- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Някой имал ли е ИТП? (Извънтелесно преживяване)
Смятам, че ми се е случило точно ИТП, защото не бях чела преди това за нещо подобно, не съм се интересувала, винаги съм била скептично настроена към медитации и никога не съм си помисляла да предизвикам нещо, което на пръв поглед изглежда абсолютно неадекватно и иреално. Бях си затворила очите, не съм сънувала и съм сигурна, че няма общо със съня. Не съм мислила за това, как да се изнеса от тялото си и да се наблюдавам, бях спокойна и единственото, което ме плаши е, че четох, че става само при силен стрес или на границата между живота и смъртта. Вярваща съм и ИТП-то е в разрез с религията, защото по-скоро преминава към демоничния свят на свръхестественото. Тоест, такива неща явно се случват понякога, научно доказани са. Въпросът е кое го е предизвикало. Не мисля, че би станало нарочно, не мисля, че има има точно определен модел, по който да се водите, за да го направите, а ако има, то той е свързан с разбирането в дълбочина на някакви медитации. Много е странно, интересно, но и опасно, няма нужда според мен да го предизвиквате, пък и ако това "стане", по-скоро ще бъде следствие от втълпяване.![]()
Научно доказано ли? За науката това са глупости, освен за някой теории на квантовата физика/метафизика и такива неща.
Ако не си вярващ в Бог или окултист не може да имаш ИТП ако изобщо съществуват тези неща.
Пък да предизвикваш такива неща без да си изчел един тон литература по въпроса(която не трябва да се чете изобщо) е шега(според самите книги които описват ИТП).
А и според единствените източници по въпроса това се прави с цел духовно посвещение, а не от любопиство, забава и т.н.
Останалото са или измислици, или сънна парализа/осъзнат сън.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Следя темичката от както е пусната и я намирам за много интересна.
Мога сама да си предизвиквам това вкочаняване на тялото, не знам има ли си име/термин. Тъй като ми се налага да медитирам и да се успокоявам, накрая открих и тази парализа. Веднъж по време на нея опитах да мръдна и беше адски болезнено, което много ме изненада. Не знаех, че е така, ако не си излезнал.
А същност само веднъж ми се случи ИТП или поне аз така си мисля, защото има вероятност да е било сън. Бях горе на тавана и толкова се стреснах като погледнах към леглото си, че паднах. Но като че ли паднах много бързо/силно и се събудих изпаднала в паника.
Та това е скромният ми опит. Като имам повечко свободно време си правя експерименти със себе си, до където ми се простират възможностите.
Не ми се е случвало нещо като пътуване в други държави и т.н., но са ми се случвали някои интересни неща:
1- Случвало ми се е 2-3 пъти да сънувам, че се бия с някой или с нещо и примерно искам да го ритна, и в същия момент чувам алармата ми да звъни, че трябва да ставам за даскало и ритам по леглото, все едно искам да питна тоя, с когото се бия... Правя го без да мисля, просто рефлекс. Може би и на Вас ви се е случвало.
2- Един ден, като се събудих исках да стана, но не можах. Това беше само за 2-3 секунди, но беше много странно. Очите ми бяха отворени, но не можех да се мръдна. Не съм правил никакви глупости като въртене наляво, надясно... Просто се случи.
3- Ако гледам някой филм на ужасите и след това ме е страх, сънувам някакви страхотии, които искат да ме убият или да ме мъчат, абе все такива глупости. Та, един път някакво зомби ли беше, орк ли беше, не знам, обаче почна да ме души, и усетих как почва да ме стяга врата и почвах да дишам по-трудно. Много е гадно... Обаче след 7-8 секунди се събудих, всичко си беше наред и пак заспах спокойно.
4- Понякога сънувам някакви несвързани неща. Примерно - първо някакъв ресторант, после някаква гора и т.н. Обаче тия места, които ги сънувам, ги виждам до, да кажем една седмица. Примерно с нашите и брат ми пътуваме някъде и спираме да ядем на някоя бензиностанция, да кажем, и виждам някое място, което съм сънувал... Имаш чувството, че е Дежа Вю, но всъщност не е...
Последно редактирано от az97 : 12-05-2012 на 13:08
Имала съм, най-често когато спя. Странно е, сънувала съм нещо преди това и после спирам да сънувам, имам усещането, че падам и после се поглеждам отстрани как съм паднала върху леглото и после някак си се тресе всичко и се събуждам...
Никога не съм имала ИТП(или поне не мисля...),но понякога ми се случва нещо много странно.Ще се радвам,ако някой има обяснение...
Докато спя,усещам как падам.В началото сякаш за кратко се рея из въздуха,след което бързо се приземявам.Същевременно имам странното чувство,че падам по стълби и усещам,че ритам с крака.(Съжалявам,малко ми е трудно да го обясня.)
Снощи ми се случи отново,след което цялото ми тяло се тресеше(,не знам дали беше истина или страшно усещане).Беше много болезнено,макар да не изпитвах физическа болка.По-скоро някаква паника...
Дали е от стрес или ....?
Последно редактирано от Kaena Smith : 12-14-2012 на 19:01
И на мен ми се е случвало нещо подобно. Преди около година имах много кошмари: Сънувах една жена от градчето ми която беше шизофреничка и аз изпитвах ужас от нея. В сънищата ми тя ме пребиваше или преследваше,а като дойдеше моментът в който аз се крия от нея в съня си спомнях,че докато сънувам заяочвам в самия сън да си повтарям: събуди се сега събуди се!
и после се събуждам ;x не знам дали е точно това,но ми се вижда странно.
Така , и аз да кажа моята история - Един ден дочух брат си докато говори с приятелят си и те говореха именно по тази тема и ми стана интересно . След това четох повечко за практикуването и. Цял ден мислех за това и бях много развълнуван и дойде вечерта ; загасени лампите ( стаята трябва да е тъмна ) и да си легнал по гръб, ръцете отстрани, главата нагоре и да се опиташ да не мислиш за нищо и така и направих , но не мисля, че се получи.Все пак се изисква практика.Но само един път се опитах след това не ми достигаше време за практика и да ви кажа какво се случи : Беше нещо като сън.Сън в който сънувах, че излизам от тялото си , но не бях във стаята си а на някакво странно място , не продължи дълго време ,но беше страшничко.Беше като сън, но не точно ,защото бях в полусъзнание. Предполагам , че ( ако мога да нарека) сънувах това от вълнение.Някой, който се е опитвал да практикува ?
Някои от нещата, които пишете, според мен, са пълен абсурд. Смятам, че такова нещо като "душа" в телата ни няма, има мозък. Как така ще пътуваме където си искаме по света и ще виждаме уж реални неща, които в будно състояние никога не сме виждали? И отгоре на всичкото някой демон ще влезе в тялото ни докато нас ни няма...или душата ни да се изгуби и да изпаднем в кома... Ако вярвате на тези неща, значи гледате твърде много филми. В телата ни има мозък и докато сънуваме, той ни представя неща, които някога някъде сме виждали. Всички хора, и обстановката сме ги виждали ако не на живо, то поне в някой филм или в някоя книга. Понякога мозъкът се обърква и напълно вярвам, че съществуват състояния, подобни на сънната парализа. Аз преди няколко месеца, в края на ноември и началото на декември, съм бил в точно противоположното състояние - сомнамбулствал съм. Тялото си работи, съзнанието никакво го нямаДаже тема писах тука
Случваше ми се в продължение на 2 или 3 седмици, по 2-3 пъти на всяка и след това спря. Странното е, че тогава ми е и рождения ден, но както и да е, съвпадение.
Супер често ми се случва да сънувам нещо и секундите или минутите след като се събудя да имам чувството, че съм го сънувал и преди, но след това осъзнавам, че не е така и се чувствам доста объркан. Някакво дежа-вю насън. Много пъти ми се е случвало и да се унеса и изведнъж нещо да се препъна или да падна, да речем от стълбите, и точно преди да се ударя да подскоча в леглото, даже не знам дали в действителност подскачам. Мисля, че съм имал осъзнат сън. Озовах се, отивайки на урок по английски и знаех, че това е осъзнат сън и се опитах да полетя и успях и се уплаших и се събудих. Но като се замисля може и да е било внушение.
Последно редактирано от hristo99 : 04-05-2014 на 20:05
sleep paralysis съм имал.
Доста страшно е , отваряш очи и не можеш да помръднеш а усещаш чуждо присъствие. Случвало ми се е да усещам тежест на гърдите и краката , а когато си отворих очите видях някакво чудовище,демон , подобно на тая от екзорсиста. Четох , че това май може да се предизвика като си легнеш много късно по гръб с опънати ръце и крака и не си мърдаш абсолютно нищо дори да те сърби. Преди това си пускаш телевизора щото звука от него ще е се едно връзката ти със външния свят. И докато слушате звука и не се мърдате се опитвате да не заспите. При някой хора може и да се получи.
ха! една позната ми беше разказала как е преживяла такова нещо... отишла е в стаята на един друг познат докато той си е там, на сутринта го е питала дали в еди колко си часа е правил еди какво си (каквото тя го е видяла да прави) и той е казал, че наистина е било така. говорила е и с майка си за това и тя е споделяла, че редовно и се случвало и на нея... интересно е. На мен не ми се е случвало такова, но съм се научил как да си контролирам сънищата, около 2 години вече съм се интересувал от това и вече всеки път като опитам ми се получава. Като си легнете трябва да си 'мислите' как да не мислите за нищо, след определено време започвате да виждате странни сменящи се картини и може просто да ги наблюдавате, но не трябва да фокусирате вниманието си върху тях. Наблюдавате ги без да мислите за каквото и да било и след време стават по-реални. Колкото повече се задълбава самия 'сън' в толкова по-странно състояние изпадате, разсъждавате по същия начин както като сте будни, но реално спите. Вие ще си усетите кога вече реално сънувате и тогава имате цяла нощ да правите каквото си пожелаете хахаНо за да стане трябва да си легнете към 9-10 часа и да не сте мега уморени защото иначе просто заспивате дълбоко и не помните абсолютно нищо на сутринта
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Случвали ми са се много подобни неща. Понякога, напоследък доста често, може би от страх, ми се случва. Значи докато заспивам , така да кажа, започвам да виждам някакви образи, най-често хора. В същия момент много се стряскам. Имах един случай същото, видях една маса и съм напълно осъзнат , че в момента съм буден , продължавам да гледам масата , постепенно стана много ярка. Абе , все едно не спа , а халюцинирам, но знам че спя и знам , че съм буден, не мога да го опиша. Напоследък много често ми се случват такива неща и много се филмирам. Случва ми се също в момента , в който ще се събудя докато сънувам си казвам еисега ще се събудя и се събуждам. И много често сънувам нещо много подобно на това , което ще се случи. Може да е след месеци, обаче е пряко свързано с това, което ще се случи. Примерно преди 5-6 месеца сънувах една приятелка на мйка ми дето не са се виждали години. Скоро се бяха видяли. Случвало ми се и за същия ден така. Иначе винаги след като сънувам нещо по-интересно винаги оставам като се събудя с чувството за това , даже последния път няколко дни , тва е много готино, особено , ако съня е бил хубав. Допреди малко пробвах това , дето се предизвиква ИТП и стана. Значи докато четох там как трябва да мислиш , че обикаляш из тялото си. След една две секунди сърцето ми почна да бие, плочките до мивката ги виждах далеч, бяха арки , с жълти оттенъци. Много се стреснай тогава.