.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 45
    Мега фен

Една изтъркана тема ... :)

Тъй като бях набеден ,че оспамвам една друга темичка ,реших просто да отворя нова.

Тук няма как да ме обвините нито че спамя темата ,нито че спамя разделa.Enjoy.

И така ,имам следните въпроси към вас и след като аз ... да кажем отговорих на вашите ... надявах се и вие да ми върнете услугата .

Въпрос номер 1 : Защо хората с някакви религиозни вярвания се обиждат ,когато някой каже ,че религията им е "глупост" ,а в същото време си позволяват да твърдят ,че атеистите са заблудени / неспособни да разберат ?
    Какво ви кара да смятате ,че ВИЕ сте тези ,които "разбират" ? Вярата ви ли ?

Въпрос номер 2 - ориентиран главно към Християните : Не смятате ли ,че моралът ,който се изисква да придобиете за да угодите на вашия Бог е малко ... нестандартен и прекален ? Всъщност , вие спазвате ли всички тези неща ,написани в Библията или просто се пишете за християни ,защото вярвате ,че има Бог ?

Въпрос номер 3 : Ако хипотетично си представим ,че един ден се докаже ,че Бог няма , в какво ще се превърне живота ви ? Греша ли като считам ,че чрез религията вие се опитвате да придадете смисъл на живота си ?

Въпрос номер 4 : Осъзнавате ли ,че същите тези хора ,които наричате "недоразвити" или "неспособни да прозрат истината" са приели за истина ,че Бог няма. Както и Рай ,в който да отидат ако бъдат ... ??праведни?? ? Вие бихте ли могли да се примирите с факта ,че след смъртта ви ще останат само куп червеи и нищо повече ?

Въпрос номер 5 : (тук получавате и като бонус един отговор ) Със сигурност на всеки му се иска да имаше някакъв Бог или сила ,която да управлява целия този безпорядък и да въздава справедливост. Но според вас ,въпреки желанието си , защо тези хора НЕ вярват в разни божества ? Ама честно ?

Ще се огранича дотук с въпросите ,макар че имам още много.
    Искахте аргументиран спор - нека си спретнем един.

Супер фен Аватара на filmimilmi
    1. Въпрос на толерантност. Ако името ти звучи смешно, особено в чужда държава защото според езика там означава нещо тъпо, всички ли трябва да ти се подиграват докато си там? Същото е и с обичаите? Подиграваш ли се на баба си, ако ти подари боядисани яйца на Великден? "Тъпа си на паркет, за какво ги боядисваш пилешките ембриони, магически ли стават така, по-вкусни ли, кво им става? Не знаеш колко си тъпа, бабо, тъпа!!! "

2. Няма нищо нестандартно. Моралът винаги е нещо доброволно, а всяка религия някога е била основа за законите, така че те да не изглеждат произволни.

3. Бог така или иначе изглежда отсъства. Това не пречи на религиите да просперират. От тук може да развиеш отговора и сам.

4. Ти от къде си толкова сигурен, че Бог е едно и също нещо за всеки?

5. Бог е онова нещо, което е дало частица от себе си, за да даде старт на вселената. Дали е то, тя, или той и направлява посоката на развитие на живота, дали ще се срещнем с него след смъртта ни... Това са все въпроси, на които всеки търси отговор, както и не пречи просто в един момент да спреш да мислиш за това и да чакаш времето да му дойде.

Град
    Улицата
    4.Душата продължава да се надгражда в следващо тяло.Миналото се разлага и вмирисва, но...
    И не, това не значи че има бог...душата и бог нямат нищо общо.
    А то има друга сила!
    И за справедливост не говори...Не знаеш какво е!!!

Град
    Lap of Gods
    1/Защото сме устроени така, че сами да се противопоставяме.
    2/Никой не спазва божите правила, всъщност условията на никоя религия не могат да бъдат спазени 1:1. Сигурен съм, че едва 40% от християните са чели библията хъх, както и, че 40 % от "сатанистите" знаят какво е сатанизъм, при "изповядващите" ислям, същата работа.
    3/Вярата е необходимост, необходимостта е слабост. (мое виждане). Молиш се на някой да ти помогне, предимно когато не можеш да се справиш сам. Въпреки, че няма начин да се докаже, че няма, или има Господ... ако приема, че отричането на съществуването му по някакъв начин се осъществи, то вероятно ще последва world wide suicide. Сигурно е доста кофти, цял живот да си вярвал в нещо несъществуващо. Виж това за продължението, след смъртта... не е казано, че след смъртта задължително трябва да се втурнем към Господ, който с цялото си могъщество и добрина, ще ни прати в пъкъла, не. Вероятно има нещо друго, ама ще видим.
    Трудно е да се приеме, че цял живот work work work hard и после свършваш изяден от гнусни, грозни, гадини. Никой не иска да свърши така и за свое успокоение, хората се надяват, процедурата с гниенето, да се случи само с тялото им, докато самите те - душата са on the highway to hell, но поне нищо не ги яде.
    Винаги ще казвам едно, не човек е божия грешка, а Бог е грешка на човека.

You're so stupid there's nothing in your head God how I wish that you were dead
    I hate you ain't it true I hate you and everything you do.

Leeeeeeeeroy Jenkins!

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от ChildOfBodom
    1/Защото сме устроени така, че сами да се противопоставяме.
    2/Никой не спазва божите правила, всъщност условията на никоя религия не могат да бъдат спазени 1:1. Сигурен съм, че едва 40% от християните са чели библията хъх, както и, че 40 % от "сатанистите" знаят какво е сатанизъм, при "изповядващите" ислям, същата работа.
    3/Вярата е необходимост, необходимостта е слабост. (мое виждане). Молиш се на някой да ти помогне, предимно когато не можеш да се справиш сам. Въпреки, че няма начин да се докаже, че няма, или има Господ... ако приема, че отричането на съществуването му по някакъв начин се осъществи, то вероятно ще последва world wide suicide. Сигурно е доста кофти, цял живот да си вярвал в нещо несъществуващо. Виж това за продължението, след смъртта... не е казано, че след смъртта задължително трябва да се втурнем към Господ, който с цялото си могъщество и добрина, ще ни прати в пъкъла, не. Вероятно има нещо друго, ама ще видим.
    Трудно е да се приеме, че цял живот work work work hard и после свършваш изяден от гнусни, грозни, гадини. Никой не иска да свърши така и за свое успокоение, хората се надяват, процедурата с гниенето, да се случи само с тялото им, докато самите те - душата са on the highway to hell, но поне нищо не ги яде.
    Винаги ще казвам едно, не човек е божия грешка, а Бог е грешка на човека.
    3.Защо вярата да е необходимост...Аз не вярвам и не съм сгрешил.
    Защо да няма доказателства...Доказателс ва, че няма Бог - навсякъде.Доказателства, че има - амииии няма такива.
    Аз съм горд, че ще съм изяден от червей...евентуално...ако ме изядът те това ще рече, че тялото ми е било максималко лишено от химии...Няма да съм доволен да ме изяде човек...човека е долно, глупаво,недъгаво,мазно,гну но,противно и тн, не заслужава да живее(поне на тази планета) и да се изхранва на гърба на Земята, МАЙКАТА ПРИРОДА и НЕИНИТЕ ТВОРЕНИЯ...човека е просто изрод(изкуствен от всякъде)...
    А иначе последната реплика - "не човек е божия грешка, а Бог е грешка на човека" мисля че е точно.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    - Не вярвам в задгробния живот !! Никой не е успял да докаже,че го има..Учени предполагат,но не и доказаха,че има живот и след смъртта..

- В Бог вярвам от време на време..Все пак не мога да си дам някакво доказателство, за това как е създаден света ? Възможно ли е всичко да е само от себе си или наистина Бог го е създал за 6 дни..Не знам..

- Аз лично не спазвам , нито пък досега съм спазвала тези божи правила..
    Но пък има и такива,които са го правили..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Град
    Шао-Лин
    Цитирай Първоначално написано от SmilezZz
    - Не вярвам в задгробния живот !! Никой не е успял да докаже,че го има..Учени предполагат,но не и доказаха,че има живот и след смъртта..
    Под никой и учени, кого визираш, дете? Може би говориш за тези писания, поместени в тъй наречените "учебници"(или по скоро липсата на такива, в някои слуаи) ^^

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ заради гифовете ти ми опротивя black hole sun

а иначе smilezzz си е право - нема доказателства за задгробния живот
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Re: Една изтъркана тема ... :)

1. Няма как да разберете убежденията на вярващите поради простата причина, че неверниците нямат какво да защитават и не им пука особено. А за вярващите религията е една много чувствителна тема, не може просто така да бъде засегната от непросветени и отричащи вярата хора. По този въпрос отговорът е ясен.

2.Както всички знаем, никой не е идеален. Всъщност вярата не се състои в това да спазваш всичко написано в библията и да я цитираш наизуст, нито пък да се пишеш за вярващ намесвайки единствено неблагоразумното твърдение, че има някой там горе. Всеки възприема вярата по различен начин, но си има и своите сходства, обединени и утвърдени за неоспорими.

3. На много грешен път си трябва да ти кажа. Първо това никога ама никога няма да стане, защото БОГ ИМА и никой не може да докаже обратното. Второ, чрез религията никой не се опитва да придава смисъл на живота си, религията е тази, която ни ръководи през целия живот, всички стъпки, които правим се основават на нея. По този начин се опитваме да си обясним и доста от явленията, случващи се около нас включително и смисълът на живота, следователно твърдението ти е напълно грешно.
    4. Разбира се, че не. Ти май никак не си наясно що е това религия и вяра. Религията(християнството) означава много неща, между които е и да вярваш в паралелния свят и преминаването на душата след напускането на тялото в него. И няма какво да се осъзнава, то е ясно, че невярващите са неспособни да видят истината, поради простата причина, че не може да има две истини. Истината е една, и тя е вярата. Не може да приемеш за истина нещо, което е неистинно и отрича всякакви религиозни и морални норми.

5. Ами човек, ти ако имаш желание да вярваш, никой не те спира да го правиш. Направо не мога да разбера, как така хем си неверник, хем на всеки му се искало да вярва. Или въпроса ти е неточно формулиран или и ти не можеш да разбереш какво точно искаш да кажеш. Или пък и двете.

Изводът е, че атеистите си задавате прекалено много въпроси, без да знаете дори на какво се основава вярата и какви са принципите и. Нито знаете какви са доводите на вярващите и на какво се основават, нито сте наясно как да си задавате въпросите. Няма да ни разберете, както и ние вас, така че всичко това със задаването на въпроси и отговарянето е безсмислено, тъй като след това ще възникнат още 1000 въпроса и в крайна сметка пак няма да сте разбрали за какво става въпрос. Прекалено употребих думата въпрос ама както и да е
    Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
    * http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *

Град
    Улицата

Цитирай Първоначално написано от YoUcANNOtiMaGiNe
    1. Няма как да разберете убежденията на вярващите поради простата причина, че неверниците нямат какво да защитават и не им пука особено. А за вярващите религията е една много чувствителна тема, не може просто така да бъде засегната от непросветени и отричащи вярата хора. По този въпрос отговорът е ясен.

2.Както всички знаем, никой не е идеален. Всъщност вярата не се състои в това да спазваш всичко написано в библията и да я цитираш наизуст, нито пък да се пишеш за вярващ намесвайки единствено неблагоразумното твърдение, че има някой там горе. Всеки възприема вярата по различен начин, но си има и своите сходства, обединени и утвърдени за неоспорими.

3. На много грешен път си трябва да ти кажа. Първо това никога ама никога няма да стане, защото БОГ ИМА и никой не може да докаже обратното. Второ, чрез религията никой не се опитва да придава смисъл на живота си, религията е тази, която ни ръководи през целия живот, всички стъпки, които правим се основават на нея. По този начин се опитваме да си обясним и доста от явленията, случващи се около нас включително и смисълът на живота, следователно твърдението ти е напълно грешно.
    4. Разбира се, че не. Ти май никак не си наясно що е това религия и вяра. Религията(християнството) означава много неща, между които е и да вярваш в паралелния свят и преминаването на душата след напускането на тялото в него. И няма какво да се осъзнава, то е ясно, че невярващите са неспособни да видят истината, поради простата причина, че не може да има две истини. Истината е една, и тя е вярата. Не може да приемеш за истина нещо, което е неистинно и отрича всякакви религиозни и морални норми.

5. Ами човек, ти ако имаш желание да вярваш, никой не те спира да го правиш. Направо не мога да разбера, как така хем си неверник, хем на всеки му се искало да вярва. Или въпроса ти е неточно формулиран или и ти не можеш да разбереш какво точно искаш да кажеш. Или пък и двете.

Изводът е, че атеистите си задавате прекалено много въпроси, без да знаете дори на какво се основава вярата и какви са принципите и. Нито знаете какви са доводите на вярващите и на какво се основават, нито сте наясно как да си задавате въпросите. Няма да ни разберете, както и ние вас, така че всичко това със задаването на въпроси и отговарянето е безсмислено, тъй като след това ще възникнат още 1000 въпроса и в крайна сметка пак няма да сте разбрали за какво става въпрос. Прекалено употребих думата въпрос ама както и да е
    Усмихни се...Скрита камера

Ааааа май някой е прочел библията и се хвали...
    Как никои да не е идеален вееее момеее?Не е идеален според някой...Няма случайни неща...Но няма да ти обяснявам...Твоя здраво контролируем и манипулируем акъл няма да го побере(не го приемай като убида, казвам истината, поне според постчето).
    Не говори за паралелни светове, не знаеш какво е...
    Напротив, атеистите са способни(по-способни) да видят истината, защото техния мозък е по-малко зацапан(ако не се сещаш за какво става на въпрос, значи...Няма спасение за теб).
    Вярата е липса на знание както вече за 1213 път се казва...Гандалфя даже даде прост пример...За по-тъпичките...
    И какво ми претендираш че "защото БОГ ИМА и никой не може да докаже обратното"...къде е доказателството...Я покажи, че се интересувам...Или нямаш време да губиш с нас(демек нямаш си на понятие от материята).Доказателствата , че няма са адски много(кво адски , то няма доказателства че има де ама айдеее).
    Мога да ти кажа, че съм ходил по църкви,манастири,секти разговарял съм с хората и знам как мислят...Мозъкът им е толкова повърхностен и малкокапацитетен и не знае какво да мисли понеже е впрегнат от тези които контролират, че...Същото се отнася и за вярващите...Така, че не ми гълчи...
    Та чакам да ми дадеш "доказателства" за съществуването на ДЪ БИГ УАН...

Цитирай Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
    чакам да ми дадеш "доказателства" за съществуването на ДЪ БИГ УАН...
    виж си личните съобщения за снимка на моят полов член a.k.a. "The BIG One"
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Град
    Улицата

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    чакам да ми дадеш "доказателства" за съществуването на ДЪ БИГ УАН...
    виж си личните съобщения за снимка на моят полов член a.k.a. "The BIG One"
    Не се ли изхвърляме малко???

п.п.Чакам снимките...Да видя "БОЖЕСТВОТО"...

Мега фен
    Въпрос номер 1 : Защо хората с някакви религиозни вярвания се обиждат ,когато някой каже ,че религията им е "глупост" ,а в същото време си позволяват да твърдят ,че атеистите са заблудени / неспособни да разберат ?
    Какво ви кара да смятате ,че ВИЕ сте тези ,които "разбират" ? Вярата ви ли ?

Отговор: такива религиозни, които мислят така са просто едни обикновенни сектанти, които нямат нищо общо с правилната вяра в истинският Бог. Това което може да прави човека да Разбира Истината е самият Св. Господ Бог, освен че и Вярата му в Него и достатъчно Благоразумното му отношение.

Въпрос номер 2 - ориентиран главно към Християните : Не смятате ли ,че моралът ,който се изисква да придобиете за да угодите на вашия Бог е малко ... нестандартен и прекален ? Всъщност , вие спазвате ли всички тези неща ,написани в Библията или просто се пишете за християни ,защото вярвате ,че има Бог ?

Отговор: лично аз вярвам в Исус Христос и Неговият Небесен Отец, но не мога да кажа че съм "християнин", поради това че не обичам да следвам неправедните традиции на християнството, иначе вярата ми е именно в Тях Двамата(Исус и Отца). За съжаление досега повечето от четящите Библията просто не разбираха какво пише там, и затова много от тях се заблуждаваха с разни криворазбирания, и затова и много от тях не можеха да изпълняват Волята на Св. Бог просто защото не разбираха правилно каква е Неговата Воля. Но още по-лошо е положенито с религиите, които не вярват в Исус и Бог Отец, защото вярата им е само в "идоли" и "кумири".

Въпрос номер 3 : Ако хипотетично си представим ,че един ден се докаже ,че Бог няма , в какво ще се превърне живота ви ? Греша ли като считам ,че чрез религията вие се опитвате да придадете смисъл на живота си ?

Отговор: Истината е че има Бог, и Дано Той винаги да се Грижи Достатъчно за човеците, защото в противен случай те просто ще загазят. Но от друга страна не напразно е писано че "Бог е Любов към ближния", защото дори и да не вярваш в Бог, ако обичаш ближния, тогава най-малкото самият Той ще Вярва вътре в теб, вместо самият ти, разбира се стига да не светотатстваш.

Въпрос номер 4 : Осъзнавате ли ,че същите тези хора ,които наричате "недоразвити" или "неспособни да прозрат истината" са приели за истина ,че Бог няма. Както и Рай ,в който да отидат ако бъдат ... ??праведни?? ? Вие бихте ли могли да се примирите с факта ,че след смъртта ви ще останат само куп червеи и нищо повече ?

Отговор: именно затова е и Вярата, за да се Осигури Спасение за всеки, който не може сам да го направи, и това става с много Любов и достатъчно съвършенни Ходатайства към Св. Бог - но първо трябва да се научиш(да умееш) как, и тогава се моли за Спасение на нуждаещите се.

Въпрос номер 5 : (тук получавате и като бонус един отговор ) Със сигурност на всеки му се иска да имаше някакъв Бог или сила ,която да управлява целия този безпорядък и да въздава справедливост. Но според вас ,въпреки желанието си , защо тези хора НЕ вярват в разни божества ? Ама честно ?

Отговор: защото не е имало кой да им представи, и да ги запознае с, Добрият Бог, но дори е имало твърде много фалшиви духовници и вярващи, които са представяли само лошият(т.е. сатана).

Град
    Улицата
    Ами защо вярваш в Отца и Сина , но не и в Светия Дух?
    Защо ще загазят?Те(демек ние - хората) са загазили още от създаването си(дет са вика)...Така, че защо ще?А и от това по - зле, трудно щеше да се постигне...

Мега фен
    Защо ще загазят?Те(демек ние - хората) са загазили още от създаването си(дет са вика)...Така, че защо ще?А и от това по - зле, трудно щеше да се постигне...
    Пич, който Вярва в Сина и Отца той има и Тяхниат Дух сиреч Божият Дух наричан още (и): Св. Дух, и няма как да не Вярва (и) в Него. Иначе относно това че страдания е имало за немалко човеци и други одушевени още от преди хиляди години е така, но по-лошо ще бъде ако страданията продължат и за напред.

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от npp
    Пич, който Вярва в Сина и Отца той има и Тяхниат Дух сиреч Божият Дух наричан още (и): Св. Дух, и няма как да не Вярва (и) в Него. Иначе относно това че страдания е имало за немалко човеци и други одушевени още от преди хиляди години е така, но по-лошо ще бъде ако страданията продължат и за напред.
    Защо ако продължат?Виж на какъв хал сме.

Не може да се докаже че няма господ, защото не може да се докаже отрицателна хипотеза. Да си представим че хипотетично е доказано че няма бог би било фантастика и не реално. Не казвам че има, аз лично съм атеист, но не може да се докаже по никакъв начин че няма.
    This is your life and it's ending one minute at a time!

Sticking feathers up your butt does not make you a chicken!

Fight Club <3

Мега фен
    Ммм ,не мисля така.

Една теория ,която не е подкрепена с никакви факти ,няма как да бъде приета за вярна ,камо ли да се оборва. Това ,което аз написах, си беше логическа простотия и беше само с ... научна ... цел

Аз продължавам да си задавам въпросчета. Сега ми хрумна едничко - Как поддръжниците на християнската религия си обяснявате световните трагедии. Имам предид - да е отделна личност и да кажете "сигурно е заслужено" оокей ,но когато става въпрос за стотоци ,дори хиляди животи ?
    Перифразирано - Къде е Бог ?

Няма как да разберете убежденията на вярващите поради простата причина, че неверниците нямат какво да защитават и не им пука особено.
    Ами не ,приятелю ,не е ясен . Ето заради такива постове изпадам в нервни кризи . А валерианът е скъп ,не знаеше ли ?
    Какво теб ,като вярващ, те кара да мислиш ,че един "невярващ"няма убеждения ,които да защитава ? Ти казваш "не убивай" ,защото Бог така казва. Аз казвам "Не убивай" ,защото го смятам за нередно.
    И още нещо - непросветени И невярващи хора?

Осъзнаваш ли ,че с този пост ми каза ,че разчиташ на религията да ти даде морал и да направлява живота ти ? А също и да замести науката? Осъзнаваш ли ,че на всеки "невярващ" точно в това му е проблемът ?

Ами човек, ти ако имаш желание да вярваш, никой не те спира да го правиш. Направо не мога да разбера, как така хем си неверник, хем на всеки му се искало да вярва. Или въпроса ти е неточно формулиран или и ти не можеш да разбереш какво точно искаш да кажеш. Или пък и двете.
    Въпросът ми е много добре формулиран и казва ето това : "И аз не искам да умра ,но логично погледнато няма смисъл да си пропилея живота ,надявайки се ,че ме чака вечен живот ако спазвам XXX".

Ух ,поне за едно си прав. Няма смисъл да се спори . Ще дебна да цъфне някой идиот сектант и просто ще се заяждам с него ,че поне да ми е интересно ;(.

Голям фен Аватара на jeezloxxy
    Въпрос номер 1: Според мен всеки вярващ би се обидил,ако някой нарече вярата му "глупава" или "измислена".Аз не смятам,че "разбирам".Само знам,че вярвам,и че друго не ми трябва.
    Въпрос номер 2: Не,не смятам.Да,не спазвам всички закони,написани в Библията.Не,не се пиша Християнин,само защото вярвам.Знам,че от мен се иска много повече,но се старая.Надявам се,че това ще бъде достатъчно,когато дойде Денят.
    Въпрос номер 3: Колкото и да се опитвам,колкото и пъти да чета като малоумен думата "хипотетично" ,не мога да си представя,че Бог няма.Всъщност аз знам,че Бог има,и че от мен се иска само да вярвам.Затова не мога да отговоря изчерпателно на въпроса ти.И да,грешиш,смятайки,че чрез религията аз придавам смисъл на живота си.Между раждането и умирането има тънка линия,наречена житейски път.По него се разбира как ще бъдеш приет в Деня.
    Въпрос номер 4: Аз не наричам никого "недоразвит".Въпреки че си позволявам думата "неспособни да прозрат истината" от време на време.Според мен хората,които не вярват,са загубени и им трябва Знак.Нещо като пътния знак .След смъртта ни не остава куп червеи.Остава онова,което наричам Приемно Тяло.Душата си продължава.
    И въпрос номер 5: :Със сигурност на много би им се приискало това.Загубили са любим човек в нелеп инцидент,да кажем.Веднага ще се запитат "Защо на мен?".Защото така е било казано.Трябва да се примирим със Съдбата и да разберем,че нищо не можем да променим.Безпорядъкът,или Хаосът,е създаден,за да има баланс.[/b]

The Bird of Hermes

Guest
    Цитирай Първоначално написано от jeezloxxy
    Въпрос номер 1: Според мен всеки вярващ би се обидил,ако някой нарече вярата му "глупава" или "измислена".Аз не смятам,че "разбирам".Само знам,че вярвам,и че друго не ми трябва.
    Въпрос номер 2: Не,не смятам.Да,не спазвам всички закони,написани в Библията.Не,не се пиша Християнин,само защото вярвам.Знам,че от мен се иска много повече,но се старая.Надявам се,че това ще бъде достатъчно,когато дойде Денят.
    Въпрос номер 3: Колкото и да се опитвам,колкото и пъти да чета като малоумен думата "хипотетично" ,не мога да си представя,че Бог няма.Всъщност аз знам,че Бог има,и че от мен се иска само да вярвам.Затова не мога да отговоря изчерпателно на въпроса ти.И да,грешиш,смятайки,че чрез религията аз придавам смисъл на живота си.Между раждането и умирането има тънка линия,наречена житейски път.По него се разбира как ще бъдеш приет в Деня.
    Въпрос номер 4: Аз не наричам никого "недоразвит".Въпреки че си позволявам думата "неспособни да прозрат истината" от време на време.Според мен хората,които не вярват,са загубени и им трябва Знак.Нещо като пътния знак .След смъртта ни не остава куп червеи.Остава онова,което наричам Приемно Тяло.Душата си продължава.
    И въпрос номер 5: :Със сигурност на много би им се приискало това.Загубили са любим човек в нелеп инцидент,да кажем.Веднага ще се запитат "Защо на мен?".Защото така е било казано.Трябва да се примирим със Съдбата и да разберем,че нищо не можем да променим.Безпорядъкът,или Хаосът,е създаден,за да има баланс.[/b]
    Я ми кажи аз ако отида сега на моста и се метна, дали това е съдба?Не е ли реалистична смърт, при нелепи обстоятелства(примерно).

...Естествено,че е съдба.Ти откъде знаеш,че съдбата ти не е точно на този ден да се метнеш от моста?

Guest
    ...Естествено,че е съдба.Ти откъде знаеш,че съдбата ти не е точно на този ден да се метнеш от моста?
    Аз определям да се метна или не.Както е казано - Човек сам кове съдбЪтЪ си.

Цитирай Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
    Не.Ти само си мислиш,че избираш.В крайна сметка никога не можеш да си сигурен какво ти е приготвила Съдбата.
    Ще си позволя един пример.Да приемем,че се чудиш дали да се хвърлиш.Представи си го като кръстопът.Виждаш двата пътя,виждаш накъде водят,но не знаеш къде ще те откарат.И си казваш:"Ето,на кръстопът съм,мога да избера как да продължа живота си (или как да го прекратя в този случай)".Да кажем,че не се хвърляш.Откъде ще си сигурен,че точно това не е Съдбата?
    Харесва ми снимката на профила ти,между другото .Хайде,че оспамихме темата.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
    Не.Ти само си мислиш,че избираш.В крайна сметка никога не можеш да си сигурен какво ти е приготвила Съдбата.
    Ще си позволя един пример.Да приемем,че се чудиш дали да се хвърлиш.Представи си го като кръстопът.Виждаш двата пътя,виждаш накъде водят,но не знаеш къде ще те откарат.И си казваш:"Ето,на кръстопът съм,мога да избера как да продължа живота си (или как да го прекратя в този случай)".Да кажем,че не се хвърляш.Откъде ще си сигурен,че точно това не е Съдбата?
    Харесва ми снимката на профила ти,между другото .Хайде,че оспамихме темата.
    А ако тръгна по пътя и се върна, тръгна по другия и пак се бърна, тръгна по 1вия , пак се върна и се надупча с нож по средата?

А иначе съдбата е образно казано...Ти избираш(отчасти)(не говоря за Бог и тн, а за "градинарите").

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си