.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 45

Hybrid View

Чувствам се ужасно.

В началото на учебната година,на входните нива имах само 6тици.Беше ми добре. След това,на новия материал започнах много да се разсейвам,да уча,а накрая да забравям всичко,да изкарвам 5тици,което НЕ е хубава оценка за мен. Осъзнах се един вид,започнах да уча по съсредоточено,но и след като си свърша работата пак се чувствам виновна,и ми е гадно сеедно не съм направила нищо.Нямам желание да уча.Нямам никакъв стимул.Досадно ми е,тежко,гадно. Никога съм нямала такъв проблем.Какво да правя? Какво да направя,за да се чувствам отново добре и да ми е хубаво в училище и да не се чувствам така виновна? Помогнете ми,моля ви

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    има една дума, която те описва идеално - бележкар...

нататък няма да коментирам

Голям фен
    време ти е за ебане...
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

Цитирай Първоначално написано от Tempest
    има една дума, която те описва идеално - бележкар...

нататък няма да коментирам
    тоест какво трябва да променя?

Град
    Destiny Islands
    Или по-точно зубър. Учи нещо и накрая го забравя на другия ден.
    Never Shout Never - The Past
    "I've been smoking the green
    Since i was merely fourteen
    Just to find an escape from this town
    That was so mean to me..."

и пак какво трябва да променя тогава?

Град
    Destiny Islands
    5цата за теб може да не е нормална оценка, но за останлите хора Е, нищо не трябва да променяш.

Цитирай Първоначално написано от Spikeey
    5цата за теб може да не е нормална оценка, но за останлите хора Е, нищо не трябва да променяш.
    Имах предвид,че имах само 5тици. 5 петици една след друга в бележника не ми харесват. Смисълът на темата е че ми е досадно,сдухано и т.н. Оценките не са чак толкова важни.

Град
    Destiny Islands
    С времето ще ти мине.

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    сега нареди 5 2ки една след друга и ще видиш как 5ците ще започнат да ти харесват, пък и ще имаш стимул да учиш за да си поправиш двойките
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Цитирай Първоначално написано от xWandereRx
    сега нареди 5 2ки една след друга и ще видиш как 5ците ще започнат да ти харесват, пък и ще имаш стимул да учиш за да си поправиш двойките
    хаха как пък не

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    разбирам, че си свикнала да имаш само шестици и не си доволна..
    трябва да се замислиш дали ги знаеш нещата.. защото ако ги знаеш, но изключваш и забиваш е кофти.. по кои предмети забравяш? попринцип ги помниш и ги забравяш, когато ти потрябват ли? кой клас си?
    освен това, ако прекаляваш от учене, забиването е неизбежно.. опитай се малко физически дейности, разходка..
    иначе ти препоръчвам да отбелязваш на листчета по урок по 9-10 думи, ключови.. ако ги знаеш нещата и си помниш ключовите думи без проблем ще навържеш останалото =)
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

С времето ще ти мине.
    как така? какво имаш предвид?

ща изчукам и ще ти мине, дай си скайп да се оговорим, пиши на лс

Цитирай Първоначално написано от Millen4ety
    разбирам, че си свикнала да имаш само шестици и не си доволна..
    трябва да се замислиш дали ги знаеш нещата.. защото ако ги знаеш, но изключваш и забиваш е кофти.. по кои предмети забравяш? попринцип ги помниш и ги забравяш, когато ти потрябват ли? кой клас си?
    освен това, ако прекаляваш от учене, забиването е неизбежно.. опитай се малко физически дейности, разходка..
    иначе ти препоръчвам да отбелязваш на листчета по урок по 9-10 думи, ключови.. ако ги знаеш нещата и си помниш ключовите думи без проблем ще навържеш останалото =)
    разказвателните,става така,че уча си всичко с някакво огромно нежелание и след.. ден-два забравям какво съм учила

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    ами трябва да обръщаш внимание на това какво учиш..
    например учиш води на някой континент..
    мисли си: "яя, тази рекичка къде се е завряла на север..а онази другата пък защо беше толкова пълноводна.. ами то има връзка с гографското и положение.. онази беше по на юг, свързана с еди-какъв си климат.."
    или по история: " онзи какъв е бил смотан, обиколил половината Африка и Азия, завладял една-две мижави държавици и пак за какъв малък период от време... и си чератеш на ум откъде е минал.. мислиш си в близост до какви морета и ала-ба;а..
    всмисъл, че осъзнавай действително какво учиш
    или асоцирай с някакви странни и забавни неща..
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Кой клас си?

Супер фен
    Град
    София
    Спокойно, и аз бях така, ще ти мине! Но съм напълно съгласна с Millen4ety - опитай да възприемаш ученето като някаква игра! Когато осъзнаеш за какво учиш и не го мислиш за учене и някакво задължение, а го възпхприемаш като забавление и рзвлечение ще ти стане всичко ясно! Иначе ще си останеш зубър.. :P
    Женско съм!
    Цитирай Първоначално написано от Ванката
    Депресиращо си тъп бе, Саше!
    ^^

Цитирай Първоначално написано от AniBG
    Спокойно, и аз бях така, ще ти мине! Но съм напълно съгласна с Millen4ety - опитай да възприемаш ученето като някаква игра! Когато осъзнаеш за какво учиш и не го мислиш за учене и някакво задължение, а го възпхприемаш като забавление и рзвлечение ще ти стане всичко ясно! Иначе ще си останеш зубър.. :P
    КОГА?

Град
    Pleven
    и аз съм така

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от meriLinka
    разказвателните,става така,че уча си всичко с някакво огромно нежелание и след.. ден-два забравям какво съм учила
    Нормално, защото не учиш, а зубриш. Между двете има огромна разлика. Май наистина само 6-ците са ти в главата и затова правиш така. Просто се старай да учиш с разбиране, а не просто да наизустяваш материяла. И недей да се филмираш толкова, че щом имаш 5-ци и край - света свършва, тва са лоши оценки и т.н. Аз например днес имах един изпит в университета и имаме една зубърка в групата дето е същата като теб - всички имаха масово 2-ки и 3-ки, а тя изкара 5 и едва ли не ревна... Как така ще й пишат 5, не било честно, заради един грешен отговор, не могла да си позволи да има 5-ци... Направо ми идеше да я ошамаря по едно време Това са глупости. На всеки му се случва понякога да не е във форма, както се казва, и да изкара някоя-друга по-ниска оценка (макар че 5 изобщо не е ниска оценка). Или пък имах една съученичка дето беше като енциклопедия - тя никога "нищо не знаеше" и като стане да я изпитват почва като къртечница и дори не правеше пауза между изреченията... и винаги имаше само 6.ци, а ако се случеше да изкара 5 или камоли 4 направо полудяваше - почваше да реве, да откача, да се разправя с преподавателите Тва ващо е чисто бележкарство за мене и просто трябва да възприемете ученето като придобиване на знания, а не да ви интересува само да имате 6...
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

добре бе не мога да ви разбера учите само за оценките,а не за знанията

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    Цитирай Първоначално написано от meriLinka
    Имах предвид,че имах само 5тици. 5 петици една след друга в бележника не ми харесват. Смисълът на темата е че ми е досадно,сдухано и т.н. Оценките не са чак толкова важни.
    ако не са ти важни, нямаше да ти правят впечатление 5ците... промени си начина на учене, ако толкова държиш на оценките... явно не е успешен, щом забравяш кво синаучила..

аз винаги уча в последния момент - ей тва ми е стимула. просто сърце не ми дава да седна да уча вкъщи. междучасието преди разказвателните е идеалното време. някак си ми идва музата или нещо от тоя сорт и прочитам ВЕДНЪЖ урока, ама така съсредоточено го прочитам, че поне година да го помня. (получава се нещо като игра всъщност)

техниката:
    -гледам да отсея най-важното, а не да помня всичко.
    -опитвам се и да запомня как изглеждат стр като цяло и кое къде се намира (насилствено приложена фотографска памет както аз му викам )
    - също правя и асоциации и съкращения - това мн улеснява нещата. например как запомних какво е евфемизъм:
    вместо гътнал се/ритнал камбаната -> починал---и така.
    илииии амазонка протича през ПиКейБи (перу, колумбия, бразилия) и така, чрез съкращения си създавам илюзия, че това, което уча не е 3 стр а половин страничка.
    - не се страхувай и да импровизираш - виждала съм как и най-големите умници в класа просто забиват и не могат да продължат. ако не се сещаш, няма да настъпи края на света~

Нормално е да не ти се учи,всеки е имал такива периоди...но мисля че 5-ца е добра оценка.
    Който се смее над белега,не познава какво е рана!Уилям Шекспир

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си