.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
  1. #1
    Мега фен Аватара на MegiBoOm
    Регистриран на
    May 2010
    Град
    Света На Мечтите
    Мнения
    4 031

    Бисквитена торта и кекс хд

    Здравейте хора! Изведнъж ми прищъкна нещо в главата и реших да направя бисквитена торта и кекс ( и преди съм правила )

    Само че..... Някой ще ми обясни ли за бисквитената торта, че само с леля ми на село правихме и не помня точно как?

  2. #2
    Мега фен Аватара на zlatit0o
    Регистриран на
    Aug 2009
    Град
    ..в близката далечина..
    Мнения
    5 077
    2 пакета обикновени бисквити (по 180 г всеки)
    500 мл прясно мляко + още около 100 за потапяне на бисквитите
    1/2 пак. българско нишесте или пудинг на др. Йоткер
    100 г краве масло
    100 - 200 г пудра захар

    400 мл мляко се сварява с част от захарта. Като заври, към него се добавя нишестето, размито със 100 мл студено мляко. Кремът се вари при непрекъснато бъркане, доакто се сгъсти.
    Оттегля се от огъня и се покрива с фолио, за да се избегне коричката на повърхността.

    Маслото се разбива на пухкав крем с останалата захар.

    Когато нишестеният крем изстине, се смесва с масления.

    В пластмасова кутия се нареждат ред бисквити, потопени в останалото прясно мляко. Заливат се с част от крема. Отгоре се нареждат бисквити, потопени в мляко, крем... Така, докато свършат бисквитите и кремът. Последният ред е от крем.
    Отгоре може да се поръсят ядки, кокосови стърготини или да се украси с плодове.

    Кутията се затваря плътно с капак или се покрива с фолио и се оставя в хладилника за една нощ. На следващия ден имате вкусен десерт.

  3. #3
    Аз пък изобщо не си усложнявам работата да се занимавам с маслени кремове и прочее.

    1 пакет бисквити(обикновено взимам "Закуска", голям пакет)
    1 л прясно мляко
    2 пакетчета нишесте на д-р Йоткер
    шоколадови пръчици за украса, я взема, я не.

    Пускам млякото да се вари и през това време приготвям нишестето по указанията, написани на гърба на пакетчето. След това добавям вече разбитото нишесте към млякото, като млякото НЕ го оставям да заври, а просто да е доста затоплено. Бъркам, докато се посгъсти. След като кремът е готов, намазвам дъното на избраната тавичка с малко крем, редя бисквити, заливам обилно с крем и отново - бисквити, крем, бисквити, крем, докато ми свършат и бисквитите, и крема.

    За една доза крем, т.е за направата на едно пакетче нишесте са ти нужни 0,500 л мляко, 4 с.л. захар и 4 с.л. мляко(то си го пише и на пакетчето, де). Излизат около 3-4 добре напълнени купички, които обаче са крайно недостатъчни за бисквитена торта по мое мнение.

    Успех и да покажеш снимков материал после.

  4. #4
    Мега фен Аватара на bootyboy
    Регистриран на
    Oct 2010
    Град
    Джелибония xoxo
    Мнения
    5 497
    ^ точно такава ще си направя скоро....ши папам
    6б3З10

  5. #5
    За по-мързеливите алтернативния начин да си направиш бисквитена торта, е да сложиш по една бисквита на дъното на всяка купичка и да залееш с крем.

  6. #6
    Мега фен Аватара на bootyboy
    Регистриран на
    Oct 2010
    Град
    Джелибония xoxo
    Мнения
    5 497
    аз пък ще ям от тавата
    6б3З10

  7. #7
    Мега фен Аватара на zlatit0o
    Регистриран на
    Aug 2009
    Град
    ..в близката далечина..
    Мнения
    5 077
    Цитирай Първоначално написано от bootyboy
    аз пък ще ям от тавата
    Хаха

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си