- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Хан Омуртаг
Още хан Омуртаг е казал - Човек умира и друг се ражда - и колелото на живота продължава.Няма нито Господ нито Аллах - Живей и предай нататък!
Пералнята живее по-дълго със Калгон !
Бил е егати пича.
Изкачва се в ранклистата ми .
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
и?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Човека си го каза още в първия пост. Според него това е желязна логика за несъществуването на Господ, и просто иска да ни сподели това нещо ^^ Оттам нататък дали е целял възникване на някаква дискусия, си остава загадка за нас ^^Първоначално написано от gandalfepi4
Напълно вярно!Няма какво да противоречим!
АБСОЛЛЮТНА ЛЪЖА. Никъде не пише, че няма Бог. Ето какво пише:
Канасюбиги Омортаг, обитавайки в стария си дом, направи преславен дом на Дунава и по средата на двата всеславни дома, като измери (разстоянието), направи на средата могила. От самата среда на могилата до стария ми дворец има 20 000 разтега и до Дунава има 20 000 разтега. Самата могила е всеславна и след като измериха земята, направих този надпис. Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил. А името на архонта е Омортаг, кана сюбиги. Нека Бог да го удостои да проживее сто години.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...82%D0%B0%D0%B3
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
И?
Какво "и"? Какво не разбра от поста ми? Представих оригиналния документ, където ясно се вижда, че Хан Омуртаг не изрича такива неща за Бог или Аллах.
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
Не може да си напълно сигурен...
Защо? Да не би да не е написано именно това, което представих или сега ще заявиш, че колоната е фалшива. Недей да се излагаш, поне в една тема вложи малко мисъл.
Човек никога не може да си 100% сигурен...За нищо...
Освен за това, че рептилите управляват света...![]()
Освен за това, че рептилите управляват света... Sad
OWNED
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Пълна глупост. Първо исляма възниква 7 век и България е нямала никакви допирни точки с подобни държави. Главна причина затова е огромната тогава Византийска империя. А и ЗАБОГА!!! 864 година се приема християнството, а хан Омуртаг управлява до 831 година? За какъв Господ би могъл да говори. Всичко е било езичество и той е водил политика срещу прогонването на християните от българските земи, дори там случая, където кара един от синовете си да убие друг негов син (Енравота или след покръстването Воин)... Върховният бог на прабългарите е бил Тангра, но след консолидация между прабългари, славяни и завареното местно население нищо не се говори за религията освен, че е езическа... това е. (Поне аз не знам за подобни записки
)
хЪх...
Еми дори в подигравката си прав понякога!Първоначално написано от ZipFail
И да го е казвал Хан Омуртаг това, автоматично истина ли става? Наполеон пък друго е казвал. Сталин и той. И Айнщайн. И Мао.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
НЕ знам какво точно е казал Омуртаг, но от тези (може би ) негови думи аз тълкувам, като това, че хората са чудото,свръхестественото и пр.Много хора вярват в Буда, Аллах или Господ Бог, но нека да се замислим...не е ли най - голямото чудо човека...![]()
Радвайте се на живота, а не на неговия смисъл - Фьодор Достоевски
По скоро, че човек е нищо и може да бъде заместен....Да не се мисли за божество.
Вие сте идиоти, това е типичен средновековен надпис на колона, за да се възвеличае и запази като наследство царуването на владетел, а вие се хванахте за половин изречение и изкарахте хан Омуртаг по - голям философ и от Ницше.![]()
Възможно е!Първоначално написано от mech0
Чувствам се сексуално привлечена от всички философи във форума + Омуртаг.
Даже, по случай тази тема, днес от Т-маркета си купих кашкавал Омуртаг![]()
![]()
Ама е много мек, не става за стъргане.
Темата има много интересно развитие.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Какво общо има кашкавала?Първоначално написано от NomNomNom