- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Проблем с приятелка
Здравейте отново!
Искам да споделя нещо и се надявам да ме разберете, а не да започнете да ме упреквате....
Пред 2-3 дена една приятелка пуши трева ( една наистина много добра и близка приятелка), която всъщност е само на 13! Тяяя лично ми беше обещала, че няма да го прави, защото и казах, че ако го стори прекратявам всякакви взаимоотношения с нея!
И кво на връх 23 се беше яко напушила...Постоянно се хилеше, въобще не й пукаше каква глупост беше сторила и на мен естествено ми кипна! Та за бога толкова близки бяхме, а тя ми даде и обещание , което сметнах, че ще спази! Явно е , че е нямала волята да се спре! Ужасно се разтроих като ми го съобщиха и започнах да й викам и да й обяснявам за вредата от това...
Направих всичко възможно да и отмина по-бързо ( последствията от тревата ), като с др френдове и взехме мляко и дрън дрън....
Та се тая....като се свести ми каза, че нямала повече никога да направи подобно нещо, но някакси вече не можех да й вярвам!
И днес знаете ли какво ми казаха....Била разправяла за мен, че съм я дразнела ( като аз просто се опитах да я и помогна)! Също така пушела цигари!Неее знам в мен ли е грешката....просто не мога да си го обясня!Ужасно ми е жал като я виждам в какво се забърква и не иска да ме послуша! ;((( Толкова нормална и общителна беше, а сега ..... ;х
Ако искате изтрийте темата, но просто трябваше да споделя всичко това на някого.....
И искам да ви питам оттук нататък какво бихте предприели вие!?![]()
Относно това, което е казала по твой адрес : Вероятно под въздействие на тревата е възприела твоите добронамерени съвети и предупреждения по грешен начин , вероятно се е разгневила и заради това го е казала . Под "грешен начин " имам предвид, че едва ли не в онзи момент тя го е приела неправилно, като "конско от мама" или нещо подобно .
Сега основното ...
Щом веднъж е станало и не си е взела поука, т.е. случката с тревата се е повторила, според теб няма ли да се потрети? Очевидно не й пука особено за теб, но на тебе - да . Вече си й разяснила за последствията от това и според мен на нея й е пределно ясно какво прави, но може би е .. не знам, пристрастена . Опитва се да избяга от трудностите, проблемите (вероятно със семейство и приятели) по този страшно глупав начин . А знаеш ли каква точно е причината за това? Говорили ли сте си открито и нормално (без разсеяност от едната страна и на четири очи) от тогава?
Според мен ти си много добра приятелка, но тя вече е изпусната и не го оценява . И не очаквай да го оцени . Ти се опитваш да й помогнеш, а тя въобще не се влияе от това . На теб ти е близка и добра приятелка, а дали тя изпитва същото към тебе? Тя трябва да помогне както на тебе, така и на себе си, но според мен е стигнала твърде далеч . Може би съм доста критична, но ... . Питаш какво бих направила, ами просто бих прекратила взаимоотношения с това момиче . Ако ти е вярна и истинска приятелка, тя се усети липсата ти и може би ще й светне някаква лампичка в главата, че вероятно е възможно да е сгрешила . Но ще е твърде късно , предполагам. Съгласна съм с n3zabrawiimaa, а ако пък продължиш с тази "игра" нищо няма да се промени! Ти ще продължаваш да й даваш съвети, тя няма да те слуша, все ще ти обещава, ще се "натрясква" отново и отново и няма да има резултат .
Love is everything!
Еми има проблеми с родителите си и едни фр., ама знам ли...не я мислех за толкова податлива! Само за да се избави от проблемите....пфф....СУПЕР КОФТИ МИ Е !![]()
И не знам защо, но всеки път щом ми пише или ми се обади, вече се държа супер странно и студено към нея, но не нарочно, а някакси без да искам, без да се усещам![]()
Не искам да съм груба с нея, но вече не издържам....Смисъл адски много се промених след случилото се....
Не знам какво да правя....И двете сме в една задънена улица ;хх
Животът продължава, с нея или без нея, няма значение. Студена си към нея несъзнателно, но помисли малко : ти се опитваш да направиш всичко възможно , за да може тя да не тръгне по грешния път, тя никак не се променя , поне заради теб. Седнала си на Коледа, такъв чудесен празник, да мислиш как да разрешиш проблемите й - това показва само колко добра приятелка има тя и колко благодарна трябва да е . А тя не прави нищо . Просто вече виждаш нещата в друга светлина, по по-различен начин и това е хубаво . Явно е податлива, иначе защо мислиш го прави? Трябва все нещо да я е подтикнало към това действие .
...
![]()
Love is everything!
Аз ти давам съвет.. Пуши и ти с нея и двете ще се почуствате върховно.. Релакса е страшен както и глада.Аз като пуша с аверите и винаги става Шоу но само ако сте пушили всички инъче някои ще се нацупи така.
![]()
Ако много държиш на нея се помъчи да се държиш така, че тя да обърне внимание на думите ти. Не бъди враждебна, но се опитай да я накараш да осъзнае, че има далеч по-готини неща от пушенето на квото и да било и че не и е нужно. Опитай се да я извлечеш от тая среда, в която ги е научила тия неща.
И все пак ако поведението и е гадно и не спре ..не знам какво повече да направиш.
Родители, възпитание, среда... И аз се сбогувах с няколко приятелства заради разни такива модерни работи и следване на стадото. Кво да правиш..хората се променят.
явно тя не те има за такава близка приятелка каквато ти нея...много жалко.
She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.
Ти си направила каквото можеш, да я отдалечиш от това тъпо нещо, но щом тя не те е послушала, след време доста ще си пати.. разбира се ако и хареса, и ще си пати. Но мисля, че е адски глупаво да и казваш, ако направиш това, това и това.. прекратява всичко! Нали приятеля приема човека такъв, какъвто е. Не я защитавам в правото си, но е възможно от ултиматума, който си и поставила да я е подразнила нещо.. и да го е направила, не толкова че иска ми да ти направи напук. Малко е вероятно, но е възможно.
Но все пак поговори с нея, да ти обясни по каква причина го е направила, и защо е говорила зад гърба ти. Нека на теб ти се изяснят работите.
Вафла..
Напълно съм съгласен !Първоначално написано от mrtn
Never Shout Never - The Past
"I've been smoking the green
Since i was merely fourteen
Just to find an escape from this town
That was so mean to me..."♥
За мен има два варианта в твоя случай - единия е да седнеш и отново да поговориш сериозно с нея, като й обясниш, че всичко, което правиш е само, защото си загрижена за нея и не искаш да тръгва по лош път в живота, т.е. да й кажеш, че това, което тя приема за "Много ме дразни" го правиш с добри намерения.
А другия вариант е да охладнееш спрямо нея, да се държиш малко по-студено и тя самата да се замисли защо го правиш.
Абе и в двата случая ти трябва да си прецениш дали си заслужава, дали има смисъл да продължаваш общуването си с нея и дали нейните пороци няма да се отразят и на теб в по-късен етап.
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Не мисля че е такаПървоначално написано от ivan933
вчера,днес,утре и завинаги ! ♥
Не мисля че е такаПървоначално написано от ivan933
вчера,днес,утре и завинаги ! ♥