2 пакета обикновени бисквити (по 180 г всеки)
500 мл прясно мляко + още около 100 за потапяне на бисквитите
1/2 пак. българско нишесте или пудинг на др. Йоткер
100 г краве масло
100 - 200 г пудра захар
400 мл мляко се сварява с част от захарта. Като заври, към него се добавя нишестето, размито със 100 мл студено мляко. Кремът се вари при непрекъснато бъркане, доакто се сгъсти.
Оттегля се от огъня и се покрива с фолио, за да се избегне коричката на повърхността.
Маслото се разбива на пухкав крем с останалата захар.
Когато нишестеният крем изстине, се смесва с масления.
В пластмасова кутия се нареждат ред бисквити, потопени в останалото прясно мляко. Заливат се с част от крема. Отгоре се нареждат бисквити, потопени в мляко, крем... Така, докато свършат бисквитите и кремът. Последният ред е от крем.
Отгоре може да се поръсят ядки, кокосови стърготини или да се украси с плодове.
Кутията се затваря плътно с капак или се покрива с фолио и се оставя в хладилника за една нощ. На следващия ден имате вкусен десерт.
Аз пък изобщо не си усложнявам работата да се занимавам с маслени кремове и прочее.
1 пакет бисквити(обикновено взимам "Закуска", голям пакет)
1 л прясно мляко
2 пакетчета нишесте на д-р Йоткер
шоколадови пръчици за украса, я взема, я не.
Пускам млякото да се вари и през това време приготвям нишестето по указанията, написани на гърба на пакетчето. След това добавям вече разбитото нишесте към млякото, като млякото НЕ го оставям да заври, а просто да е доста затоплено. Бъркам, докато се посгъсти. След като кремът е готов, намазвам дъното на избраната тавичка с малко крем, редя бисквити, заливам обилно с крем и отново - бисквити, крем, бисквити, крем, докато ми свършат и бисквитите, и крема.
За една доза крем, т.е за направата на едно пакетче нишесте са ти нужни 0,500 л мляко, 4 с.л. захар и 4 с.л. мляко(то си го пише и на пакетчето, де). Излизат около 3-4 добре напълнени купички, които обаче са крайно недостатъчни за бисквитена торта по мое мнение.