- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- personal thoughts . '11
1.Определение на понятието информация.
-Сведения или съобщения, които получаваме от околния свят.
-Свойства на информацията. (Достоверност, съдържателност, значимост, пълнота, актуалност и достъпност)
-Основни информационни дейности. (събиране, обработване, съхранение, разпространение)
2.С какво се занимава науката информатика (автоматизиране и приложение на основните информационни дейности)
3. Кодиране на информация - да се запише информацията със знаците на определена азбука - съобщение (пресъцът е кодиране)
4. Аналогова и цифрова информация
Аналогова - непрекъсната информация
Цифрова - прекъсната информация
5.Измерване на информация
6. Алгоритъм
О, днес ще бъде хубав ден!
![]()
mrrrr.
Мнооогоо ми е лошо.
Много, много, смисъл ... като много.
Събудих се в 3 и съм заспал в 5.
Заради шибаните пиянски истории на тъпи курволя.
По точно курволе.
Повече с такива изроди няма да пия. И нека бе, нека да се сърди.
Да се осъзнае какво е направила. То празната и тиква не служи за абсолютно нищо, само я носи като бреме.
А пък за даскало дори не знам какво ще правя.
Много, много ми е лошо.
Някъде далеч от тук,на брега на океана, един възрастен човек правеше своята обичайна разходка по плажа на залез слънце.До неотдавна бе бушувала страшна буря.Небето преливаше от ярко червено в оранжево, а вълните сякаш вече уморени нежно галеха брега.Възрастния човек се наслаждаваше на гледката, с удоволствие вдишваше морския въздух, който сега изглеждаше още по-чист.
Беше се замислил за нещо свое, може би много важно нещо, когато забеляза по-нататък на плажа едно дете, което взимаше нещо от пясъка и после го хвърляше във водата.Възрастния човек предположи, че това е може би по-различно от игра и воден от любопитството си се запъти към детето.Когато приближи той забеляза, че момчето взима изхвърлените от бурята на брега морски звезди и ги хвърля обратно в океана.Едва сега старецът забеляза, че целият плаж бе обсипан със стотици, може би хиляди морски звезди.
Момчето сякаш не го забелязваше.Старецът си помисли нещо и попита:
-Какво правиш?Ти си само едно малко момче и не би могъл да промениш нещата?!
Момчето го погледна взе една морска звезда от пясъка, хвърли я в океана и каза:
-Ами аз току що промених нещата за тази морска звезда.
К' во има душа ?
Кви май, къв март.
Думай кво е ?
Това е песента по радиото, която ти напомня какво си имал и какво си загубил.Първоначално написано от burpp
Това е усмивката, което бебе дарява, когато е истински щастливо.
Това е смехът, на някого, който не се е смял от дълго, дълго време.
Това е приятелят, който ще те помни дори да му се обадиш след 15 години.
Това е последното парченце шоколад, запазено в кутийка, която си мислил, че е празна.
Това е подаръкът, от който наистина си искал, когато си имал нужда от него.
Това е двучасовото возене през града, така че тя да може да те види преди да замине.
Това е кучето, което чака да се прибереш вкъщи, за да ти дари всичката обич на света.
Това е усещането на топлото одеяло, с което някой те е завива след като заспиш.
Това е момчето, което прави най-шантавите неща на света, само за да види усмивката ти.
Това е момичето, което те целува по начина, по който не е целувала никой друг досега.
Toва е жената, която отстъпва мястото си в тролея, на стара баба.
Това е топлината, която откриваш в раменете на някого, който наистина те обича.
Това е последният инч, от нашата най-прекрасна форма на лудост.
Също така, това е прошката вътре в сърцето ми за раната, която остави да лекувам .
Също така, това е начинът по който бих умрял хиляди пъти само за да видя усмивката ти.
Също така, това са сълзите, който крия под одеялото ми, за да не можеш да ме чуеш как плача.
Това е любов. И по дяволите не ще ме остави сам.
Excuses
by ~UntamedUnwanted
He sleeps like a child without a voice. (And she listens like a child who cannot hear.)
He dreams like a stranger on a train. (And she watches like another fixated by his thoughts.)
He sighs like the first whisper of a rainstorm. (And she understands like the eve of the storm.)
He breathes like tomorrow is his last day. (And she reminds him that he will live longer than ever.)
He sings like a bird in the winds of the forest. (And she understands the sweetness of every note.)
He cries like the downpour in the desert. (And she climbs to the ends of the earth to make him smile.)
He loses his way like a deer out of the forest. (And she guides him back each time to the place where he is meant to be.)
He breaks like a fragile flower in the dust and the wind. (And she tells him he is too strong to be fragile ever.)
He fights like the last angel defending heaven. (And she gives him his swords and armor.)
He writes like the blood from the finest writer's heart. (And she reads his words with awe befitting a king.)
But still, a day will come when he asks her, "Tell me why you love me."
And she will say, her hair whipping in the wind, her eyes ablaze, "How dare you think that I need excuses to love you?"
http://www.youtube.com/watch?v=gdmHH...feature=relmfu
Малко позабравих темата. Малко нямам време да обръщам внимание и на това. МИслех си да коментирам как си ми вървят нещата. Ами не знам.
-Как вървят?
- ......
Вървят!
Нещо неудобно ми е да коментирам, не знам защо. Но може би пък най-добрият отдушник съм самият Аз. Всичките ми мисли свързани в вечни математически схеми.
"Звездите още блестяха остро и студено, но небето на изток вече започна да светлее. Полека-лека из тъмнината изплуваха дърветата. Ненадейно по върховете им премина силен и свеж вятър. Гората изведнъж оживя, зашумя пълнозвучно и звънливо. С тревожен, свистящ шепот се разговориха помежду си столетните борове и сух скреж с меко пумолене се посипа ос раздвижените вейки"
Обичам мириса на стари книги, пожълтелите страници, изтрите букви от някоя думичка. Обичам как е описано всичко, с толкова много детайли, толкова прекрасни метафори. Твърдата корица на книгата, античната миризмия, която се носи от нея, а очите ми се търкалят някъде там сред редовете и задвижват богатото въображение, което си представя всяка малка подробност описано в книгата.
Оооо, днес школа по Английски. Ох-ох.
--------------------------
Лицето ти освети, усмивката промени, душата ми заличи, моляяя те сприиииииииииииииииии.
“You may not be her first, her last, or her only. She loved before she may love again. But if she loves you now, what else matters? She’s not perfect - you aren’t either, and the two of you may never be perfect together but if she can make you laugh, cause you to think twice, and admit to being human and making mistakes, hold onto her and give her the most you can. She may not be thinking about you every second of the day, but she will give you a part of her that she knows you can break - her heart. So don’t hurt her, don’t change her, don’t analyze and don’t expect more than she can give. Smile when she makes you happy, let her know when she makes you mad, and miss her when she’s not there.”
- Bob Marley
![]()
Oooo, душица! Радвам се да те видя на това топло място.
Какво правиш ? Как си?