.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 46 от общо 46
    Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Харесва ми повелителното ти наклонение Добре е написана темата, даже безупречно, но как по дяволите да обичаме толкова силно и безрезервно, без да се вкопчваме в любимото същество ?

Истина е, че мен винаги ме е изнервяло да не съм единствен и неповторим, не ни ли дава това чувството за себеуважение ?

Интересно ми е да разбера възгледите ти по тези въпроси
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Супер фен Аватара на ScarletBite
    Цитирай Първоначално написано от jghgh
    Ттццт
    Вече мисля че си зле, не че те интересува, де
    Ами, ако започна да приемам навътре всички мнения тук, съзнанието ми 'ептен ще се разфокусира. Айде със здраве!

fenastz, нали няма да се засегнеш, ако ти отговоря утре? Много съм уморена.
    all day... all night... what the fuck?!

Еми не, аз просто не разбирам защо трябва да разсъждаваш по тоя начин..
    Аз пък мисля, че за да успееш, трябва да си надъхан, а не да се мислиш за прашинка. Това не значи да си мислиш, че си най-големия на света, но да си имаш самочувствието, че можеш, и че си способен, и че си силен да преодоляваш трудностите. Ако си с нагласа, че ще те съборят, те действително те събарят. Това не ти пречи на реализма да не очакваш най-доброто винаги от себе си.

Вижда се, че си умна, вижда се, че пишеш мнения, които помагат на съфорумниците, но тая философия с "драпането", все едно си някое нищожество и всичко е способно да те срине, не я приемам. Мисля, че е по-достойно и красиво да устояваш на сътресенията, или поне да опитваш, а не да си с нагласата, че има хиляди по-силни от теб неща, които могат да те съборят. То това ти го определяш.

И май не разбра въпроса ми. Според мен в развитието на темата (градация), всичките благородни неща, които си описала (да не очакваш угаждане, а да приемаш любовта като обогатяване и етц) всъщност те прави СИЛЕН човек, и човек с главно Ч. Голям човек. Тоест и въпросът ми беше риторичен, не знам дали на нож си го приела, но го замислях като похвала по-скоро и анти-теза на "Аз съм ужасно слаба" .. (за мен това е лоша нагласа; не си слаба, няма слаби хора)

И нещо не разбрах частта с това, че щастието се състояло в "не бива", а не в "бива" ...
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мен пък лично ме издразни ето това -

"Господ има.
    Но повечето хора са сляпи за него. "

Тъй ли,Аз пък вярвам в себе си,а не в някъф чичка измислен от хората.

Това звучи крайно нахално и начин да се налага онова наречено религия към другите.

Иначе има хубави мисли....

Цитирай Първоначално написано от Gnom
    Мен пък лично ме издразни ето това -

"Господ има.
    Но повечето хора са сляпи за него. "

Тъй ли,Аз пък вярвам в себе си,а не в някъф чичка измислен от хората.

Това звучи крайно нахално и начин да се налага онова наречено религия към другите.

Иначе има хубави мисли....
    Не можеш да вярваш, че няма по висша сила от теб. Дали е чичка или просто някакъв вид енергия, висшата сила съществува. Това дали ти вярваш или не в нея просто те прави тесногръд. Надявам се не си

Супер фен
    Това "призовавам ви да страдате" в първия момент ми прозвуча странно, както предполагам и на повечето прочели темата. Вярно е, че нещастията ни правят по-силни и ни учат на много неща, следователно в известна степен са полезни, но не виждам защо всичко, за което сме мечтали и което искаме трябва да се постига с цената на страдание и безкрайни усилия. Има и по-лесен начин да получим това, към което се стремим, просто трябва да знаем как да го поискаме. Освен това имам впечатления, че хората, които не задълбават в подобни прозрения и го карат по повърхността, са по-щастливи. И за да не оставям тезата си без доказателствена част, ще дам за пример децата - те въобще не разсъждават върху подобни въпроси и са си щастливи, това им е най-хубавият период от живота. В заключение ще кажа, че нямам нищо против философските разсъждения, напротив. Но е по-добре да гледаме нещата от хубавата им страна, защото черногледството никого не е направило щастлив.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Град
    Варна, моретоо :)
    Много е хубаво. Има неща, за които не съм съгласен, защото чрез тях се противопоставяме на природата си, което е грешка в мислите ти, но много ми хареса! Браво! )
    хЪх...

Аз съм съгласна с всичко. Няма да се отпускам в безкрайни лирически отклонения само ще кажа относно страдането- Напротив, трябва да се страда от време на време. Няма човек, който не е страдал по една или друга причина, самите причини не могат да се изброят. Самото страдание е процесът , през който всеки преминава, за да стане по-силен и да се усъвършенства. По този начин си правиш правилните изводи и осъзнаваш къде си сгрешил!

Град
    ForSaken city (:

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Ебати философа се извъди. Драпаш по повърхността и го караш доста сериалско в разсъжденията си обаче.
    Имаш си своите възгледи, добре, но не разбирам защо си направила специална тема, за да ги кажеш.

Супер фен Аватара на nymphadora
    Спри с разсъжденията,моля те.

Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
    Ебати философа се извъди. Драпаш по повърхността и го караш доста сериалско в разсъжденията си обаче.
    Имаш си своите възгледи, добре, но не разбирам защо си направила специална тема, за да ги кажеш.
    Може би защото затова е форумът?? Да обменяме разсъждения и прочие.
    А относно драпането по повърхността и сериалското "каране" в разсъжденията... Е, не мога и да се надявам да впечатля личност като твоята, която блести отвсякъде с интелектуалност и, забележи, невероятна оригиналност.
    Не се чувствате комфортно, когато се завихряме в подобни дискусии, но пък най-обичате да се оплаквате, че всяка втора тема е "той ме сръчка във фейсбук и ми смигна като се разминавахме, влюбен ли е в мен?!".

-------------------------------
    Нещо много насериозно ме приехте. Аз споделих някои разсмисли и хиляда човека тръгнаха да ми поставят оценки и да оспорват... в което няма нищо лошо, но започнах да усещам неприятно напрежение в някои индивиди.
    Отново казвам - форумите съществуват, за да обменяме мисли, възгледи и т.н. Какъв ви е проблемът?

Виждам и невероятно съдържателния коментар на едно gLypChenCee. Хубав ник, между другото.

И атеист се включи. Gnom, това, че Господ ти е бил представян в образа на измислен от хората чичка, не значи, че аз съм имала предвид това. Нямам особено желание да пиша тук за възгледите си по този въпрос, затова накратко: за мен религиите не са нищо, освен опити да бъде обяснен Господ. Различните религии са различни обяснения, защото хората търпят развитие и са различни - към отделните групи хора трябва да се подходи по различен начин. Друг е въпросът, че неразбралите и неуките са били и още биват яко манипулирани така.

Ssummerjam, аз си казах в началото - "Не бива да мислим за любовта, не бива да я анализираме". Мислите, които споделям тук, не са просто празни наставления - те са един вид поуки, които извлякох от не една ситуация.
    Ти говориш за децата. Намери някъде информация за възгледите на Джон Лок по този въпрос и Tabula raza. Споделям ги.
    Мисля, че с времето човек преживява много неща и начинът да извлече наобходимите поуки и да асимилира правилно информацията, е като мисли. Това ни отличава от животните (май).

jghgh, радваш ме. Хем не разбираш какво исках да кажа, хем най-пламенно защитаваш убежденията си, които аз всъщност не отричам. Но те рано или късно ще те доведат до фазата, когато ще разбереш, че колкото и нависоко да хвърчиш, колкото и амбициозен да си, не си недосегаем. Винаги има над теб, има и под теб.
    Твоята самооценка и положение зависи от това с хора от какво ниво се сравняваш. Тоест, на фона на глупаците, си страхотен, неповторим, но на фона на блестящи интелектуалци - посредстен човечец.

fenastz, въпросът е защо се нуждаеш за бъдеш най-големия в очите на момичето до себе си. Мда, мъжка гордост е това, но все пак... защо? Тъкмо на jghgh са мъчих да обясня, че рамките "добър" и "лош", "силен" и "слаб", са крайно субективни, и човек никога не е най-.
    Мисля, че трябва да се научиш да се обичаш, харесваш и приемаш сам. Но не само това - трябва да приемеш, че си човек. И твоите слабости не са нещо гнусно и жалко - те са част от теб, те са препятствията, които трябва да прескочиш. Когато станеш наясно със себе си, няма да имаш нужда от постоянно засвидетелстване на качествата ти, нито пък от уголеменото си отражение в очите на любимата. И няма да се вкопчваш в нея.

---------------------------

Само да знаете, че започна да ми омръзва. Не задълбавайте прекалено дискусиите, мързи ме да отговарям и... да мисля.
    Поздрав!

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Яяяя темичка на любимата ми Диди, няма как да не я уважа. И темичката, и Диди

Клишетата мисля да ги подмина. Не че не са ми интересни, обаче съществуват само при специални условия. Реалността обаче не е такава. So let`s move on

Относно това за болката - наистина нямаш идея какво е да те боли зъб повече от 3 - 4 часа, нали?

Всичките "не бива" не ми допадат заради своята отрицателност. В природата на човек е да се бунтува и съмнява. А сещаш ли се какво прави малкото дете, когато му кажеш "не яж шоколад преди да обядваш"?

Съвсем спокойно могат да бъдат прекомпилирани в "бива" и да добавиш защо. Така не караш човек да се бунтува или да полага на съмнение думите ти. Което всъщност е и целта на занятието.

Относно призоваваниците ти.. какво да кажа. Доста общи и повърхностни са. Не че не са верни.. обаче оставяш доста място за свободни съчинения у хората. Което пак не е лошо, ако можеш да предположиш в каква насока ще тръгнат читателите ти. В противен случай нещата стават като "дай на лудия пистолет и го остави да пази склада с боеприпаси".

Имам две важни забележки към поста ти - от страданието няма полза без значение от вида му. Чисто конструктивно няма никаква. За успокояване на душевното състояние и възвръщането на мира и спокойствието е малката ти вселена - може би. Или простичко казано - човек се учи от това какво губи когато прави или не прави нещо. А не от това как се чувства докато прави/не прави нещо. Печалбата е бонус.

Другата важна забележка - винаги питайте. Защо ли? Знанието е сила.. и винаги е по добре от незнанието. Винаги е по добре да знаеш че в изречението "В момента не съм готов/а за връзка" обикновено се премълчава "с теб", отколкото да се правиш на клоун и да се чудиш къде е причината, и какво можеш да направиш за да стане той/тя готов/а. Всъщност най-добре е да погледнеш в огледалото. И ще разбереш кого трябва да промениш А ако някой има проблем с болезнеността на истината.. ами да не ходи за мечки в гората

Кога идва болката? Когато опитаме да пленим ангелите и те, в самоотбранителен опит да запазят себе си, разкъсват пипалата, с които сме ги омотали.

Ще ми се да си поприказвам на тая тема.... По принцип си донакъде права. Болка можеш да получиш и по много други начини.

Звучиш ми прекалено много като новата Майка Тереза... пък не си те представям в този образ. Което си е мой проблем де

И тъй.. като цяло хубаво си започнала. Можеш и повече. Перефразирано... ще използвам конструкцията на песента за да ти обясня какво имам предвид.

Знаеш че почти всички знаят припева на песните, защото е грабващ, ритмичен и просто затова е направен. И общо взето заради припева на някоя песен първоначално решаваш да я потърсиш. Обаче авторите и изпълнителите са включили основните неща, някъде в куплетите.

Моя съвет е - хубаво си ни изпяла припева.. дай сега и другата част от песента

П.П. Ако ти се струва прекалено несериозно написаното от мен....то е точно така. Защото ти вярваш в това.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град

Re: "Понякога седя и си мисля... а понякога само си сед

Цитирай Първоначално написано от ScarletBite
    . . .
    Браво, ма! Кефиш ме. Прозренията, като цяло, и при мен са ежедневие, но като съм се опитвал да ги обясня на някого съм оставал неразбран, така че не го правя. Ти добре си се справила.

Към критикуващите, за призива "страдайте". Страданието е нещо нормално и рано или късно те сполетява. Целта е да излееш всичко наведнъж и да се освободиш от болката, отколкото да я пазиш в себе си и да й позволяваш да доминира.
    Temet Nosce

벨야카

Повече от фен Аватара на Scouser
    Град
    on the pitch
    Ехеееее, никои нищо не каза за 1-то поздравче. Аз ще кажа мерси за него, щото е много хубавка песен и ще ти кажа да продължаваш все така! С тези си мисли показваш, че си едно зряло момиче/жена (нямам си на идея ), а тези хора са твърде малко днешно време, така че ще имаш успех в живота.
    If you told me to cry for you - I could.
    If you told me to die for you - I would.
    Take a look at my face.
    There`s no price I won`t pay
    to say these words to you ..

Град
    София
    Ще си позволя 1 поправка.Всичко добро,което правиш обикновено не ти се връща или ти се връща на 1/2,а всичко лощо,което правиш ти се връща тройно....

Цитирай Първоначално написано от ScarletBite
    Може би защото затова е форумът?? Да обменяме разсъждения и прочие.
    А относно драпането по повърхността и сериалското "каране" в разсъжденията... Е, не мога и да се надявам да впечатля личност като твоята, която блести отвсякъде с интелектуалност и, забележи, невероятна оригиналност.
    Недей с такъв сарказъм, ще вземеш да ме засегнеш. Не разбрах какво общо има аз каква съм с безсмислеността на твоите изводи, но както и да е. Можеше да си ги напишеш в дневничето след като държиш да си документираш всяко прозрение, до което си стигнала.

П.С. Това за връщането на добро и лошо как го изчислихте?

Град
    @home
    Евалата

Доста ограничено същество си!

Цитирай Първоначално написано от MedSestrata
    Доста ограничено същество си!

Но все пак мерси, че ме уведоми.

WaterLilly, не си ми интересна; така като гледам, и на другите не си. Щом темата не ти допада, се чувствай свободна да спреш да пишеш в нея.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си