- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Въпрос към мега-атеистите.
Не се отдалечавай от темата, и не го извъртай.Първоначално написано от Nam3less3
Работата е там, че каквото и да следва го прави на сляпо, което всъщност е целта на религията като цяло. Да не се замисляш, докато я следваш, защото направиш ли го ще осъзнаеш, че може и да не е толкова нужна.
пп. Майка ми е вярваща, при това доста, но не сляпо. Доста често водим дискусии за това и ми се аргоментира по начин, по който спора наистина става доста интересен. Тука просто си е говорене на празни приказки.
Same shit,different day .
Няма как да се аргументирам тук. Ако искате всички да се срещнем на живо, ще ви бъдат разяснени всичките въпроси, за които питахте(е надявам се).
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ако защитавах така корана, то определено нямаше да съм фундаменталист, защото не мисля, че религиозния фанатизъм е в духа на корана.Първоначално написано от Auriss
Тогава ще го кажа дикретно:Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
Не съм заслепен от любов към Бог, и мога да го проумея, не се тормозя, и съм невинен![]()
Слушай дестроиер.Първоначално написано от Nam3less3
Аха ,да-да. Да ми гепнеш някой косъм ,да ми вържеш някое конче накриво и оп - в гроба. Знам ви аз вас какви стеНяма как да се аргументирам тук. Ако искате всички да се срещнем на живо, ще ви бъдат разяснени всичките въпроси, за които питахте(е надявам се)..
Аз съм толкова стандартен човек, че ако ме познаваше в реалния свят, никога нямаше и да си помислиш, че бих писал тия писанияПървоначално написано от Auriss
![]()
Или си атеист, или не си. Няма степенуване, или необходимост от крайности. Иначе понякога ми се струва, че най-агресивните защитници на тази теза, тайничко се надяват, че Бог съществува и, че с тези спорове упорито го предизвикват най-накрая да се покаже, за да им подари безвъзмездно щастие...![]()
Никнеймът ти отговаря на мнението в случая![]()
Първоначално написано от filmimilmi
wuuut...?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Много точно казано.И аз съм забелязъл такава практика.Не са сигурни, но се самоподкокоросват и се опияняват от бращолевенията си, надявайки се другия да поддаде и да покаже слабост.Първоначално написано от filmimilmi
Пийте си хапчетата без алкохол занапред.
Стига си спамил раздела е, трол..
Тцтц ,какво отношение.
Е ,спамя казваш. А да "дискутирам" ли трябва ? С вас ?
С едни папагали ,които повтарят едно и също като разгонени политици ?
Опитах.
Не стана.
Смешни сте ми.
Заяждам се с вас.
Върви на ....... си.
Всъщност размислих. Ще отделя още пет минутки от живота си в безсмислени спорове с хора ,сбора от чието IQ сигурно дори не преполовява моето. Хайде.
Тъй като ме нарече "трол" заради коментара ми ,който бешепозволи ми да ти дешифрирам смисъла. А той е следния - "това са пълни глупости и не виждам абсолютно никакъв смисъл дори да се опитвам да те опровергавам" и беше по адрес на ето този пост :Пийте си хапчетата без алкохол занапред
Първото и най-важното - брЪщолевя и забелязвАм. В 20 реда пост да сбъркаш става ,ама в едно изречение 2 правописни и една граматическа грешка си е множко. Директно по тъч линията в графа "не си заслужава да спориш"Много точно казано.И аз съм забелязъл такава практика.Не са сигурни, но се самоподкокоросват и се опияняват от бращолевенията си, надявайки се другия да поддаде и да покаже слабост..
Не знам в случая кое те е подразнило повече - това ,че обиждам групата ,към която принадлежиш (тоест на хахо-хихи чиуауа чигун феновете) или това ,че като реша да си правя труда да се аргументирам, такива като теб изглеждат като голословни плужеци ? А ?
И за да няма недоразумения ще дам поредното никому ненужно обяснение (все пак тези ,към които е насочено са с умствени затруднения ,а останалите са си наясно). Атеизмът отрича съществуването на каквито и да било богове ,духове ,призраци ,полтъргайсти ,дяволи ,ангели ,чудовища ,дядо Коледовци и прочие. Накратко означава ,че мирогледът на човек с такива възгледи е 100% материален и точно 0% духовен (по отношение на свръхестественото).
Въпросният не знам точно с какво право се изказва по този начин. И то с подобни думички. Бръщолевения са на лайняния ви Бог простотиите ,дето от цялата смешна Библия морално и достоверно е само поведението на "Дявола" ,който е представен като съвкупност от чест ,достойнство и егоизъм (които поне аз намирам за положителни качества). Сигурно и затова е "Светлоносец" - то май само там е просветлението.
Колкото до опиянението - мм ,не. Даже смея да говоря от името на повечето "атеисти" ,които пишат тук ,тъй като съм останал с такова впечатление - не че ни е кеф ,даже понякога е досадно ,просто губи време и е забавно.
А относно "поддаването" и показването на слабост - иска ми се пак да го напиша
Айде докажи ми сега ,че ако не беше чувал за Християнство щеше да си християнин ? Или будист ? Или ... мм ... мюсюлманин ?Пийте си хапчетата без алкохол занапред.
А всъщност забравих - в Библията пише да не се почита чужд бог ,но напоследък стана модерно да се твърди ,че всички религии представляват едно и също божество.
Дам! Сто процента си прав относно слабостта. Добре че съм се родил с атеистични гени ,та поне да се отличавам от стадото.
Че т'ва вроденият синдром на християнски дебилизъм е богУизбрана работа.
...
Много сте ми противни на моменти ,честно ви го казвам. И то не защото имате различна позиция ,а защото си позволявате да давате квалификации кой какъв ,как ,защо ...
Аре кажи ми как пък го установи това ? Аз ще ти кажа на какво се надявам тайничко - да ,надявам се да има нещо ,но повярвай ми - ако това нещо е твоя Бог - по добре да си изгния в пръстта.Иначе понякога ми се струва, че най-агресивните защитници на тази теза, тайничко се надяват, че Бог съществува и, че с тези спорове упорито го предизвикват най-накрая да се покаже, за да им подари безвъзмездно щастие...
Не знам как грам не ви прави впечатление колко противна и унизителна е тази религия ,която така фанатично защитавате.
Се 1 ,няма да си губя повече времето.
Ако искате дискусия - моля. Ако ще се замеряме с епитети - пропускам.
Пък и много "натролих" ..............
Като толкова много не ти харесва раздела, че и пишеш такива романи за да го обясниш най-подробно, не пиши в него бе![]()
Форума е голям, като не те кефи темата, не пиши по нея, просто е. Поне не пречи на хората, които могат да водят смислен разговор.
Някак си е нормално като влезеш във "Философия и Религия", да се говори за философия и религия, а не за атеизъм, не мислиш ли ? Така че стига си натяквал възгледите си на другите, ако не ти харесва - ходи във форум за атеизъм.
А ти за 1 пост раздаде поне 20 от въпросните квалификацииПървоначално написано от Auriss
Много злоба има в теб, спри да си я изливаш във форума, щото и в тоя раздел има модератори![]()
Ами значи съм прав. Надяваш се, че има нещо. Иначе аз не съм фанатик, още по-малко съм такъв при условие, че никъде не защитавам никоя религия, за което ме набеждаваш така уверено. Иначе включването ти в темата е повърхностно и действително нито казваш нещо, нито поне философстваш.Първоначално написано от Auriss
Колкото до религията, никой не те заплашва с горене на клада и всеки е свободен да вярва в каквото си пожелае. Единствено ти ставаш смешен защото не си конкретен в нищо, само си повтаряш колко си изключителен, а това изобщо не е така. Постовете ти лъхат на отблъскваща самовлюбеност, а така дори да се опитваш да докажеш нещо е все едно да гасиш пожар със слама.
Не съм видял да се води смислен разговор. Съжалявам. A и не помня да съм казвал нещо за раздела ? Ъхъ ?Като толкова много не ти харесва раздела, че и пишеш такива романи за да го обясниш най-подробно, не пиши в него бе Wink
Форума е голям, като не те кефи темата, не пиши по нея, просто е. Поне не пречи на хората, които могат да водят смислен разговор.
Мислех ,че дискусиите относно "религия" включват и аргументиран спор относно "достоверността" или причината да се вярва в дадена религия. Греша ли ?Някак си е нормално като влезеш във "Философия и Религия", да се говори за философия и религия, а не за атеизъм, не мислиш ли ? Така че стига си натяквал възгледите си на другите, ако не ти харесва - ходи във форум за атеизъм.
Колкото до философията - препоръчах на скоро на някой от вас да чете ФИЛОСОФИЯ ,но вашата представа за "нея" е твърде ограничена. На практика е като да си говоря за ядрена физика с журналист. Съжалявам ако и това звучи "самовлюбено" ,но е факт ,че ме упреквате в некоректност ,а вие сте тези ,които блокират възможността за каквато и да било дискусия ,увъртайки и избягвайки въпросите. О ,да , и също така повтаряйки едно и също наизуст.
Каквото повикало - такова се обадило. Не следвам християнски морал ,нали знаешА ти за 1 пост раздаде поне 20 от въпросните квалификации Smile
Много злоба има в теб, спри да си я изливаш във форума, щото и в тоя раздел има модератори. Вие давате квалификации - аз отговарям със същото. Ако не ви устройва ... ами ,шанс
.
Още като го пишех очаквах подобен отговор. Ако искаш да "пофилософстваме" - нямаш проблеми - ще обясня точно какво имах предвид и по каква причина го казах. Дали ще разбереш е друг въпрос.Ами значи съм прав. Надяваш се, че има нещо. Иначе аз не съм фанатик, още по-малко съм такъв при условие, че никъде не защитавам никоя религия, за което ме набеждаваш така уверено. Иначе включването ти в темата е повърхностно и действително нито казваш нещо, нито поне философстваш.
Колкото до повърхностното ми включване - по дяволите ,виж заглавието и анкетата към тази тема ? Моля те ....
Относно това дали си фанатик или не - все ми е едно. Даваш неоправдана констатация относно хората с атеистични възгледи от позицията на страничен човек (или поне така изглежда от начина ти на изразяване).
Това за кладата изобщо не го разбрах.Колкото до религията, никой не те заплашва с горене на клада и всеки е свободен да вярва в каквото си пожелае. Единствено ти ставаш смешен защото не си конкретен в нищо, само си повтаряш колко си изключителен, а това изобщо не е така. Постовете ти лъхат на отблъскваща самовлюбеност, а така дори да се опитваш да докажеш нещо е все едно да гасиш пожар със слама.
Не съм конкретен казваш. Ами ,реших да си препрочета последния пост. Ето какво пише конкретно в него (накратко ,разбира се) :
1)някои от вас не зацепват изобщо какво им се говори или просто не умеят да мислят
2)дразни ви отношението МИ към ВАС (което грам не ме касае)
3)обяснявам ви същността на атеизма
4)казвам ви ,че ми е забавно да се заяждам с вас
5)задавим ви въпроси (на които ,разбира се , не получавам отговори) относно вашата християнска същност и това на какво се дължи
6)давам си мнението относно положителните морални ценности в притчата за Луцифер
7)питам също защо обяснявате напред-назад (точно последните 2ма не знам ,но съм 100% сигурен ,че попадах дори в този форум на нещо подобно) ,че всички религии тръгват от един бог при положение ,че в Библията изрично е казано "Да нямаш друг бог освен мен"
Може и да съм пропуснал нещо ,но вече не е от значение. Не и когато говоря с хора като вас.
И впрочем ,само така ,между другото ,нека ви поясня нещо :
Ако искате дискусия - моля Smile . Ако ще се замеряме с епитети - пропускам.
Пък и много "натролих" ..............Ти понеже водиш много смислен разговор и не писа само и единствено за да ми кажеш колко съм ти досаден и троля/спамя. Точно 2 мнения назадФорума е голям, като не те кефи темата, не пиши по нея, просто е. Поне не пречи на хората, които могат да водят смислен разговор.
Прав си ,такъв съм. Face it and keep going.Постовете ти лъхат на отблъскваща самовлюбеност, а така дори да се опитваш да докажеш нещо е все едно да гасиш пожар със слама.
Това ,което се опитвам да ви кажа е ,че макар да ме набеждавате в спам и тролване ,вие бяхте тези ,които просто си изляха коментарите по МОЙ адрес без да кажат АБСОЛЮТНО нищо съществено. И то ПЪРВИ. Моето може да го наричате плоско ,несъществено , "не-конкретно" и прочие ,но поне .... беше .... по темата.
А сега беше просто безплодни обяснения ,предизвикани от вашите постове.
Имам само един въпрос и обещавам да не си изказвам после мнението- как точно прецени ,че не казвам нищо и само си троля. Прочети заглавието и въпроса в анкетата ,прочети ми и поста после. Ако още водим спор относно това за хапчетата и алкохола - без коментар. Ако пък не - чакам си отговора и дано да го дочакам
![]()
ПП: Не знам защо ме заплашваш с Модератор - спазил съм приличен тон - това ,че си водя дискусиите по-агресивно не означава ,че трябва да ме банват. Нали знаеш ?. Пък и изобщо не ме касае дали ти е приятен или не тона ми. Чаооо
ПП2 : За да потвърдя мнението ви за мен ще ви го кажа направо - не ми се занимава с вас и няма да си правя труда да отговарям на постовете ви оттук-нататък. Но пък няма и да ви лиша от некомпетентното си и повърхностно мнение във форума.
@Auriss, прегледай отново постовете си и си отговори на въпроса какво успя да докажеш? Личното мнение не е доказателство, то е само гледна точка. Ако очакваш да получиш единствено своите отговори по темата, тогава защо не проведеш монолог в дневника си, а не тук? А за кладата, идеята ми беше, че не живеем в средновековието и всеки е свободен да си живее със собствена философия за живота. Никой не ти налага вяра насила, но и ти нямаш основание да се държиш арогантно с чуждите възгледи. До тук показваш само плитко мислене и тесногръдие. Плюс това е тъпо да си мислиш, че поредицата Zeitgeist са центъра на просветата, без да провериш абсолютно нищо друго. Ако там считаш, че отговорите на всичките ти въпроси са се изчерпали, какво ти е необходимо още?
Auriss я не си придавай важност!!!
"Ние започнахме ПЪРВИ", аууу бебчо да ти дам ли биберончето.
Извинявай, че не си препрочитам мненията за грешки, аз имам работа не мързелувам по цял ден пред "най-ценното на всички времена" - компа, като някои хора(мисля че се досещаш)
А и като те гледам и ти не си правописно и граматично блестящ.Трай си по-добре, вместо да се излагаш.
Като те гледам не пръцкаш дъгички от знание и мъдрост...Нямаш си на понятие от материята, а ми претендираш за високо IQ...Я върви пикай и се парзаляй бе момко...сигурно ще се забавляваш.А и като те гледам явно вярваш в леприкони и феи още...
По-добре си мълчи поне да не се отчайвам колко е простичък народа...
Слушай filmimilmi до сега не съм чел негово мнение което да е грешно.Ти си самовлюбен и ще се лъзнИш доста яко...ааа то катo гледам по-зле дали може...
Не! Страхотно е! Просто не можи да вярваш в нещо само защото истината не ти харесва! Примерно, аз вярвам че Ръсел Бранд ми е гадже. Ама той не е, той ще се жени за Кейти Пери. Горе долу по същия начин. Не можи да вярваш в нещо само защото така ти оттърва!Първоначално написано от Nam3less3
This is your life and it's ending one minute at a time!
Sticking feathers up your butt does not make you a chicken!
Fight Club <3
Така е...Права си...Първоначално написано от FataMorgana
Конкретно за душата...Съществува...Аз не вярвам, аз знам...
Иначе това което си казала е много точно!
Е може да вярваш в нещо защото така ти отърва, но това не значи, че е вярно, и трябва да го налагаш на другите...
you joking?Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Добре ,сериозно. Какво те кара да си 100% сигурен ,че душа съществува и въобще - след като жизнените ти функции прекъснат и тялото ти се превърне в парче месо ще се случи нещо ?
Моля (без да се заяждам този път) , не изтъквай out-of-body experiences или някакви разлики в теглото след смъртта.
Тъй като "все пак" и аз съм се интересувал от окултното (не мога да говоря ,без да проверя ,нали така) ,но не съм пристъпвал до там да опитам каквото и да било ,тъй като ,меко казано ,написаното звучи нелепо - ти или твои познати (за които можеш да гарантираш ,че не са балон с въздух) имали ли сте някакво "преживяване" ? Тоест след като вярваш в прераждането и душата ,значи вярваш и в "духове" ? Опитвал ли си да потвърдиш вярата си ? Едно е да коментираме Бог ,който си хвърка далечко ,а съвсем друго прераждането ,за което дори имаше разни коментари ,че под хипноза се появяват спомени от предишни животи?
Не ме разбирай грешно. Този път НЕ се заяждам. И ще потвърдя това ,което ти казах по-рано.