Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
Сигурно нещо разбра..хаха . По телефона могат да те следят от 10г насам. И без да имаш GPS. Е да, могат да установят положението ти в радиус от 100м. С GPS до 2-3 метра. Тази функция я има в Америка от бая години с цел родителите да знят къде са децата им. Иии...за да може и правителството да те следи ама това е друга тема.
За Америка не знам как е - не съм ходил, а и не съм се интересувал, но в България нещата стоят по малко по-различен начин. За да те следят, чрез телефона посредством сигнала и "триангулация" между две клетки (антени) на мобилния оператор си е напълно възможно - друг е въпроса, че никой от мобилните оператори не предоставя такава информация на частни или юридически лица! То на МВР отказват, пък представям си да имат достъп родители!

С "GPS" устройства следенето е по-точно, почти навсякъде могат да те открият, защото сателитите на GPS системата са в ниска орбита и е трудно да се скриеш, освен в някакво подземие (бункер)!!! В днешно време доста фирми използват GPS система за следене на служебни превозни средства и т.н.