" wtf![]()
Калпазанка, посочи ми ситуация, която "изисква" прикриване на истинските ти чувства.Всички, за които ще се сетиш, са заредени с напрежение, нали? И са игра на надцакване с партньора, опит да покажеш как "не ти пука чак толкова". Другият вариант е някаква форма на евфемизъм, предполагам.
Колко проблеми бихме си спестили, ако си казваме истината в очите и умеем да я приемаме, когато другата страна ни я поднася! Та в повечето караници и наранявания между влюбени не се ли корени именно недоразумението или правенето (дори казването) на нещо, което разочарова партньора?
Като казах "разочарование"... такова може да има само, когато нечии очаквания са неоправдани, нечии представи - накърнени. Хубаво е да имаме надежди, окей е да правим планове - но само, докато те са в здравословни граници, приемащи и вероятността нещата да не се получат по желания начин. Между очакването и изискването границата е тънка.
Голям проблем на повечето хора е и неспособността да приемат, че щастието и нещастието, доброто и лошо, любовта и мъката вървят ръка за ръка. И, макар че целите ни същности се съпротивляват срещу "тъмните" емоции, в тях има красота, поука, мъдрост. Именно "отрицателните" емоции ни карат да израстваме духовно, да се борим, да се изкачваме. И те са част от нас.
Неточен цитат по памет и от неизвестен автор: "Всички щастливи хора си приличат, но всеки страда по своему".
Уважението не е непременно физическа вярност. И това, че ще си единствена в леглото му, не значи, че си единствена в ума му, както това, че си единствена в ума му, не значи, че си единствена в сърцето му. Това, че той върви ръка за ръка с теб, не значи, че не може да изпитва и несвързани с теб трепети към други хора. Всъщност, много рядко човек се отдава на другия толкова силно, че да му засвидетелства пълна вярност... но го скрива - просто знае, че партньорът ще бъде наранен, ако бъде откровен с него\нея (тук се връщаме в началото на поста). Но защо ще бъда наранен партньорът? Защото очаква вярност и "уважение", а представите му за вярност и уважение изключват влечение към други хора.
И ето как затваряме омагьосания кръг.
Стана объркано, но се надявам, че си ме разбрала.![]()
Брей..Не знаех, че такива индивиди като тебе витаят във форума![]()
Хубава тема![]()
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Добре написано. Съгласна съм с почти всичко. Това ''Призовавам ви да страдате'' ме учуди, тъй като не би трябвало да си губим времето в тъпи депресии. Да, може би е добре да си поплачем, когато имаме нужда, но чак да се вкарваме във излишни филми... Иначе да, хубаво е, така е.
Хаха, ScarletBite, направо закова kalpazanka с поста си
Интересното е, че най-много съм съгласна с нещата, които тя е отрекла, а не толкова с другите неща, които си написала..
Това за очакванията към другите е обяснено и в психологията, и именно те (нереалните очаквания) са най-честата причина за разочарование и болки. Човек трябва да приеме, че никой с нищо не му е длъжен и повече да разчита на себе си за личното си щастие.
Това за страдането като призив може на някои хора да им звучи странно, дори на мен, на пръв поглед, обаче е вярно. От всяка разруха се ражда нещо много красиво. Вярно е, че боли, че е гадно, и т.н., обаче безценно много ни учи.
Болката е най-добрият учител - тя показва, когато нещо не е наред (в самите нас) Когато ни боли, защото някой не ни е 100% отдаден, това е индикация, че представите ни са грешни и трябва да ги променим. Ако представите/нагласите бяха верни, нямаше да са болезнени. Но те са, в случай че искаш да си единствен, някой да ти се отдава, да ти сваля шапка и т.н. ... съжалявам, но това наистина е трдуно постижимо. Човек според мен е сам през целия си живот и не трябва да разчита на другите и да се вкопчва в тях.
На мен самата ми е кофти да го казвам или да се съгласявам с изложението на ScarletBite, но го намирам за вярно поне на 80% .. т'ва е..
ПП. Не съм съгласна единствено за тва че "съм ужасно слаба". Не одобрявам слабостта.
И също началото ти е негативно и това психологически влияе на читателите да роптаят (някои от тях). Може би трябваше да започнеш с позитивни неща в постинга си, и позитивни утвърждения. Тук е добър момент да попитам: Не мислиш ли, че нещата, които искаш да прилагаш на практика (да не искаш, да не очакваш), всъщност те правят ГОЛЯМ и СИЛЕН човек?
И също, по-добре влияят изречения тип "Бива", а не "Не бива".
Въпреки че, страхотна идея за тема, определено![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Поздравявам те! Толкова точно и просто казано.. и всичко е на мястото си! Браво, браво, възхитена съм!![]()
jghgh, искам да уточня, че нито съм "закопала" Калпазанка с поста си, нито пък целта ми е била такава. По постовете й съдя, че е на доста по-високо интелектуално ниво от моето и я уважавам.
Знаеш ли кога сме най-слаби?Когато си въобразим, че сме Големи и Силни хора, че сме недосегаеми, че трябва просто да се впуснем в нещо, за да преуспеем.
Да, ама не. Винаги има higher power.
Гледайки надолу, ние си казваме "Браво, аз съм голям"... а сблъскаме ли се с по-сложно събитие, започват (само)обвиненията.
Но, гледайки нагоре, осъзнаваме, че сме малки прашинки... и се амбицираме да се развиваме или, както казва моят най-най-най любим човек - да "драпаме".
Ти накъде гледаш?
Сократ е казал: "Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо!".
Знам, че в книгите по психология се препоръчва използването на положителни изрази. Книжки на психологическа тематика ми бяха особено интересни в 3-4-ти клас, четях "Езикът на тялото и скритият смисъл на думите" на Алън Пийз и Алън Гарнър едновременно с "Хари Потър".
Мисля, че психолозите са сляпи за много неща... всъщност за най-важното.
Знаеш ли защо изреченията "не бива" винаги са повече от "бива"?Защото "рецептата" за щастие се изказва с няколко наивно-звучащи думи - тя е праволинейна и съдържа в себе си детска невинност, откритост, искреност, опрощение, разбиране, докато лошото има много начини да те оплете в мрежите си.
----------------------------------
Много съм изненадана от големия брой положителни отзиви. Хем ми е приятно, хем леко притеснено. Благодаря ви!![]()
![]()
Ттццт
Вече мисля че си зле, не че те интересува, де![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride