.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 30

Unhappy Черни точки

Потърсих в търсачката и не намерих друга тема...Имам нужда от помощ. Искам да се отърва от черните точки и съм пробвала страшно много маски и други глупости. помощ !!

Голям фен Аватара на Enchanting
    Град
    Варна
    Козметик....., но след това не е гаранция, че отново няма да се появят.

други варианти?? Че нещо тея козметици...

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Първо намери причината за появата им.

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Цитирай Първоначално написано от elinanacheva Виж мнението
    други варианти?? Че нещо тея козметици...
    Какво им е на козметиците? Предпочиташ да се мажеш с разни неща,препоръчани ти в нета,а нямаш доверие на човек,на когото това му е работата :O
    Шофирай разумно - стигни жив!

чувала съм за незахаросан мед - мажеш проблемните зони после може леко да попиеш с влажна, леко загрята кърпа пък може и да не го покриеш, но сякаш с кърпата е по-ефикасно, защото медът ще бъде попит по-бързо от кожата поради топлината

забравих и за парни бани - на слаб котлон слагаш тенджера с вода примерно и стоиш над парите, които се отделят

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Дерматолог! Ще те насочи към продукти за твоята кожа и ще регулира омазняването. Тук съм с вързани ръце, защото трябва да се огранича до препарати, които се отпускат без лекарско предписание.
    Остави козметиците- те не са решение на проблема.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на Cucko0
    Град
    там, където свършва небето
    тези пробвала ли си ги ? Аз много ги харесвам .
    Hostis Honori Invidia

anonymous708973
    Guest
    Оф, боже. С едни черни точки не можете да се оправите сами.

Първо търкаш с пилинг, за да се отстрани мъртвата кожа. Вземи си такъв за лице, защото е с по-малки частици от този за тяло.
    После е добра идея да си загрееш проблемните зони по някакъв начин, за да отвориш порите. Можеш да използваш инфрачервена лампа (на мен ми причинява кръвотечение от носа, но аз съм с много слаби капиляри). Друг вариант е да сложиш малко вода на котлона и след като заври, си навеждаш лицето над нея, за да попият водните пари в кожата. Третият вариант е да полееш хавлия с гореща вода и после да си я наложиш на проблемната зона. Изстива бързо, затова го направи няколко пъти.
    Накрая стискаш.

Няма перманентно решение на черните точки. Просто правиш тази процедура на нужния интервал от време.

Град
    пространството на Дисе
    ^Освен пилинга, нищо от гореизброените не мога да приложа, защото руква кръв от носа.
    Карам го само с пилинг маска Регал от 5-6 години /която за вас не е оферта, щото се прилага при 23+/ и добавих Bioderma sebium pore refiner.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Супер фен
    нанеси мед върху носа(ако са там черните точки) помага
    Живота е рисуване без гума за триене... : )

Фен Аватара на ralinka17
    Град
    Plovdiv
    Довери се на козметик или дерматолог . Не използвай продукти без да прочетеш листовката , защото от невнимание лицето ми изгоря .

Цитирай Първоначално написано от ralinka17 Виж мнението
    Довери се на козметик или дерматолог . Не използвай продукти без да прочетеш листовката , защото от невнимание лицето ми изгоря .
    :O Как ти е изгоряло лицето!!!

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от elinanacheva Виж мнението
    :O Как ти е изгоряло лицето!!!
    Излющило се е предполагам, ако е имало висока концетрация на някоя киселина в продукта.
    Това си е доста кофти...

Черните точки се махат единствено с продукти, в които има салицилова киселина. Тя е единствената, която прониква в дълбочина и почиства.

Град
    пространството на Дисе
    ^Защо само салицилова?

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    ^Защо само салицилова?
    Защото единствено почиства в дълбочина.

Повече от фен Аватара на Meoww
    Абе отиди на козметик...нищо не губиш

Цитирай Първоначално написано от Meoww Виж мнението
    Абе отиди на козметик...нищо не губиш
    Само пари.

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от lude7ina Виж мнението
    Защото единствено почиства в дълбочина.
    ПОКАЗАНИЯ:
    Себорея, дерматофити (tinea pedis); брадавици; мазоли; псориазис (5-10% под формата на унгвент).

Само аз ли не виждам логиката?

kalpazanka по-сърдита си и от котето на аватара ти. Виж в Уикипедия или в някоя специализирана книга. ДОКАЗАНО е, че е така. Като си такъв професор отиди в някоя лаборатория и напарви нещо по-ефикасно от салициловата киселина, вместо да се заяждаш в тийн форум.
    И за да ти отговоря на въпроса. Един цитат.
    Салициловата киселина принадлежи към т.нар. ВНА киселини /бета-хидрокси киселини/ и е единствената от тази група, намерила приложение в козметиката. Това е много ситен бял прашец, който не се разтваря във вода. Салициловата киселина се разтваря в мазнини. Благодарение на това си качество, освен ексфолиращ ефект тя притежава и способността да преминава през мастния слой и да прониква дълбоко в кожата. Тази способност има огромно значение при лечение на акне. Силициловата киселина почиства кожата от замърсители, стяга порите и възпрепятства появата на пъпките.
    Последно редактирано от lude7ina : 12-29-2011 на 16:40

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Може да използваш много продукти и да ги комбинираш по много начини, но ако наистина нищо не ти помогне, даже и ако от ходенето на козметик не ти се махнат, значи просто кожата ти е склонна на този процес да образува черни точки. Все пак недей да губиш надежда. С годините ще видиш как лицето ти ще започне да се изчиства. Ако пък не си ходила на дерматолог ти предлагам да отидеш. Може пък този опит да е успешен.

Град
    пространството на Дисе
    Не съм сърдита, просто искам доказателства- дали ще са статии, изследвания на клиники и т. н.
    След като азелаиновата киселина е, забележи, вече синтезирана, че и се продава от поне 10 години и е доказала ефекта си, не виждам защо трябва да се стискате за някакви си там 14-15 лв разлика, да се клепате с каквото вие сметнете за добре и после да плюете дерматолозите, че не разбирали.

Аз отидох на козметик и нямам почти никакви пъпки или черни точки . За ммен ввече това е най-добрият вариант.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си