.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

ВРЕДНА ЛИ Е БОЯТА ЗА КОСА

Отдавна се чудя дали да се боядисам ,но родителите ми казват ,че боята уврежда косата и ,че тези химикали по косъма към корените влизат в организма и с една дума тровят го.Вярно ли е ?

Мега фен Аватара на vagarious
    Да, вредна е за косъма.

За това, че трови организма не съм чувала, но със сигурност уврежда косата!
    "Причината, поради която не пия, е че искам да знам,когато си прекарвам добре."
    (Нанси Уичър Астор)

Това за тровенето на организма вече ми се струва преувеличено.
    При направата на боите за коса днес се включват доста помощни вещества, които повече да подхранват косата, вместо да я изтощават, но да, от боята реално косата се уврежда малко или много.
    Щом ти е толкова мерак да се боядисаш, можеш да използваш бои с по-ниско съдържание на амоняк, само че с тях няма да можеш да правиш радикални промени(примерно от брюнетка да станеш блондинка).

Мега фен Аватара на ValLoveYa
    Град
    Far, far away*
    Цитирай Първоначално написано от musiic
    За това, че трови организма не съм чувала, но със сигурност уврежда косата!
    +
    Humans need fantasy to be human.

Не тровят организма, но увреждат косата, става изтощена и общо взето по-гадна...

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA
    Това за тровенето на организма вече ми се струва преувеличено.
    При направата на боите за коса днес се включват доста помощни вещества, които повече да подхранват косата, вместо да я изтощават, но да, от боята реално косата се уврежда малко или много.
    Щом ти е толкова мерак да се боядисаш, можеш да използваш бои с по-ниско съдържание на амоняк, само че с тях няма да можеш да правиш радикални промени(примерно от брюнетка да станеш блондинка).
    Същото съм го чувала в предавания по телевизията - повечето хора след първото боядисване много харесват косата си, защото тя придобива нов вид и блясък. Но с течение на годините, тя вместо да се запазва или да се подобрява тя се изтощава. Също така знам че червено и русо изключително много увреждат и изсушават косата, особено за естествените брюнетки,защото преди това те трябва да бъдат изсветлени, а това съм чела че направо убива косъма.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Да.

да и аз съм чувала че уврежда косъма ами да ви кажа една моя съученичка си боядиса косата черна а беше кестенява и много изтощена изглеждаше косата и
    lubof

То всичко убива косъма и съсипва косата като цяло, ако не полагаш грижи за нея, независимо дали я боядисваш, или не. Факт.

И двете са верни. Скапва ти косата и си наблъскваш боклуци в организма. Дефакто почти с всяка козметика го правиш, обаче в боите за коса има едни от най-вредните химикали. Въпреки това всички си се боядисваме и тнт...същото е като с цигарите. Ако ти е кеф, направи го.

Мега фен Аватара на Hilary_
    Вредна е да ..

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Вредна е!Къната е полезна до колкото знам,но пада яко плякане. С боя е по-лесно.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Супер фен Аватара на Shia
    Вредна е ,когато получиш алергична реакция.

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    В началото косата изглежда супер,но с течение на времето се изтощава!познавам момичета,които имаха хубави гъсти коси,но след като почнаха да се боядисват косата им се промени и вече не е така здрава и красива

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си