Ранният брак не означава непременно развод, неизживяна младост и провален като цяло живот. Той се превръща в предпоставка за това, когато е създаден с неправилния човек, а това може да ти се случи и на 30, и на 40, и на 50. Толкова с лирическото отклонение.

Авторе, струва ми се, че това е първото момиче, в което си се влюбен истински и затова градиш такива грандиозни планове. Първата ти и основна грешка е, че мислиш само за себе си. "Аз искам да се оженя за нея, аз искам да имам деца от нея" и всякакви подобни производни. А тя какво иска? Замислял ли си се дали изобщо й е до женитба, до деца, до задомяване? Мислиш ли, че има желание да полага грижи за мъж, домакинство и дете? Знаеш ли дали изобщо обича деца?
Момичетата на 16 в повечето случаи не знаят какво искат. Тепърва се оформят физически и психически; интересуват се предимно от своите нужди. Ако тя е различна, ако иска същите неща като теб, значи си заслужава. Въпреки, че ти си толкова влюбен в момента и ти е толкова замъглена преценката, че дори и момичето да е друго, надали ще забележиш.
Другата ти грешка е, че нямаш търпение. Ама никакво. Пришпорваш нещата от прекален ентусиазъм и каквото и момиче да ти се падне, дори и такова със същите идеали като теб, навярно ще се уплаши от директността ти и сериозността на намеренията ти.
Колкото до материалното - парите не са свята ценност. Да, необходими са, но не са едно или две, нито десет или двадесет, а много повече семействата, които започват кажи-речи от нулата и изграждат съвместно дома си във всеки един смисъл. Но просто... парите са до време. В един момент настъпва кризисен период в семейството, парите свършват и тогава се разбира дали изобщо има някакви чувства помежду ви.