- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Цъфтеж на косата
Искам да попитам как да спра цъфтежа на косата? Уж слагах кристали ,слагат защитни спрейове и нищо.Пак си цъфти. Ако може да ми препоръчате маска, или шампоан или каквото и да е.
П.С : Наистина ли от цъфтенето косата не расте ?
Хора много , Човеци малко !
НЕ„ когато връхчетата са 'цъфнали' не расте забога!
Ако я оставиш с цъфнали краища рискуваш косъмчетата да започнат да се разслояват нагоре и да стигнат до корена и косата ти да бъде крайно изтощена.. И за какво ти е да спреш цъфтежа на косата, няма как!!!
Може да има продукти, които МНОГО МАЛКО го намаляват, но кой знае какви химии има там. По-добре ходи веднъж в месеца на фризьор да ти хваща връхчетата, отколкото да се залъгваш с някакви реклами и добри марки..
П.П. : Кристалите не предотвратяват цъфежате са за суха коса, както и за по-лесно разресване.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
аз например винаги като се изкъпя подсушавам леко с хавлията косата си и пръскам по цялата дължина като наблягам на краищата ето това : http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...70&tx=88&ty=63 и наистина цъфтенето на краищата ми се доста ЗАБАВЯ не изчезва .. а се забавя ;дд .. на фризиор специално за цъфнали връьчета от както ползвам това не съм ходила от 2 месеца : ) и още няма признаци за цъфтеж ... не знам моята коса ли е такаваа или просто това помагамного зависи !
но наистина ако си го вземеш няма да съжаляваш
![]()
Веднъж "цъфнат" ли ти краищата на косата няма друго решение оквен да се подстрижеш!
Много неприятен проблем, с който и аз не мога да се справя. Единственото решение е редовно подстригване. Това е индивидуално според типа коса, грижите за нея, дали е изтощена и начина, по който се третира. За мене лично на 2 месеца е необходимо. Ако питаш фризьор най-вероятно ще ти каже, че трябва да се прави това всеки месец!
Да, но цяло лято я пусках дълга, тъкмо порасна и сега трябва да и подстрижа връхчетата...офффффффффф
Хора много , Човеци малко !
и аз имам такъв проблем..тъкмо косата ми да стане дълга и заради тъпото цъфтене тряя да я скъсявам![]()
Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..![]()
Ако си хванала цъфтенето в началото, няма кой знае колко коса да ти махнат.
Иначе адекватно решение на проблема не мога да ти кажа. По едно време и моята беше започнала да цъфти, ходих на фризьор да ми махнат цъфтежите, следващия месец - пак; беше ме хванала адската параноя и накрая съвсем я скъсих, за да съм убедена, че нищо цъфнало не е останало.![]()
Цъфтежите все някак ще ги премахнеш, важното е да откриеш причината за появата им. При мен, примерно, е сешоарът. Имам адски гъста и здрава коса принципно, не ползвам преси, маши и пр., единствено сешоар, защото без него косата ми няма изсъхване и настивам, и през зимните месеци от честата му употреба косата ми страшно се изсушава.
подстрижи връхчетата.. след като махнеш цъфтежа слагай много балсам в края на косата, след това слагай кристали.Ако си изправяш косата поспри или преди да я изправиш слагай кристали по цялата дължина или там където ще изправяш и след това я мини с пресата.
Обръсни си косата, защото има опасност в най-скоро време да започне и да връзва.
Както казаха преди мен премахването на цъфналите връхчета е единственото решение. Ако си третираш косата с преси, маши, лакове, пяни и т.н. просто забрави за намаляване на цъфтенето да не говорим за предотвратяване. Знам че е гадно да я подстрижеш точно когато е порастнала с мен е същото. Използвай жълтия или цикламения спрей на Глис кюр и съответните шампоани и маски, ще ти помагнат до известна степен.
Humans need fantasy to be human.
Няма такова нещо. Косата си расте от корена. Виж, ако е изтощена и цъфнала, ще пада повечко и ще оредее, но няма да спре да расте.Първоначално написано от FuckingFreak
Авторке, започвай маски с бадемово масло- мацаш цялата коса, стоиш два часа и след това измиваш косата с подходящ шампоан. Препоръчвам ти и спрей балсам без отмиване с масло от дива роза.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!