- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- "Защо не мога да те хвана за задника?" или за досе
Вчера си говорехме с Надя и тя спомена че е по-рязка с приятеля си когато са в компания. Няма значение как и защо сме отворили тази тема. Важното е че на мен ми дойдоха куп идеи, по които да пиша.
Чудили ли сте се защо половинката ви е по-дръпната от обикновено, когато сте в някаква компания, на събиране или подобни?
Ами просто е. Момичето иска свобода малко. Както и след като сте в компания - тя няма да обръща внимание само на теб. Даже не би трябвало да обръща внимание главно на теб. Защото целта да се съберете с Х хора е да се видите всички заедно. Не да им показваш за къде можеш да я хванеш и колко надълбоко можеш да си вкараш езика в устата и. Все пак тя не ти е компаньонка за тоя ден, че да се държиш както си искаш пред всички. Така че недей да мрънкаш. Тя просто иска да общува и с други.
Момичета нека разгледаме друга ситуация. Защо вашия приятел е по-дистанциран от обикновено когато се събере с неговите приятели и вас? Причината не е много по различна, макар че има известни вариации. Подсъзнателно момчето иска да се покаже като независим, и съответно да изпростява колкото му се иска. Щото за нас това е важна част от общуването ни с околните. Не ни мислете за толкова сериозни, не смеА нали се сещате, че няма какво да направи ако постоянно е около теб някъде. Което пък субкомуникира, че нашия няма собствено мнение, или че момичето го държи на къса каишка.
Другия въпрос е защо той се държи толкова вулгарно с момичето пред приятелите си, пред приятелите си? По принцип не е такъв. Това е още един останал от пра-старо време навик. Идеята е да се покаже, че той командва парада. А не че той е командван.
Разбира се за момчето няма проблем да възобнови милите си отношения след като се разделят с компанията, защото няма пред кого какво да доказва. Сега ще попитате - добре де а защо му е нужно да доказва каквото и да е на когото и да е? Защото е в природата на мъжете да се доказват. Още едно време, че и сега - мъжете се доказват, а жените избират. (това е мисъл на Ина) Въпроса е да се покаже че той е алфа-та.
Разбира се можем да разгледаме и друг аспект - трябва ли да се доказва пред всички толкова ужасно и вулгарно? ами не, не е задължително. Най-малкото от обща култура трябва да е сетиш че, ако хванеш приятелката си за задника пред всички нейни приятели ще получиш шамар. Защото ти я унижаваш пред тях, демонстрирайки превъзходство. Би трябвало да се досетиш че превъзходството не се доказа за сметка на някой друг. Марк Тулий Цицерон още го е споменал, с още 5 други неща. Поровете се за Цицероновата шестица
Също друго нещо, което искам да засега - досещайте се за вашaта годишнина с гаджето. Разбира се, че ако я по питате тя ще каже "Няма проблем, може и да не я помниш". Обаче вътрешно не е така. Дори и нищо да не правите и да ne празнувате, просто и го честитете. Този малък жест ще бъде оценен.
Източник
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Тъпо,пък и това повечето си го знаем подсъзнателно...
Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня.
аххаха защо трябваше да го казваш това, ве?Първоначално написано от flyingmonkey
Temet Nosce
벨야카
И тук бих конфронтирала:
В статията се пише как той се 'доказва' пред нас с приятелите си.
А защо не да се доказва пред приятелите си с нас?
Макар че всеки човек има различен приоритет, едни поставят приятелите си на първо място (за тях важи горния цитат от статията), а другите поставят половинката си на по-горно ниво (за тях важи моята "конфронтация).
За мен е адски показателно в компания дали ми обръща на равно внимание с неговите приятели. За сега ми обръща достатъчно повече внимание, даже бих казала, че много повече, отколкото като сме насаме![]()
та съм една доволна личност![]()
Статията е донякъде вярна, но само донякъде.
Защо това, че обръща повече внимание на приятелите си, когато сме в тяхната компания, да означава непременно, че иска да доказва нещо? И аз обръщам повече внимание на приятелите си отколкото на него, когато сме се събрали някъде всички. Нормално е, защото все пак аз излизам с тях, защото искам да прекарам време с тях, а не, за да афиширам връзката си. И това няма нищо общо с нуждата от свобода или други подобни. Ако исках цялото му внимание да е насочено към мен щяхме да излезем някъде само двамата или да си останем вкъщи.
Което ме подсети за изказването на cherinka:. Ако приятелят ми ми обръща повече внимание в компанията на други хора, отколкото когато сме само двамата, ще съм му ужасно обидена. Излиза, че е с мен или само за пред хората, или за да се фука "Вижте, имам си гадже" все едно съм предмет, с който се хвали.За сега ми обръща достатъчно повече внимание, даже бих казала, че много повече, отколкото като сме насаме
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote