.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13
    Голям фен

Цъфтеж на косата

Искам да попитам как да спра цъфтежа на косата? Уж слагах кристали ,слагат защитни спрейове и нищо.Пак си цъфти. Ако може да ми препоръчате маска, или шампоан или каквото и да е.

П.С : Наистина ли от цъфтенето косата не расте ?
    Хора много , Човеци малко !

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    НЕ„ когато връхчетата са 'цъфнали' не расте забога!
    Ако я оставиш с цъфнали краища рискуваш косъмчетата да започнат да се разслояват нагоре и да стигнат до корена и косата ти да бъде крайно изтощена.. И за какво ти е да спреш цъфтежа на косата, няма как!!!
    Може да има продукти, които МНОГО МАЛКО го намаляват, но кой знае какви химии има там. По-добре ходи веднъж в месеца на фризьор да ти хваща връхчетата, отколкото да се залъгваш с някакви реклами и добри марки..

П.П. : Кристалите не предотвратяват цъфежа те са за суха коса, както и за по-лесно разресване.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Единствения начин за спирането на цъфтежа е НОЖИЦА !
    Може да го предотвратиш с продукти за грижа за косата, но не може да "слепиш" отново разцепен косъм.

аз например винаги като се изкъпя подсушавам леко с хавлията косата си и пръскам по цялата дължина като наблягам на краищата ето това : http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...70&tx=88&ty=63 и наистина цъфтенето на краищата ми се доста ЗАБАВЯ не изчезва .. а се забавя ;дд .. на фризиор специално за цъфнали връьчета от както ползвам това не съм ходила от 2 месеца : ) и още няма признаци за цъфтеж ... не знам моята коса ли е такаваа или просто това помага много зависи ! но наистина ако си го вземеш няма да съжаляваш

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    Веднъж "цъфнат" ли ти краищата на косата няма друго решение оквен да се подстрижеш!

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Много неприятен проблем, с който и аз не мога да се справя. Единственото решение е редовно подстригване. Това е индивидуално според типа коса, грижите за нея, дали е изтощена и начина, по който се третира. За мене лично на 2 месеца е необходимо. Ако питаш фризьор най-вероятно ще ти каже, че трябва да се прави това всеки месец!

Голям фен
    Да, но цяло лято я пусках дълга, тъкмо порасна и сега трябва да и подстрижа връхчетата...офффффффффф
    Хора много , Човеци малко !

Супер фен Аватара на viksit0y
    Град
    Варна
    и аз имам такъв проблем..тъкмо косата ми да стане дълга и заради тъпото цъфтене тряя да я скъсявам
    Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..

Ако си хванала цъфтенето в началото, няма кой знае колко коса да ти махнат.
    Иначе адекватно решение на проблема не мога да ти кажа. По едно време и моята беше започнала да цъфти, ходих на фризьор да ми махнат цъфтежите, следващия месец - пак; беше ме хванала адската параноя и накрая съвсем я скъсих, за да съм убедена, че нищо цъфнало не е останало.
    Цъфтежите все някак ще ги премахнеш, важното е да откриеш причината за появата им. При мен, примерно, е сешоарът. Имам адски гъста и здрава коса принципно, не ползвам преси, маши и пр., единствено сешоар, защото без него косата ми няма изсъхване и настивам, и през зимните месеци от честата му употреба косата ми страшно се изсушава.

подстрижи връхчетата.. след като махнеш цъфтежа слагай много балсам в края на косата, след това слагай кристали.Ако си изправяш косата поспри или преди да я изправиш слагай кристали по цялата дължина или там където ще изправяш и след това я мини с пресата.

Обръсни си косата, защото има опасност в най-скоро време да започне и да връзва.

Мега фен Аватара на ValLoveYa
    Град
    Far, far away*
    Както казаха преди мен премахването на цъфналите връхчета е единственото решение. Ако си третираш косата с преси, маши, лакове, пяни и т.н. просто забрави за намаляване на цъфтенето да не говорим за предотвратяване. Знам че е гадно да я подстрижеш точно когато е порастнала с мен е същото. Използвай жълтия или цикламения спрей на Глис кюр и съответните шампоани и маски, ще ти помагнат до известна степен.
    Humans need fantasy to be human.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak
    НЕ„ когато връхчетата са 'цъфнали' не расте забога!
    Няма такова нещо. Косата си расте от корена. Виж, ако е изтощена и цъфнала, ще пада повечко и ще оредее, но няма да спре да расте.

Авторке, започвай маски с бадемово масло- мацаш цялата коса, стоиш два часа и след това измиваш косата с подходящ шампоан. Препоръчвам ти и спрей балсам без отмиване с масло от дива роза.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си