Цитирай Първоначално написано от readyornot
Тук вече останах безмълвен ... Не бързай със скоростта на светлината да го водиш при психиатър първо се опитай накарай го всичко това което е казал за 1800 и някоя си година да ти го разкаже възможно най-подробно, а ти се опитай да го разбереш като допуснеш, че е истина .... м/д сега чета една книга в която се изследват именно такива хора, но те са страшни йоги и така преживяват по дълго, но това при него е невъзможно ... опитай се ти да влезеш в ролята на психиатъра... не знам какво друго да ти кажа ... в никакъв случей не трябва да го оставяш просто така ... определено това момче е преживяло нещо за да се побърка по този начин ... може пък нещата от катастрофата да са истина и от там вече да се получава това изкривяване ... но това освен с родителите му да се разговаря защото може пък и той да си измисля и това и няма на какво сигурно да залагаш ... изслушвай го и пътувай с него в войните и т.н .... Не е луд просто е с голямо въображение и вече е малко объркан и от това затваряне в себе си ... за психолога казвам не защото мисля, че това момче е за лудницата а защото това са хора точно занимаващи се с човешката психика и знаят как да постъпят най-правилно .... но и не мисля че точно те ще помогнат най - много според мен ако той наистина мн дуржи на теб ти си човека който трябжа да помогне ...
Всеки ден в който се опитва да се налага некомпетентна и неадекватна помощ на психично БОЛЕН (не наркоман или фантазьор), вместо професионална такава, увеличава нуждата от психолог/ психиатър и с всеки изминал ден в който не е потърсена тази помощ се удвоява работата която лекаря трябва да свърши, за да помогне.