- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Френски език или немски?
И двата езика са много хубави във всяко едно отношение. Аз от както се помня съм с немски и ми харесва. Това с езиците е въпрос на желание и цели.
Каква връзка има това с немския и френския?!Първоначално написано от gofeto917
![]()
Говоря за всички излишни спамове?!
аз знам малко немски ама и двата са трудни. трябжа малко да учиш от двата и да избереш кои
Аз лично бих избрала немски,езика много ме кефи,за повечето хора е твърд,гаден,сложен и какво ли още не,но за мен е мелодичен-особено,когато е съчетан с музика на Рамщайн
.
Но все пак мисля,че ти сама трябва да избереш,каквото те кефи-това учи![]()
Аз бих избрал френски. Звучи ми по-добре и винаги съм искал да го науча.
немски <3
Аз бих избрала НЕМСКИ. Просто го предпочитам пред ФРЕНСКИ а и според мене ще ти е по полезен отколкото френския.![]()
Френски.
Just cuz` I like u, don` t mean I won` t bite u .
Ааа и аз това се чудя. Догодина ще съм 9 клас и ще уча немски в училище , обаче много ми се прииска да знам и френски и незнам какво да правя , дали да ходя на уроци по френски към 10 клас например , обаче ще стане прекалено , то вярно че съм в езикова паралелка ама ...
P.S
Не мога да казвам хубаво 'р' и мам казва че много ще ми ходи да фоворя френски![]()
eat well
stay fit
die anyway
----------------------------
love the life you live , live the life you love
Най-добрите езици според мен са немски и английски,защото с тях може да се оправиш в цяла Европа.Аз искам да уча в Англия,но писах немски като първи език,защото искам да го науча и да знам 2-ва езика+ това ще ходя 5 години на уроци в Британика,за да си усъвършенствам езика.За да мога да си взема Тоефл,който е нужен за кандидатстване в Англия.Според мен ако влезеш в гимназия с английски език,просто ще ти е мн трудно да научиш немския,за това писах първо немски,но ще си уча и паралелно англииски,защото ми трябва.И какви са тези глупости,че фреснкия е по-говорен.В Европа най-много се говори английски и после немски.Колко са много само страните,които говорят немски.
И стигнахме до темата /реализация-тя се получава след завършването на университет.А най-добрите университети са в Англия,Германия,Холандия,А стрия и др. страни,но Франция в никакъв случай не е на челните места.
![]()
немски FTW![]()
![]()
Кой ще спечели кеч мач Леми или бог?
-Леми.
-Не!
-Бог?
-Не,това е подвеждащ въпрос.Леми е бог!!!
Английския и немския са от една езикова група, а френският - от друга. Няма да казвам кои два си приличат..Първоначално написано от FlipY
Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!
И такаа..изчетох коментарите и определено не съм съгласна с мнения от типа, че немският ще ти е много по-полезен или обратното.Всеки език е един плюс.Аз съм учила френски и мога да говоря от личен опит, че езика звучи невероятно красиво.Има много общи думи с английския.Цялата му работа е да научиш граматиката.Окончанията за всяко време+лексика и е общо взето това.Е да и носовките и всички тънкости на изговарянето.Но си струва.Френският език също ще ти помогне да се реализираш в Европа, както и немският.Който и език да научиш, ако съумееш как да го използваш, ще успееш навсякъде.
Sasuke Uchiha!![]()
---------------------------------------------
We'll keep our red flag high!'Cause Manchester United will never die!![]()
--------------------------------------------
Женско съм!
Всъщност, френският наистина има много общи корени на думи с английския.Първоначално написано от rome0
Като питаш за съвет, трябва и да кажеш важните неща - колко си годишна, къде ще ги учиш, за каква цел са ти (дали ще ти трябват за работа, или ще учиш някъде в чужбина). Без тази информация какво да ти кажем?Първоначално написано от inloveinsomeone
За трудността на езиците - кой е по-труден всеки различно ще ти каже, не е като да учиш японски и да кажеш СЪС СИГУРНОСТ е по-труден от тези два :Д
Френският до колкото знам в началото се учи по по-различен начин точно заради произнасянето на думите и т.н. За него каква е граматиката друг да ти каже.
При немския нямаш проблеми с писането, има си едни прости правила и това е. Но за сметка на това думите и граматиката се учат и се правят много упражнения, иначе не става.
МОМЧЕ
Ами аз бих избрала немски,защото се говори в повече страни.А да,и ми харесва как звучи.В немскоговорящите държави има добра реализация,доколкото знам.Възможно е и във Франция да е добра,но не съм особено запозната с условията там...
Но аз смятам да ги науча и двата.Немски съм учила досега,не ми беше много трудно.С удоволствие си учех даже.Но зависи...сама си прецени.xD
ДАЙНОЗАЪРС ГО РАВРАВРАВРАВР
Знам, че е минало известно време, но не мога да не го напиша. Първо, в Швейцария говорят и френски!!! Какво е това, че говорели само немски и английски. Говорят френски, немски, италиански, местен и английски, но доколкото знам анг. не е официален. Второ, как университеите на Франция не били добре. Има един уни на 33 място в света!!
немския предпочитам.....
Живота е рисуване без гума за триене... : )
За мен и двата езика са гадни и не бих избрала съвсем друг език .. Но щом трябва да избираш м/у френски и немски с двете ръце съм за френския ..да вярно е че немския е по делови и се прилага малко повече .. но звучи ужасно и е труден .. Френския от друга страна е приятен сравнение с немския .. Малко лигав но по-лесен .. Френски ..
" I am male so am I lesbian if I like girls!?"
женско съм ..
И двата езика са приложими, но аз лично бих избрала френски. Ако имаш възможност избери първи френски, втори немски език. Това е най-добрата комбинация.
Немският е сто пъти по-лесен от френския.
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'