Извинявам се много! Може ли да ми разясните това какво значи?
Общо 12 или 18 капси ми трябват?Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе си тавичката за мъфини като поставите хартиените капси (тавичка от 12 броя + тавичка от 6 броя).
Понеже имам 20общо и искам 10 да направя днес, понеже ми е за първи път, да видя как ще станат, а утре да ги направя като за пред гости.
АКо ми трябват 12, остатъка смес от 2те ще го разсипя в останалите, за да станат точно 10, но ако ми трябват 18 значи рецептата е за 18 кексчета, значи трябва да я смаля.
Та затова питам. Да не взема да направя повече смес.
Е?
ето я и рецептата
http://mandja.com/recepti/deserti/sh...snovna-recepta
И ако направиш повече смес?
А занеш ли, колко е обема на твойте капси и на капсите, които е ползвала авторката на рецептата?
...
Какво е това мъфини? Ще ме почерпиш ли![]()
![]()
![]()
харесай ми рецепта за мъфини. или ми предложи твоята
сега чета другите и се отказах нещо от първоначалната.
даже съм си взела 'украса' за тортамного се вълнувам!
???!??• Форма за мъфини (12 броя) се намаслява и набрашнява или се застила с хартиени кошници.
Еми, каквито направиш, не съм претенциозен![]()
Това ли били мъфините![]()
Но без тях трудно ще успееш да ги извадиш и да имат форма като за пред гости още от първия ти опит.![]()
Е, днес е първият опит.
АА, кой е казал, че ще ги вадя? Ще си ги ядат така. Жестът е важен, нали знаеш.![]()
а на горна и долна фурна ли да ги пека или само на горна????
Аз ги пека на долна и горна + вентилатор. Стават чудни.<3:Д
Аз само ги ям.
Ееее! Забравих, че съм ви питала и ги цъкнах само на горна.
Няма и 4мин откак са вътре, сега превключих и на горна, и на долна!
Дано успеят да станат.
Ама мноооооо го са сладкииии!![]()
Американците са луди по тия кексчета и най-редовно си похапвам по някое...
Хубави са да. Но има сигурно стотици рецепти.
Аз съм ял шарени мъфини (бели и кафяви), шоколадови с много какаов крем отгоре, чисто шоколадови с шарени пръчици, едни с някакъв розов крем отгоре и другите не си ги спомням. Абе хубави са, но не знам как се правят. Не изглежда сложно, след като половината ми съученички не могат да си изперат, изчистят и сготвят (а и на дали някога ще се научат), а това го правят...
Като малки кексчета са.Аз ги обичам, но няма да се юрна да си изпека...
те американците и макдоналдс харесват и изобщо всекъв вид фаст фууд, аде сега и ние свине да станем
то густо, то пусто
1. Мнението е супер стериотипно и филмарско...от всички американци, които познавам има само 1 (цифром и словом) дебел и всичките практикуват спортове като луди много повече и по-сериозно от нас.Първоначално написано от Joc
2. Българите по "дебелост", ако гледаме същите малоумни класации, които квалифицират американците като тях, сме баш колкото тях - http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=287963 .
3. Колкото дебелееш от едно парче кекс толкова и от един мъфин. Асоциацията с МакДоналдс не беше уместна хич най-малкото, защото мъфинът НЕ е джънк фууд.
4. Колко американци познаваш, та реши, че обичат фаст фууд? Или защото така казват всички, значи е вярно? Освен най-бедните, няма други американци, които да ходят да ядат в МакДоналдс редовно.
5. Т'ва че нещо идва от Америка не значи, че е фаст или джънк фууд по default...![]()
не приемаш, че някой не харесва хамерика нали?
то густо, то пусто
Не, не приемам стериотипни и зазубрени мнения.
Джока от блядо руско рапърче стана ултра корав и националистически настроен. Освен това се опитва да бъде забавен и остроумен, но нещо не му се получава както трябва...
...
заяждай се бежанец, продължавай
то густо, то пусто
бежанец от твоята уста звучи много странно![]()
![]()
...
Аз, лично, с мъфините си играх три часа в кухнята. На това ако му викаш фаст фууд... :Х
То една пържола е готова за 15мин. и даже пак не влиза в графа фас фууд, ма както и да е.
krem4et0, набарах в интернет основната рецепта за мъфини, понеже си ми беше за сефте и не исках да рискувам с някоя по-забатачена рецепта.
само накрая в сместа сложих мед и сладко от капини![]()
харесаха ги хората, обаче малко ме обиди гаджето... първо ми вика адските кексчета, страшни са, много ми харесаха, и после вика "само дето бяха много сладки" (под много, разбирай отвратително сладки)ама това се дължи на експериментирането ми накрая с меда и сладкото.
ако ги бях заменила вместо захарта, можеше и да ми се получи.
карай, животът учи, нали така.
интересното беше, че когато звъннах на баба, майка и двете ми лели, дда ги питам за някаква рецепта, споделиха, че никога през живота си не са правили такова чудо
![]()
Знам, че е офтопик, но Джок е прав - любовта на американците към фаст фууд-а е истинска и много силна. Това е доказан факт, не стереотип![]()
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Първоначално написано от Pwnmaster
Първоначално написано от amk933
^ чети малко, де...Първоначално написано от amk933