Престани да даваш ламерски и безполезни "съвети."

Първо, "платената" от замунда, е разчовъркана от някой с крак, пач, етц в 90% от случаите и не е ясно как тоя някой я е осакатил.

Второ, Панда е една средно-статистическа програма, която не блести с нищо освен точенето на ресурси. Нито скенерът и е пръв, нито интуитивната и защита превъзхожда тази на много други програми.

Трето, безплатен антивир е стоп пъти по-добре от кракнат особено ако е настроен добре и е вкомбинация с правилните програми.

Четвърто, най-добрата антивирусна за един юзър е тази, която може да си настрои най-добре и да работи с нея без да къса нерви защо му е изчезнал нета и откъде е влязла една гвардия вируси.

Пето, личното ми мнение е, че от всичкият антивир, най-добрата програма е Sophos, но така или иначе е безобразно скъпа, а кракнатата версия никога не е работела добре -> отпада. Остават Kaspersky и Norton (Да колкото и тромав да беше през 2003, 2004, 2005, сега определено е страхотен). Bit Defender също показваше добри резултати (сега не знам как е). Аз лично ползвам лицензиран NIS 2011 на лаптопа ми - от две години не е преинсталиран и никога съм нямал вирус. Ако засече нещо, то ще да е някое cookie...На компютъра ползвам Касперски, но той е доста по-тромавичък като програма. Нортън лети сравнено с него. И определено не му отстъпва.