.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 65 от общо 65
    Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    ospower, когато е трябвало съм учила. И на 25 все още продължавам в тази насока. Щом съм решила да се занимавам с наука, значи уча и съм учила.

Biskfitka, разбира се, че има и такива ученици. Но те няма да тръгнат да се тръшкат за 1 ден по-малка ваканция. Учениците и студентите, които виждат смисъл в ученето, го правят системно и редовно, независимо дали има или няма ваканция. Но масовият случай за жалост не е такъв. Като дойде 12-ти клас се сещат и за матури, и за кандидатстване.

Три месеца лятна ваканция са напълно безмислени и са наследство от време оно, когато много от учениците са били от село и лятото работната им сила е била нужна на семейството. После комунизъма ги екслоатираше с бригади.
    А сега?
    Само се чудят у коя дупка да си го заврат и с каква помия да се напият.

Повече по-кратки ваканции. Лятна максимум 6 седмици. Твай.
    ...

Мега фен Аватара на Pliok0019
    За мен цялото образование в 12ти клас е толкова безсмислено...В крайна сметка, каквото не съм научила за 11 години, няма да го науча за една...

В 12ти клас, за мен, трябва да се учи български и да кажем 2 предмета по избор + физическо. И това по цял дееен :Д

Подкрепям тезата си с информация за ваканцията по различните държави
    http://en.wikipedia.org/wiki/School_holiday
    В Герания лятната е 6 седмици, но горе-долу на два месеца имат по 10 дена ваканция - коледа, междусрочна, великденска и тн.

Всъщност преди 100+ години всички държави си имали дълга лятна ваканция с цел учениците да помагат в селското стопанство, обаче от това няма много смисъл днес.
    Единствено в Италия все още има такава дълга лятна ваканция.

Освен, ако не ви въведат едни хубави бригади като по комунизЪма. Да обработвате пустеешите земи, да нижете тютюн, да садите дръвчета. Последното е най-полезно и може да се гледа на него като един вид размножаване за един процент от учащите се.
    ...

И какъв е смисъла да се бяга вчера, днес, утре, цяла седмица...срещу какво протестирате???
    За това, че учителите ви (поне тези в моето училище) се съобразиха и си казаха най-честно, че и за тях ваканцията е малка (даже написаха уж "протестно" писмо...хах) ???
    Дори обещаха, че тази първа седмица ще изпитват само наложително и ще предават нов материал...от там нататък всеки да си преценя как и кога ще го учи, защото после 3 седмици ще се оформя за първи срок.

Иначе не знам до колко съм права, но според мен единственият смисъл на този протест можеше да е в това, да се покаже, че поне една част от обществото ни е готова да се обедини за дадена кауза.
    От там нататък още от самото начало беше ясно, че нищо няма да стане, защото го има, и ще го има този натиск от голяма част от родители, учители, обществото ни като цяло и т.н. срещу неученето и разбира се повечето ученици ще се откажат (както и стана).

Град
    Свищов
    Отпуската на учителите е 56 работни дни (поне така беше 2008-2009-та година, когато и аз учителствах). Общо взето си я вземаш през ваканциите (е, те не стигат и се налага да се работи в част от ваканционните дни). Още 3 дни даваше членуването в синдикат. Не разбирам какво общо има ученическата ваканция с отпуската на учителите, която е регламентирана по друг начин. Ако остане отпуска (което по принцип няма как да стане), тя се изплаща или се натрупва (то и този закон мениха, но мисля, че остана натрупването за няколко години поне). Да, няма да си починат 15 дни на веднъж, а 10, но все по някакъв начин тази отпуска ще им се даде. Дори имаше практика да НЕ СЕ пуска отпуска ваканцията и да се ходи на работа, защото администрацията и другия персонал така и така работи и училището се отоплява. Карала съм на 2 пъти подобно нещо (не по мое желание), имах работа за цифром и словом 30 минути и после 7 часа и половина се чудих къде да се свра и какво да правя...Много кофти нещо.

36 учебни седмици могат да се разпределят по доста по-удачен начин. Не знам как е във вашите училища, но аз помня само 2 зими между 5-ти и 12-ти клас, в които не съм мръзнала. По-добре да има някаква ваканция по-дългичка януари-февруари, за да се избегнат зимните неволи. А и някак си по-леко ти идва да имаш 2-3 по-големи почивки, вместо една огромна.

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0

Biskfitka, разбира се, че има и такива ученици. Но те няма да тръгнат да се тръшкат за 1 ден по-малка ваканция. Учениците и студентите, които виждат смисъл в ученето, го правят системно и редовно, независимо дали има или няма ваканция. Но масовият случай за жалост не е такъв. Като дойде 12-ти клас се сещат и за матури, и за кандидатстване.
    Е и аз виждам смисъл в ученето,но не уча всеки ден,а предмети,които ама изобщо няма да ми трябват и знам,че след 1 година няма да помня нищо ,не ги отразявам...
    Иначе и за мен беше смешно за 1 ден да се правят такива ''протести'' при положение,че тоя един ден нито изпитва някой,нито ни тормозят толкова
    А за това зимната ваканция да е малко по-дълга,пък лятната ваканция по-малка е добра идея,защото на студа си е найстина гадно да ходиш сутринта до даскало,особено ако е по-далече.
    На мен юни месец и без тва ми е най-яко на даскало

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    другата година на втори на училище а по-догодина на първи добре че тогава вече няма да съм ученик
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Град
    Свищов
    Системно и редовно не значи всеки ден, а да правиш така, че да не ти се натрупва половин учебник за контролното след 2 дни. И като студентка, и като ученичка съм се водила от правилото - от далеко да е леко.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от iLovePussyJuice
    аз за т'ва не чистя, готвя и т.н
    седя пафкам и се чеша
    На мен ли го казваш?! Хвалиш ли се нещо, щото в случая ...

Но да се върнем на темата за училищата. Ваканцията трябва да е до края на август най-късно, края на октомври една есенна от 5-6 дена и увеличена зимна.

Фен Аватара на SeXyMaCka
    Град
    София
    Май съм една от малкото който си удържа на думата и не се вясна в даскало, но за жалост не ей така за стачката, а защото ме насмете гастрита

Голям фен Аватара на bebchoOoOoOo
    Цитирай Първоначално написано от SeXyMaCka
    Май съм една от малкото който си удържа на думата и не се вясна в даскало
    Хубавите неща искат време,прекрасните стават веднага!!!

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    мацки

и аз ни ходих нъ даскалу
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Град
    На стадиона за бягане.
    Дали днес или утре .. все тая .. свикнах с мисълта за 'ваканцията', пък и сега най-много са ми нужни оценки (:
    Running is my drug and I am overdosed ..

гадно е защото може да те нарочат и да те измъчат от изпитване

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си