.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

1300 години България?

Не знам дали мястото на темата е тук, но сметнах, че е най-удачно да я сложа на това място.

Ако приемем, че балканска България има официално от 681 и сметнем това за началото на нашата майка България какво ще се установи?

Падаме под Византийско владичество през 1018.

1018
    -
    681
    -----
    337

После Асеневци извоюват Второто Българско царство през 1085-87 и то пада официално през 1396.

1396
    -
    1085
    -----
    311

После Руската империя освобождава земите ни от османците през 1878. Днес е 2010

2010
    -
    1878
    -----
    132

337 + 311 + 132 = 780

Т.е. България е имало общо 780 години. Къде са отишли останалите 520 години? Във Византийско владичество и Османско робство. А през тези 520 години е имало Византийска и Османска империи.

Какво е вашето мнение?

Град
    София
    1300 години от основаването на България бе.Освен това,това,че България се е казвала византийска или османска империя,не значи,че я е нямало и не са си живяли Българите тука,на тези земи.Вместо да се радваш,че си Българин,че ние сме единствената държава в Европа,която не си е променила името от създаването й досега,вместо да се възхищаваш на това,че нямаме пленено знаме 13 века и че Левски,Ботев,Бенковски,Рак вски са се жертвали за теб,ти гледаш как да й препишеш някоя година по-малко,просто нямам думи

anonymous546178
    Guest
    Нямам нищо против теб, не го приемай като нападка.
    Ако искаш да се гордееш, че си българин, пиши на български, спазвайки поне елементарни граматични норми. Плюс това втриснало ми е вече от такива псевдопатриотични изказвания от типа на България е първата... България е единствената... и така нататък.... Тия неща откъде ги четеш, от "История славянобългарска"?

Супер фен Аватара на radeberger
    Какво трябва да ми е мнението? Каквото станало - станало. Важно е за напред какво ще бъде.

Град
    Бургас
    Какъв по дяволите е смисълът на тази тема ?!
    Same shit,different day .

Мега фен
    Да ни поясни автора ,че България 500г от своите общо 1300 не е съществувала реално на картата. Ама това ние май го знаем .

Иска кометар човека - ок. Ще му начеша крастата. Предполагам очакваш отговор от сорта на : " То си ни и личи в манталитета това нещо. Макар и да сме държава на 1300г ,свободата ни е била практически подарена и може би е трябвало да узреем поне още малко преди да ни се връчи. Или по-скоро ,може би е трябвало сами да си я извоюваме или да си отидем като нация. Знам ли. Може би външната намеса не е била в "+" за България противно на мнението на революционните движения."

Доволен ?

Съгласен съм с Greennight това, че България е преминавала през различни изпитания и робства не значи, че трябва да й се приспадат от годините на съществуване (така да се каже ).
    Дунавска България е на 1300 години, ами Стара велика България- а преди нея е имало и друга България, ами Бактрия и Балхара, като ги сметнеш накуп кой знае колко века на съществуване на българският народ ще се получат.
    Някой по запознат ще ми каже ли горе-долу коя година е основана Волжска България.

Град
    Бургас
    Началото на 10в.
    Same shit,different day .

euratlas . net / history / europe / index . html

това че те няма определено време на картата не значи, че не съществуваш като нация

ако проследите картите ще видите, че наистина сме една от 3-те най-стари държави в европа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си