Цитирай Първоначално написано от muscle
Да кажа, много зависи върху какво гребеш...
гребането в Ял-6 натоварва много предмишница, кръста, гърба, рамената, бицепса и много малко краката
гребането в другите лодки за академично гребане (тези в които състезателите са наредени един зад друг) натоварват същите мускули, само че краката са много по-силно изразени
гребането в кану/каяк натоварва рамена, бицепс, трицепс, гръб.. натоварва и мускулите на кръста, корема и краката, когато се налага лодката да бъде стабилизирана с тяло (още по-изразено е и при така нареченото ескимоско обръщане, ако става на въпрос за каяк )
Да бъда честен в Ял-6 не почувствах почти никакво натоварване ...
качвахме се по 8 калпака в лодка 1 рулеви и 1 резерва ама пълен слабей човече .. почти всички искаха смяна аз греба кат съдран и натварване почти не усещах (освен в дясната китка където ми е травмирана от години) (гребах като звяр само и само да заместя залата за деня - щото нямах време да ходя и на зала) иии все мрънках, че не моа да ида на зала ии след 2рата седмица гърба ми фръкна мн яко (ми прави си семтка ся предпочитам да ходя да греба пред това да ходя на фитнес -> хем не се тваря хем има ефект ))) )