.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Hybrid View

Девет години "Под Индигото"

Днес се навършват девет години от трагедията в дискотека "Индиго". При инцидента загинаха 7 деца, а 12 пострадаха, след като бяха стъпкани и задушени. Всяка година на мястото на бившата дискотека /на стадион "Юнак"/ се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска. БГНЕС припомня, че осъдени за трагедията пред дискотека "Индиго" на глоба от по 800 лева бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги. Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева, а управителят на дискотеката Ангел Николов - глоба от 3000 лева. Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти. На 20 декември 2002 година Софийският апелативен съд прекрати делото и го върна на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения. Последва и второ връщане на делото. Процесът бе насрочен за трети път на 30 март 2006 година. Ден преди това прокуратурата внесе за трети път обвинителния акт. /БГНЕС /
    И за който може и иска:
    http://www.facebook.com/event.php?ei...375445&index=1
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Да, едни такива трагедии "отварят очите" на хората.
    Да почиват в мир децата.

Но на мен една мисъл не ми дава мира. Как ще си пуснеш 10-годишното дете на дискотека, пък била тя и в 18:30...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Lestat357
    Guest

21.12.

Нека почиват в мир!

Някога и аз трябваше да бъда там, щатсливо стечение на обстоятелствата за мен, че отложихме и не бяхме отидохме точно тази вечер с един приятел.

Водеше се детска дискотека, някога единствена такава. Не помня "Double Vision" дали я откриха по същото време или малко по-късно, за други, поне аз не съм чувал преди това. Тоест, не са виновни хората, че са си пуснали децата. Не са виновни и охранителите също. Управителят е виновен, както и собственикът. При подобен оборот, отдавна можеха да вземат по-адекватни мерки за осигуряване безопасността! Оттук и друго - липсата на контрол. Е, сега вече пътища много.. Както и да е, мое мнение, не желая да ангажирам никого с него и няма да го аргументирам повече тук. Дано не се повтаря никога. Уж вече няма как.

P.S.: И дано не приеме отново свински уклон темата, както е ставало предни години тук. Ако " грам не Ви дреме какво се е случило с някакви непознати (от друг град) преди много време', просто я пропуснете.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Lestat357[, дори и детска дискотека... нормално ли е на 10 години да ходиш на детска дискотека, която стартира в 18:30 през зимата, когато... вече си е доста тъмно.
    @LadyDi, аз бях на 15 тогава. Под четиринайсет официално не пускаха в обикновени дни. На дискотека съм ходил и на десет обаче, не детска. [Покрай абитурентските балове някога, тъй като леля ми беше директор на ПМГ, а след това и „сам” с нейни бивши ученици, през годините.] Не ставам за пример относно „родителски контрол” обаче. През 2001-ва, не се сещам за мои съученици, които да са искали да отидат на подобно място и да не са ги пускали родителите им. Добре, може би имаше двама-трима само. Когато бях на десет, беше много различно.. Тези най-малките не са били сами, били са заедно с по-големи деца. Беше доста студено онзи ден, имаше и лед, това го помня. Сигурно доста други като тях са си останали вкъщи, сърдити. Въпреки това, вината най-малко е на родителите им.

Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    Нека почиват в мир!

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Lestat357, дори и детска дискотека... нормално ли е на 10 години да ходиш на детска дискотека, която стартира в 18:30 през зимата, когато... вече си е доста тъмно.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

не мисля че тези глоби са достатъчни... все едно слагат някаква цена на това което е станало с тях
    .... да почиват в мир децата

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Lestat357, дори и детска дискотека... нормално ли е на 10 години да ходиш на детска дискотека, която стартира в 18:30 през зимата, когато... вече си е доста тъмно.
    Това е най-логичният зададен въпрос относно този случай,но покрай цялата суматоха и шум не стигна до това.До ден днешен стане ли дума за този случай повечето медии повтарят все едно и също,че децата са били с добро поведение и успех в училище,което все повече ме навежда на мисълта,че май не е било баш така.

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    9 години по-късно..

Аз, обаче, имам един въпрос. Ще почиват ли в мир децата, които загинаха в онази мразовита нощ пред "Индиго", ако за това бъдат осъдени хора, които ако имат вина, то тя е косвена ?
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Децата са деца. Моята надежда е децата да нямат нужда от такова правосъдие (мъст). Подобна нужда имат възрастните и те вече опитваха.

Мотивите за това правосъдие трябва да са други.
    активизъм/превенция; писане; музика

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си