.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 67

Тема: Религия

amk993, религията е подходяща за повдигане морала на нискообразованите и неопитни руски крепостни. Съвременната война се води по много по-различен начин от ВСВ, като мотивацията е съвсем друга. Повечето армии днес са професионални и конфликт, където да има масова мобилизация повече няма д видим, понеже факторът човек днес е доста незначителен.

Става за водене на партизанска война, но това вече е съвсем друга бира.
    ...

интересна тема за спор наистина, само че ако родителите не налагат(така да се каже) религията на децата, какво ще стане - ще чакаме децата на около 16 да си изберат религия, а ако до сега не са свикнали как ще ги накараш да я спазват, тоест изповядват

ние с теб за всичко ли ще спорим разбирасе че думите нямат еднакво значение, но в този случай ми се стори подходящо, да са синоними

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от blackstreet
    ако до сега не са свикнали как ще ги накараш да я спазват, тоест изповядват
    Ти ако искаш да караш на сила децата си да правят нещо, то със сигурност ще си закъснял на 16.

точно това имам впредвид, не може едно дете да живее 16 години без вярата в нещо (която и да е религия) и изведнъж да избере някаква, то самото не може да се накара, това са неща, които децата трябва да учат и правят от малки, а като малки не могат да изберат, от където следва, че родителите са определящи

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Аз не мога да разбера темата в нейната пълнота. Серсери говори за възпитание на Вяра в семейството, Канис търси повод да излее жлъч срещу вярващите, а другите .. друго и трето, но предимно заучени фрази. Каква е темата реално ?
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Защо жлъч?

Просто казвам, че религията няма място в съвременното общество.
    ...

май всеки си пише каквото си иска, така винаги е най-интерсно

Град
    Цитирай Първоначално написано от CanisDirus
    Защо жлъч?

Просто казвам, че религията няма място в съвременното общество.
    Кое е съвременното общество Канисе ?

Където знаем, че светкавиците не ги пуска някоя висша сила, а са светкавицата на големия фотоапарат, с който гугъл снима земята за гугъл мапс.
    Това общество. Където разчитаме на разум и факти, вместо догми.
    ...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от CanisDirus
    Където знаем, че светкавиците не ги пуска някоя висша сила, а са светкавицата на големия фотоапарат, с който гугъл снима земята за гугъл мапс.
    Това общество. Където разчитаме на разум и факти, вместо догми.
    Failed to deride me.

е екстра ето защо затъва обществото, религията е нужна, независимо в колко модерно общество живеем, а от твойто изказване излезе, че от религията смисълл няма

Град
    Чакай, чакай малко .. почна да се препърваш. Бързаш.

Първо по теорията за кливиджите секуларните държави в момента не просто преобладават - всичките са такива. /като изключим не повече от 5-6 изключения, по-голямо и значимо, от които е единствено Иран, но той е др. тема/

Второ религията, правото на Вяра и пр. е право на личен избор в любимите ти западни-демократични общества. Следователно идеята, че аз, например, мога да бъда вярващ, а ти не е валидна на 100%, защото и двамата сме равни пред закона. Т.Е. ти в момента навлизаш в чужда градинка.

Трето религиозни системи бол. Капитализма, макар и да е икономическо схващане и теория също може да бъде наречен в известен смисъл религиозна система. Това в кръга на шегата, да не се хванеш

Къде е проблема ти, в случая, с религиите и вярващите ?

едит 1 : тва е за каниса, малко се позабавих.

П.П. : казвайте ще говориме ли за теория и практика или по селски ще се почваме с баданарките, за да знам има ли изобщо смисъл ?

Цитирай Първоначално написано от blackstreet
    точно това имам впредвид, не може едно дете да живее 16 години без вярата в нещо (която и да е религия) и изведнъж да избере някаква, то самото не може да се накара, това са неща, които децата трябва да учат и правят от малки, а като малки не могат да изберат, от където следва, че родителите са определящи
    Може.До 16 - не, но поне до 9-10 годишно може да си вярва във феята на зъбките, баба яга и други.
    Религията не е задължителна.Вярата е.
    Не знам дали само на мен, но идеята ми се струва болна.Да възпитаваш детето си по едни ... (някой да попълни тука) традиции.
    Жертвоприношения (има ги във всички религии) - да убиеш живо същество, за нещо, което не съществува, поне материално, е болно.
    Да се кланяш на някаква "висша сила" и да се обръщаш към нея, когато ти е трудно - изгражда слаба психика, поне аз това виждам в моите родители, и на приятели.Често съм ставал свидетел, някой да се моли на господ/аллах за работа/здраве/щастие и т.н. - мхмм ... съвсем нормално е да чакаш отнякъде да ти дойде здравето.За какво ти е да се опитваш, като можеш да се молиш и да чакаш.
    Не съм запознат с по - малко разпространените религии, но в тези, които познавам, жените и децата нямат много място.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от manliftingbanner
    Заучени фрази е много силно обвинение, почти толкова силно, колкото някой да казва, че е вярващ, но да спазва само това, което му изнася от тази вяра. Това е и съвременното общество - вече вярата губи сериозно позиции, защото бива заменена от познание и технологии.
    Тя религията е започнала да бъде заменяна от познание още по времето на Ренесанса. Но не смятате ли, че тези познания, технологии и т.н. са изградени точно на базата на вярата? Ако я нямаше нея, нямаше да има общество, щеше да цари един пълен хаос. Което пък хич нямаше да бъде предпоставка за развитието на съвременните технологии и познание. Щяхме може би още да си скачаме като маймуни и да си берем банани от палмите.

Град
    Цитирай Първоначално написано от PinkFloydSound
    Цитирай Първоначално написано от manliftingbanner
    Заучени фрази е много силно обвинение, почти толкова силно, колкото някой да казва, че е вярващ, но да спазва само това, което му изнася от тази вяра. Това е и съвременното общество - вече вярата губи сериозно позиции, защото бива заменена от познание и технологии.
    Тя религията е започнала да бъде заменяна от познание още по времето на Ренесанса. Но не смятате ли, че тези познания, технологии и т.н. са изградени точно на базата на вярата? Ако я нямаше нея, нямаше да има общество, щеше да цари един пълен хаос. Което пък хич нямаше да бъде предпоставка за развитието на съвременните технологии и познание. Щяхме може би още да си скачаме като маймуни и да си берем банани от палмите.
    Ако я нямаше вярата /нека някой сложи граници за какво говорим тук веднага иначе темата приключва/ нямаше да има наука.

Темата е за религията в семейството, по - конкретно - как или дали трябва да се предава на децата.

И някои прави ли разлика между вяра и религия?

отговорът на темата зависи единствено и само от отношението на човек към религията, според мен двете страни(дали трябва или не) няма да стигнат до единодушно мнение така че , един ден като имате деца ги оставете да решат, да видим до къде ще стигнат

По твоята логика, нищо не трябва да се дискутира, защото винаги има противоположни страни и те не могат да се убедят един друг.

Цитирай Първоначално написано от realantisocial
    Чакай, чакай малко .. почна да се препърваш. Бързаш.

Първо по теорията за кливиджите секуларните държави в момента не просто преобладават - всичките са такива. /като изключим не повече от 5-6 изключения, по-голямо и значимо, от които е единствено Иран, но той е др. тема/

Второ религията, правото на Вяра и пр. е право на личен избор в любимите ти западни-демократични общества. Следователно идеята, че аз, например, мога да бъда вярващ, а ти не е валидна на 100%, защото и двамата сме равни пред закона. Т.Е. ти в момента навлизаш в чужда градинка.

Трето религиозни системи бол. Капитализма, макар и да е икономическо схващане и теория също може да бъде наречен в известен смисъл религиозна система. Това в кръга на шегата, да не се хванеш

Къде е проблема ти, в случая, с религиите и вярващите ?

едит 1 : тва е за каниса, малко се позабавих.

П.П. : казвайте ще говориме ли за теория и практика или по селски ще се почваме с баданарките, за да знам има ли изобщо смисъл ?
    Теорията я остави. Вероятно няма да ти е много приятно да се родиш в някои по-забутан край на Судан като момиченце. като за начало ще ти резнат половите органи, после цял живот ще слугуваш и ще си фактически роб на някой друг.

На никого не преча да боготовори ако ще фикуса си и да му се моли 5 пъти на ден. Това си е негова работа.
    Обаче не искам да ме мотивират с думите "Фикуса е велик" и да ме пускат да убивам поклонниците на Великия Бръмбар.

Проблема ми с религиите и вярващите е, че дискриминират различните по религиозен принцип. Дискриминация, която е доста актуална, но е обществено табу.
    За една част от жените по света е проблем да се оженят по любов, вместо да ги сменят за 5 камили и 2 кози и от 12 годишни да станат робини на някои 45 годишен.
    ...

=> каниса не иска да има дете, което да мисли, че дискриминация е нещо редно.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Права си, добре че е била религията, че да тласка технологията напред..

ПП: Закъснял пост, не видях че има още една страница..

не просто тази тема не може да се дискутира, какво сега ще се убеждаваме дали има Бог или не, така ли? Струвами се, че нещата отиват натам.

смешно да сравнявате технологията и религията

Град
    физика-метафизика. ениуан ?

никъв шанс май.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си