Сега ще ти дам един материал, точно от тийнпроблем по проблема "културен човек". Знам какво е култура, може да не ми го обясняваш, защото точно това уча. В основата на културата седи добросъвестността на човека, неговото възпитание, изградените нравстени ценности на човек през цялото историческо развитие.
Искаш да ми кажеш, че твоето семейство е вулгарно и постоянно използва цинизми ли? Когато видиш високопоставените хора да използват вулгаризми и псувни, тогава можеш да тръгнеш да пренаписваш историята и да дадеш ход на историческото развитие на културата в подсферата й "псувня". Само да те светна, че вулгарността, псувнята, обидата не са част от понятието "култура".
"Културен можем да наречем този човек,който уважава себе си и околните , тактичен е , притежава духовна толерантност , тактичност , също така човек който се интересува от светските новини , спазва законите на държавата и пр."
Не знам точно дали назоваването на твой приятел/ка с псувня или вулгарно определение би могло да се счете като уважение към тях, нито като толерантност.... като тактичност - да, но единствено да доказваш колко "много ги уважаваш като човешки същества".