- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Чувствам се ужасно.
В началото на учебната година,на входните нива имах само 6тици.Беше ми добре. След това,на новия материал започнах много да се разсейвам,да уча,а накрая да забравям всичко,да изкарвам 5тици,което НЕ е хубава оценка за мен. Осъзнах се един вид,започнах да уча по съсредоточено,но и след като си свърша работата пак се чувствам виновна,и ми е гадно сеедно не съм направила нищо.Нямам желание да уча.Нямам никакъв стимул.Досадно ми е,тежко,гадно. Никога съм нямала такъв проблем.Какво да правя? Какво да направя,за да се чувствам отново добре и да ми е хубаво в училище и да не се чувствам така виновна? Помогнете ми,моля ви![]()
има една дума, която те описва идеално - бележкар...
нататък няма да коментирам
време ти е за ебане...
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
Или по-точно зубър. Учи нещо и накрая го забравя на другия ден.
Never Shout Never - The Past
"I've been smoking the green
Since i was merely fourteen
Just to find an escape from this town
That was so mean to me..."♥
5цата за теб може да не е нормална оценка, но за останлите хора Е, нищо не трябва да променяш.
Имах предвид,че имах само 5тици. 5 петици една след друга в бележника не ми харесват. Смисълът на темата е че ми е досадно,сдухано и т.н. Оценките не са чак толкова важни.Първоначално написано от Spikeey
С времето ще ти мине.
сега нареди 5 2ки една след друга и ще видиш как 5ците ще започнат да ти харесват, пък и ще имаш стимул да учиш за да си поправиш двойките![]()
![]()
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
разбирам, че си свикнала да имаш само шестици и не си доволна..
трябва да се замислиш дали ги знаеш нещата.. защото ако ги знаеш, но изключваш и забиваш е кофти.. по кои предмети забравяш? попринцип ги помниш и ги забравяш, когато ти потрябват ли? кой клас си?
освен това, ако прекаляваш от учене, забиването е неизбежно.. опитай се малко физически дейности, разходка..
иначе ти препоръчвам да отбелязваш на листчета по урок по 9-10 думи, ключови.. ако ги знаеш нещата и си помниш ключовите думи без проблем ще навържеш останалото =)
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
ща изчукам и ще ти мине, дай си скайп да се оговорим, пиши на лс
разказвателните,става така,че уча си всичко с някакво огромно нежелание и след.. ден-два забравям какво съм училаПървоначално написано от Millen4ety
ами трябва да обръщаш внимание на това какво учиш..
например учиш води на някой континент..
мисли си: "яя, тази рекичка къде се е завряла на север..а онази другата пък защо беше толкова пълноводна.. ами то има връзка с гографското и положение.. онази беше по на юг, свързана с еди-какъв си климат.."
или по история: " онзи какъв е бил смотан, обиколил половината Африка и Азия, завладял една-две мижави държавици и пак за какъв малък период от време... и си чератеш на ум откъде е минал.. мислиш си в близост до какви морета и ала-ба;а..
всмисъл, че осъзнавай действително какво учиш
или асоцирай с някакви странни и забавни неща..
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
Кой клас си?
Спокойно, и аз бях така, ще ти мине! Но съм напълно съгласна с Millen4ety - опитай да възприемаш ученето като някаква игра! Когато осъзнаеш за какво учиш и не го мислиш за учене и някакво задължение, а го възпхприемаш като забавление и рзвлечение ще ти стане всичко ясно! Иначе ще си останеш зубър.. :P
Женско съм!![]()
^^Първоначално написано от Ванката
![]()
![]()
Нормално, защото не учиш, а зубриш.Първоначално написано от meriLinka
Между двете има огромна разлика. Май наистина само 6-ците са ти в главата и затова правиш така. Просто се старай да учиш с разбиране, а не просто да наизустяваш материяла. И недей да се филмираш толкова, че щом имаш 5-ци и край - света свършва, тва са лоши оценки и т.н. Аз например днес имах един изпит в университета и имаме една зубърка в групата дето е същата като теб - всички имаха масово 2-ки и 3-ки, а тя изкара 5 и едва ли не ревна... Как така ще й пишат 5, не било честно, заради един грешен отговор, не могла да си позволи да има 5-ци... Направо ми идеше да я ошамаря по едно време
Това са глупости. На всеки му се случва понякога да не е във форма, както се казва, и да изкара някоя-друга по-ниска оценка (макар че 5 изобщо не е ниска оценка). Или пък имах една съученичка дето беше като енциклопедия - тя никога "нищо не знаеше" и като стане да я изпитват почва като къртечница и дори не правеше пауза между изреченията... и винаги имаше само 6.ци, а ако се случеше да изкара 5 или камоли 4 направо полудяваше - почваше да реве, да откача, да се разправя с преподавателите
Тва ващо е чисто бележкарство за мене и просто трябва да възприемете ученето като придобиване на знания, а не да ви интересува само да имате 6...
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
добре бе не мога да ви разбера учите само за оценките,а не за знанията![]()
ако не са ти важни, нямаше да ти правят впечатление 5ците... промени си начина на учене, ако толкова държиш на оценките... явно не е успешен, щом забравяш кво синаучила..Първоначално написано от meriLinka
аз винаги уча в последния момент - ей тва ми е стимула. просто сърце не ми дава да седна да уча вкъщи. междучасието преди разказвателните е идеалното време. някак си ми идва музата или нещо от тоя сорт и прочитам ВЕДНЪЖ урока, ама така съсредоточено го прочитам, че поне година да го помня. (получава се нещо като игра всъщност)
техниката:
-гледам да отсея най-важното, а не да помня всичко.
-опитвам се и да запомня как изглеждат стр като цяло и кое къде се намира (насилствено приложена фотографска памет както аз му викам)
- също правя и асоциации и съкращения - това мн улеснява нещата. например как запомних какво е евфемизъм:
вместо гътнал се/ритнал камбаната -> починал---и така.
илииии амазонка протича през ПиКейБи (перу, колумбия, бразилия) и така, чрез съкращения си създавам илюзия, че това, което уча не е 3 стр а половин страничка.
- не се страхувай и да импровизираш - виждала съм как и най-големите умници в класа просто забиват и не могат да продължат. ако не се сещаш, няма да настъпи края на света~
Нормално е да не ти се учи,всеки е имал такива периоди...но мисля че 5-ца е добра оценка.![]()
Който се смее над белега,не познава какво е рана!Уилям Шекспир