.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

ПОМОЩ Репортаж-Зимни вечери

Здравейте! Аз съм нова тук и незнам къде трябва да пусна такава тема.

Сега съм 12 клас и в училище госпожата по БЕЛ ни е дала за задача да направим репортаж на тема Зимни вечери.Трябва да е в писмен вид в рамките на 400-900 думи.
    Ако е възможно да ви помоля за някакви идеи ще съм ви много благодарна,защото идея си нямам какво да пиша и как точно се пише такова нещо.

Мерси предварително

Много моля поне идеи ми дайте :S

Цитирай Първоначално написано от xxKiFlAxx
    ами пишеш сега...
    зимата вали сняг. снега е бял. през ноща е мнннн студено и животните спят
    аз тва се сещам
    "забавно"

http://www.referati.org/zimni-vecher...hora/11766/ref надявам се да ти помогне

Голям фен Аватара на n3zabrawiimaa
    Град
    Щом съм ти в ръцете, ползвай ме ДОКРАЙ! :]
    Олеле кифло наистина ли си 8 клас

Don't hate me, cuz Im Beautiful ♥

Мерси fray,но моето не трябва да е по произведение, а просто за зимните вечери. И затова ми е толкова сложно. Какво трябва да напиша та да стане толкова дълго.
    Много тъпо ние сме че 12 клас и вместо да се подготвяме за матурата трябва да правим репортажи..

Град
    Destiny Islands
    Цитирай Първоначално написано от xxKiFlAxx
    ами пишеш сега...
    зимата вали сняг. снега е бял. през ноща е мнннн студено и животните спят
    аз тва се сещам
    Шегаджия си и ти ве кифлоо
    Never Shout Never - The Past
    "I've been smoking the green
    Since i was merely fourteen
    Just to find an escape from this town
    That was so mean to me..."

Голям фен Аватара на n3zabrawiimaa
    Град
    Щом съм ти в ръцете, ползвай ме ДОКРАЙ! :]
    Цитирай Първоначално написано от niiceto
    Мерси fray,но моето не трябва да е по произведение, а просто за зимните вечери. И затова ми е толкова сложно. Какво трябва да напиша та да стане толкова дълго.
    Много тъпо ние сме че 12 клас и вместо да се подготвяме за матурата трябва да правим репортажи..
    Класното ми беше върху "Зимни вечери" и написах 2 листа и половина.

Don't hate me, cuz Im Beautiful ♥

Мега фен
    Така ,слушай сега (или по-скоро ,чети) . Няма да е просто и кратко ,така че сорка. И ще трябва малко да си понапънеш мозъка - няма аз да ти го пиша.

В Зимни вечери Христо Смирненски изразява съпричастието си към човешката състрадание.Цикличната поема е лирически репортаж за тъжния живот на хората от бедното предградие.Те живеят в един не хармоничен свят,изгубен сред мъглата,мрака и студа-универсални символи на злото и хаоса.Лирическия говорител не е само наблюдател,той изразява съпричастието си към жертвите на социалното страдание.
    Това е тезата от линка ,даден от ... еди-кой-си . Прочети я.
    Дотук ,надявам се ,си разбрала ,че идеята на учителката ви с тази тема е била да напишете репортаж за човешкото страдание ,породено от липсата на подслон и студа през зимния сезон.

НЕ ПИШИ за разни снежинки ,дръвчета и полянки ,противно на съветите на някои лица.

Ето ти идея :

Излез ,разходи се из центъра и наблюдавай хората. Загледай възрастните ,просяците. Абе като цяло обърни внимание на нещастието на българите.
    Така.
    Сега си избери някой случаен пенсионер (примерно) или някой просяк ,който си видяла , и си съчини някаква история ,представяща онеправданата му съдба. Или още по-добре - разпитай самия човек ,за който смяташ да пишеш.

Предполагам ,че учителката ви е дала това заглавие и по друга причина - може би иска да направите някаква връзка между вашия репортаж и съдбата на лирическите герои в произведенията на Смирненски. Ще трябва и това да направиш.

Съвсем на кратко - измисли си история за бедно семейство ,което гладува и умира от студ и направи аналог със "Зимни вечери" от Смирненски

Мега фен
    Оу ,забравих. Колкото до това как се пише - отвори един вестник и действай на същия принцип ,на който са написани статиите. Не съм писал репортаж ,а и не ми се рови за инфо какви норми се спазват ,така че - толкова мога да помогна
    Иначе - http://google.bg

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си