- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Растеж след 22г.
ЗДравейте,
Интересувам се познавате ли хора които са дърпали на височина и след 22 г. Примерно да порастнат с някои и друг см.
Всички ми казват че е малко трудно след тази възраст да се расте, защото костите вече били завършили растежа си и ако съм бил започнел да вземам хормони и щял съм да се увредя. С други думи да получа някакво заболяване наречено акромегалия при което костите ми да задебелеят и да стана на чудовището на фрайнкенщайн.
кажете своето мнение
Не познавам.
Какво толкова всички сте се комплексирали с тая височина ?
Колко си висок ?
Не познавам.А и без това наистина са ти казали
правилно..След 22г. е много трудно да растеш на височина,
освен ако не си имал късен пуберитет..
Но предполагам,че е нямало такова нещо..
Наистина колко си висок ? Предполагам,че не си някакво джудже,
за да се притесняваш за височината си..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
В смисъл ти растеш ли, или искаш да порастеш, че нещо не мога да зацепя?
П.С. Тези, които са ти казали, че костите ти са завършили растежа си са прави. Наскоро в училище ни говориха за остеопорозата. Заболяване на костите главно след 50 години. И едно от нещата, които ни казаха е че през тийн възрастта се постига най-голяма плътност на костите, защото тогава калция се усвоява най-лесно от организма.
Значи ако растеш още консултирай се с лекар.
Ако мислиш да вземаш хапчета за растеж по-добре недей. Първото което е надали ще ти помогнат, второто което е не знаеш от какво може да са направени, и трето дори да "порастеш" костите ти надали ще могат да приемат достатъчно количество калций а ако нямаш достатъчно при най-малкото падане можеш да си счупиш някоя ръка/крак. Пък и има още много заболявания на костите като рахит и така нататък.
3то ако твърдо си решил да си купиш говори с лекар и в никакъв случай не от интернет! Тези в интернет не е сигурно кой ги произвежда.Пък и тези в интернет в повечето случеи са забранени и затова се продават не в аптеките където би трябвало.
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
След 22 малко трудно да израстнеш на височина...Аз не познавам такива хора. Може би трябва малко да се позанимаваш с баскет или волей и така. Ако въобще стане нещо...
В смисъл аз ще накарам енерготерапевта ми да ми активира предния дял на хипофизата и да започне отделяне на хормона на растежа.
Ама да не стане някаква мутация - акромегалия. Предполагам че знаете какво е акромегалия. При такова състояние костите задебеляват много, езика става също голям, зъбите стават разредени и буквално ставаш на плашило. Затова ме интересува.
Бях чул някъде че в Япония или Китай някакъв мъж след 30 г. започнал да взема хормона на растежа и получил акромегалия, защото костите вече не можели да се развиват, а задебелели
Аз съм на 22 години \ изглеждам младолик \и мисля че при мен няма да се получи подобно нещо. Мисля че имам още да раста. Ще се консултирам с лекаря си.
Висок съм 1.75, но като гледам как се развива днешната младеж на растежа просто им завиждам. Затова и аз ще дръпна малко на височина.![]()
Не искам да съм среден, а един успял висок мъж с достойнство и добро самочувствие. Не че сега нямам, ама просто мисля че е по добре. А да не говорим че все забелязвам по форумите теми за растежа на височина.
Аз просто съм тръгнал по алтернативата - сам ще си го произведа.Без добавки или баскетбол.
Човешкият организъм се развива и е напълно завършен до 30 години не повече...Изцяло и като костна система,а има такива спортове в които се расте по-бързо на височина...
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт
Първоначално написано от LipSy
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт
Да те ... в комплексара.![]()
![]()
![]()
1.75 си е напълно нормална височина. Не си рискувай здравето, заради някакви детски желания. Всяка хормонална намеса, обикновено води до някакъв страничен ефект.![]()
Никакъв шанс няма да пораснеш още на тази възраст. На височина се расте най-много до 21-2 годишна възраст.
От тоя соматотропин освен да си разстроиш ендокринната система, друго няма да стане, най-много да надебелееш или да се разболееш от акромегалия (не е мутация, а заболяване от хиперфункция на предния дял на хипофизата). Не се занимавай с глупости най-добре, 175см е нормален ръст.
абе стига сте говорили такива неща. Няма да приемам хормонални продукти и то никакви. Лекарството е в мен. Самият организъм на човек може да произведе този хормон. Въпреки че съм на 22г. май ще раста още на височина и това не е никакъв проблем.Първоначално написано от radeberger
![]()
Нали знаеш, че няма значение дали ще приемаш "продукти" или ще накараш тялото ти да ги произведе само. И двете са НАМЕСА в нормалния ред на нещата. Генетично ти е било заложено да си точно толкова висок и не мисля, че си струва да поемеш риск, за да дръпнеш с 5 см. Разбираме, че може би не ти е било лесно със "среден ръст" щом взимаш такива мерки, но просто може да го приемеш. 1.75 е съвсем нормално!