.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

антибиотик + алкохол?

Днес ми изписаха антибиотик Aksef 500 mg. Пие се на 12 часа. Проблема е, че утре съм на парти и не искам да съм съвсем въздържател.. не смятам да се напивам, даже май само на бира ще го карам.. дали ще има проблем ако пия антибиотика утре сутринта към 8 примерно, пропусна хапчето в 8 вечерта и четвъртък към 8 сутринта да почна да си го пия пак?

Повече от фен
    И аз пия хапчета(не антибиотик но 2 антиинфекциозни) и ги пропуснах заради купон (но ги пия 3 месеца) но за теб незнам. По - добре пропусни този път алкохола. Карай си на количка и като се оправиш се съберете да се наковете хубаво и на сигурно

прочети листовката и виж дали пише нещо при взаимодействие с алкохола

иначе за да се изчисти алкохола напълно ще са нужни 2 дена че и повече

а когато си на антибиотик и пиеш алкохол се губи десйтвието на лекарството демек най- малко два дена няма да се лекуваш както трябва и това на практика обесмисля лечението до сега
    таралежа е странна птица лети само като го ритнеш

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Ако направиш тази глупост, все едно не си пил антибиотик.

Не е случайно, че ти е даден на 8 часа. Антибиотиците се дават на точно определени интервали, за да нямат време бактериите да развият резистентност към препарата и, за да действа. Ако изпуснеш тая таблетка, ще постигнеш точно тои ефект.

Освен това повечето антибиотици се влияят от алкохола и имат силно отслабено действие.

Пък ти си прави глупости, за да си "готин".

прочетох аз листовката и аз алкохол нищо не пише..

Град
    София
    Ми наливай се тогава.

Попита, казахме защо не може. Имаш си глава - решавай...

реших да го карам на количка и фанта

ем да щото иначе пък точно по празниците да съм болен ще е тъпа работа..

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    На листовката не пише нищо за алкохол, тъй като всеки знае неписаното правило, че когато се пие антибиотик не се пие алкохол. Тъпо е да пиеш не само, защото ще стопираш действието на антибиотика, ами има случаи, в които на хора им е ставало доста зле от взаимодействието на двете.

Животът е адът описан в Библията!

няма такова нещо като неписано правило при лекарствата... всичко се пише, все пак човешки животи зависят от това.. никой от юристите на дадена компания за лекарства няма да позволи да бъде пропуснато каквто и да е в листовката..

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от snake321
    няма такова нещо като неписано правило при лекарствата... всичко се пише, все пак човешки животи зависят от това.. никой от юристите на дадена компания за лекарства няма да позволи да бъде пропуснато каквто и да е в листовката..
    Има разни неща, които се знаят от минимална обща култура и това, което ти обясних в първия ми пост е едно от тях.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си