- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Бяло течение
Имам 2 въппоса:
1. Възможно ли е да се хване при бръснене с чужда самобръсначка?
2. Има ли начин да се излекува без ходене по лекари ?
Ти изобщо знаеш ли какво означава това!??Като гледам май НЕ!! Първо се образовай малко и тогава тръгни да пишеш по форумите! Задаваш тъпи и излишни въпроси!
![]()
Женско съм!![]()
^^Първоначално написано от Ванката
![]()
![]()
Бялото течение се дължи на различни причини- от кандида през трихомони и гонококи. Зависи все пак какво точно е течението откъм консистенция и цвят. Не е добре да си спестяваш ходенето при АГ, защото може да си жертваш репродуктивните способности. Нейде из темите бях обяснявала, че организмът, за да предотврати разпространението на инфекцията към корема с последващо развитие на перитонит, прави така, че маточните тръби да се запушат. Самите пък болестотворни гадове могат да предизвикат салпингит /възпаление на тръбата/ с последица стеснявате/запушване, а оттам се почва с извънматочни/тубарни бременности, стерилитет и ходене по мъките.
Може да се прихване от чужда самобръсначка. Даже така най-често се ловят гъби. Също ако си лекувала гъби, но не си подменила бельото след края на лечението.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Първоначално написано от AniBG
Ами обясни ти като си толкоз образована ! Форума е за това да споделяме и да си помагаме , стига се прави на интересна ! Като не може да помогнеш поне недей да се изказваш като селянка......чаткаш ли !
п.с Аман от злобари![]()
Татко: Харчиш пари най- безразборно. Мисли за бъдещето момче , ние няма да сме вечни.
Мислиш ли ,че цял живот ще те издържаме с майка ти ?
Аз: Ами не......ще ме издържате докато ме поемат децата.
Aз съм момче ,но дори аз знам че може дори от басейни да се прихвене...Биология хораПървоначално написано от AniBG
Кой го казва само я земи прочети малко и ти се образовай....!!!!!!!!!!!!!!Първоначално написано от AniBG
Бяло течение (колпит) - причини
Причините за бялото течение за изключително многобройни и разнообразни. Ще споменем някои от тях.
Предразпологащи причини
•Недостатъчна хормонална активност на яйчниците в предпубертетната възраст, климактериума и менопаузата, патологична яйчникова недостатъчност, бременност, раждане, аборти и др.
•Нарушен нормален химизъм и биологична среда на влагалището след неоправдани или неподходящи промивки, влагалищни средства за предпазване от забременяване и др. Влагалището нормално има кисела реакция, която създава неблагоприятни условия за развитие на болестотворните микроорганизми и с това го предпазва от възпалителни заболявания.
•По-продължително използване на някои лекарствени вещества – антибиотици, сулфонамиди и др., които, като унищожават нормалните за влагалището микроорганизми, създават условия за развитие на болестотворни микроорганизми /особено често гъбичката кандида албиканс/.
Непосредствени причини
•Бактерийни инфекции от най-различен тип, включително и гонококите /причинители на трипера/. Инфекциите са най-честата причина за бялото течение.
•Гъбични инфекции – най-честите причинители от много позната на жените група са т. нар. трихомонас вагиналис и кандида албиканс. Влагалищното течение, предизвикано от тези причинители, е често срещано и много упорито. Някои от инфекциите са семейни, защото засягат всички членове на семейството.
•Механични причинители - чужди тела, попаднали случайно или преднамерено във влагалището: влагалищни песари, тампони и предмети, използвани при онанизъм или пъхнати случайно от малки деца /бобени зърна, малки монети, копчета и др./.
•Термични дразнения – горещи влагалищни промивки, недобре дозирани кални или парафинови тампони при физиотерапия и др.
•Химични дразнители – дразнещи разтвори за промивки, противозачатъчни средства, професионални вредности и др.
•Нарушена трофика на влагалищните стени при напреднала възраст, след лъчелечение, при общи заболявания и др.
•Психогенни причини – най-често у девойки, които не водят полов живот, и у силно сексуални жени.
Инфекция на влагалището и поява на бяло течение може да се получи и по полов път. Така че отговорност за бялото течение на жената трябва да се търси и у партньора й в половия живот, който може да инфектира своята партньорка било поради лоша полова хигиена, било поради това, че сам боледува /трипер, възпаление на члена, на пикочния канал и пикочния мехур, на простатната жлеза и др./, било че е носител на инфекциозен причинител, без да има сам оплаквания.
Инфектирането по извънполов начин е също много често явление. То може да стане при липса на достатъчно полова хигиена, зеещо влагалище у многораждали жени или след разкъсвания при раждането, ползване на чужди тоалетни принадлежности и бельо, легло, вани, басейни, обществени клозети и пр.
^Трихомоните не са към гъби, а протозои и се броят отделно от медицинска гледна точка! Не се слагат под един знаменател! Лечението им също е различно!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Погледни тези статии по темата
http://lechitel.info/index.php?optio...lesti&Itemid=2
http://bialotechenie.net/vazpaleniya-na-vlagalisteto/
Дано да ти помогнат малко в информирането