- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Ноктите и всичко за тях!
Титинка понеже виждам, че разбираш, искам да те питам:Това, че си лакирам ноктите през ден, нали няма да им навреди по накакъв начин или..?![]()
Първо слагай основа за лак, после лак и накрая top coat.Първоначално написано от 0pAsNooosLaDkA
Не ги лакирвай през ден,а поне през 3-4 дена,ио най-важното е да си купиш добър заздравител,който да ползваш като основа,след това лак и отгоре топ лак.Аз съм много доволна от заздравителите на Miss sporty има ги само в ДМ.Първоначално написано от 0pAsNooosLaDkA
titinkaa, на каква цена са тези заздравители ?
Ето снимка на тези двата заздравителя на Мис спорти,от които съм доволна,и които съм ползвала,защото има още 3-4 вида.
http://prikachi.com/images/623/3526623k.jpg
Розовия е "Грижа за растеж и здравина на ноктите",а другия е за "Серум за растеж на ноктите".Иначе в магазините има и втвърдител за нокти,има и с калции и т.н.![]()
Благодаря титинкаа... В момента ползвам втвърдител на Перфект с минерали и житни протеини и просто съм крайно недоволна
Само този 3в1 (на Перфект) ми вършеше г/д работа. А ноктите ми страшно много се цепят... От скоро ползвам маслото на Икаров, дано да има полза.
^За цепенето,маслото няма да ти помогне.Вземи си балсам за нокти Макси на Биотрейд.
^Ох, тъкмо търсех информация и съвети за цепещите се нокти тук.. добре че попаднах на тази тема.![]()
А каква е долу-горе цената на този балсам?
И имам само един въпрос - имам един заздравител на Perfect ( цък ), но не съм го ползвала още. Има ли някакъв ефект? Някой да сподели.![]()
*сън*
А добре ли ще е ако заедно с този балсам ползвам и маслото на Икаров ? И след като спра да се мажа с балсама, ноктите пак ли ще започнат да ми стават ужасни ?![]()
За този заздравител съм чувала добри мнения. Аз не съм го ползвала...Първоначално написано от fUcKsMiLe
Балсамчето е към 5лв,зависи от къде го купуваш,от коя аптека де.Първоначално написано от fUcKsMiLe
Преди беше в такава опаковка:
http://www.kozmetika.bg/showimg.php?...x300_19960.jpg
но сега е в такава:
http://www.bgdrogeria.com/images/1701_3400/2438.jpg
Колкото до заздравителя,точно този който си пуснала не съм ползвала,но съм ползвала пак на Перфект:Активен заздравител,Калциев заздравител и 3в1 заздравител,като от калциевия и активния съм най-доволна.
Да,може да ги ползваш и двете едновременно,но докато ползваш балсама не трябва да си лакирваш ноктите с нищо.Балсама се маже сутрин и вечер върху нокътната плочка и малка част от кожата около нокътя,и втриваш балсама в нокътя с масажиращи движения,докато попие.После не трябва да си миеш ръцете поне 1 час,за да попие много добре в кожата.Балсама се ползва 1 месец.И след като го спреш няма да имаш толкова голям проблем с ноктите,колкото до сега си имала.Защото и на мен ми се цепеха и чупеха преди много,но след като ползвах балсама проблема много намаля,но си купи и пилата за нокти,която препоръчах.Първоначално написано от LudotoDevoiche
![]()
Ще си закупя всички препоръчани от теб неща и дано да има ефект.![]()
![]()
Между другото си взех един лак на She... е няма такова чудовищеНяма изтриване тоя лак, направо си протърках ноктите
![]()
Благодаря ти.На pressiana същоПървоначално написано от titinkaa
![]()
За нищо.
titinkaa, може ли да кажеш кои са твоите любими марки лакове? Вече се чудя какво да купувам, защото като се лакирам, имам чувството, че ноктите ми не могат да "дишат" и че лакът ги ограничава някак си. Не мога да го обясня..
^Ми тези,от които съм доволна и най-често тях ползвам са:Катрин Арлей,Мис Спорти(имат и цветна колекция),Перфект и Голден Роуз фантастик,и Флормар.![]()
До 5 клас много си ръбах ноктите и съответно след това бяха много меки и трудно ги пусках дълги,а и постоянно ми се чупиха.Маникюристката ми каза да не си ги режа,а само да ги пиля.От 5 години не съм си рязла ноктитеи маникюрът ми наистина е страхотен,не помня кога за последно ми се счупи нокът и ми растат доста бързо.Предполагам е от това
![]()
^Това за пиленето е вярно.И аз по принцип ги пиля,но когато са много дълги нямам това търпение един по един да ги пиля до дъно,и затова ги режа,макар че не е хубаво да се режат,защото почват ноктите да се цепят.
Момичета искам да попитам хубаво ли ще е ако е мажа с маслото за нокти на Икаров и след това се лакирам с калциевия гел на Пърфект ? Или трябва само едното от тях да правя?
Хора много , Човеци малко !
Може и двете,но преди да се лакираш остави маслото за поне 1 час да си стои на ноктите и не си мий ръцете през тоя 1 час,след това ги измий хубаво със сапун и може да се лакираш.Първоначално написано от rebeccaa