.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Олимпиада по история

Здравейте.Аз съм 7клас и ще ходя на олимпиада по история.Въпроса обаче е че госпожата ни е толкова несериозна :-х, че не дава от други години олимпиадите...... Така че ви моля за помощ някои ако може да ми даде линк от каде да си ги сваля ако може на областно и общинско ще съм ви благодарна.

Град
    Plovdiv майна
    олимпяда по история

Да, аз бях на същата олимпиада и стигнах до Национален кръг. Първият е лесен, обикновено дават да се пише една и съща тема (знаеш, че ще трябва да пишеш историческо съчинение, нали?) - За Одринското царство. На втори кръг аз писах за Атина и Спарта, а на трети нещо за училищата в Атина май. Трябва да си наистина подготвена ТЕОРЕТИЧНО, да знаеш перфектно детайли, години и имена, защото има всякакви ужасни упражнения. Не знам дали има в нета от минали години, но ако ще ходиш, можеш да се подготвиш и с други тестове по история. Успех.

П.П. ОлимпиАда и обласТно. Научете се да пишете преди да ходите на олимпиади.

Tihon4o ти с какви тестове си се подготвял?Смятам че ще се справя или поне се надявам историята винаги ми е вървяла, даже искам да уча више археология но за жалост с тази професия в България няма голяма реализация...... Та ако можеш да ми кажеш с какви тестове си се подготвял ще съм ти благодарна

Аз правих тестовете за 7 клас от книжката на Булвест 2000. И давани през минали години на олимпиадата, но госпподина ме снабди с тях.

Цитирай Първоначално написано от Tihon4o
    Аз правих тестовете за 7 клас от книжката на Булвест 2000. И давани през минали години на олимпиадата, но госпподина ме снабди с тях.
    А спомняш ли си как се казваше книжката, ако не нахалствам де.

Ем, "Тестове по история за 8 клас" от Булвест 2000.

Цитирай Първоначално написано от Tihon4o
    Ем, "Тестове по история за 8 клас" от Булвест 2000.
    http://bulvest.com/%D0%BF%D1%80%D0%B...0%B0%D1%81-461 нещо такова само че за 7 клас?

Мне, то е едно по-малко.. Като се замисля, може да са били и на "просвета", но нз. Казах ти, всички тестове ще ти свършат работа.

http://www.bukvara.com/%D1%82%D0%B5%...%B2%D0%B0.html Аз ще си закупя тази .Все пак благодаря за отделеното време

Да, тази книжка е. Не е кой знае какво, но ми беше от полза.

Голям фен Аватара на LaChupacabra
    миналата година и аз ходих на олимпяда по история..бях 6 клас обаче на излизане чух че 7мокласниците си говореха,че историческия въпрос[този в края на теста който дава доста точки 20 някъде...] е свързан с могъществото на владетеля в древен египет... иначе и аз ще ходя тази година..
    two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]

Guest
    Олимпиада по история
    ужас

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Всъщност са много хубави,предметът си е интересен,но има различни хора,различни интереси.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Аз се чудя дали да участвам тази година с материала от 7 клас. Дано тази успея да се класирам за последния етап на Националното. Миналия път не ми достигна 1(!!!!!!!!) точка. То по принцип след втори кръг класираните, отиват на първи етап от трети и които се класират вече минават на втори етап. Мноо ме яд на тази 1 точка.

Аз книжката ще си я закупя обаче ако ми дадете някакви линкове към предишни олимпиади за общинско и областно ниво да си ги реша и след това почвам тестове да решавам. Има време чак февруари е ама все пак трябва с еподготвя.
    И едно не мога да разбера,защо някои реагират олимпиада по история

Guest
    ама вие сте мннннннн зле не се занимавайте с глупости

Guest
    Цитирай Първоначално написано от miminko
    Цитирай Първоначално написано от xxKiFlAxx
    Не съществува само химията.Предупреждавам те,ОПИТАЙ СЕ ДА СЕ ДЪРЖИШ КАТО НОРМАЛНО,ВЪЗПИТАНО МОМИЧЕ.Ако ти е възможно...
    Това което не съществува е Историята! минало е и не съществува ! тва имам предвид
    И аз съм си нормална и възпитана :P

Guest
    Не съществува само химията.Предупреждавам те,ОПИТАЙ СЕ ДА СЕ ДЪРЖИШ КАТО НОРМАЛНО,ВЪЗПИТАНО МОМИЧЕ.Ако ти е възможно...
    Това което не съществува е Историята! минало е и не съществува ! тва имам предвид
    И аз съм си нормална и възпитана :P
    Не ти личи.И точно историята е едно от най-важните неща.Без минало няма нито настояще,нито бъдеще.А кой е зле и кой-не-това не го решаваш ти.
    Няма да си промена мнението за найй гнусния предмет История ако ще ии администратор да станеш. нзззззззз що модераторите мислят че може да налагат мнение когато си искат И на всеки и никой да няма право да мисли собствено мен Никой не може да ми каже!

Не ти беше направена забележка защото имаш мнение, а защото се държиш изключително неприлично и невъзпитано. Не стига, че не можеш да пишеш, пък и се лигавиш тука из всичките теми.

А сега споровете спират и се възцарява мир, спокойствие и добро отношение към историята.

xxKiFlAxx много добре го каза miminkо че не всичко е химия . Само да кажа че ако не знаеш историята тя се повтаря.... И спри да спамиш за да не почваме с обидите.

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    Намирам теста, но не и ключ .
    http://www.ouivanrilski.com/index.ph...02-15-10-39-37

Някой да намери ключ?
    Love is everything!

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Принципно на сайта на МОМН би трябвало да има олимпиади от предишните години,но самият сайт е толкова объркан (поне миналата година беше,сега не знам как е),че наистина ще е леко зор да се намерят тестовете.Но там има всички варианти + отговорите.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Голям фен Аватара на LaChupacabra
    останала съм с впечатление от доста теми,че кифлата е как да го кажа..странна личност...и определено няма обноските на едно момиче.. за мен пък ИСТОРИЯТА е най-върховният предмет.Обожавам да научавам за миналото на предците си и т.н...даже понякога предпочитам да си чета разни неща за френските крале в Wikipedia да кажем отколкото да гледам телевизия примерно и аз мразя химията ...мразя ги тея изравнявания,молекули,хлор ,натрий блабла ама всеки с мнението си :] ''Разни хора-Разни идеали'' [не знам дали се изразих правилно LOL ]

*най-чудно ми стана от това изказване:

[quote="xxKiFlAxx"] Това което не съществува е Историята! минало е и не съществува ! тва имам предвид
    И аз съм си нормална и възпитана :P [quote="xxKiFlAxx"]

много ми е чудно как така Историята не съществува?!?!?! напълно съгласна съм с модераторката която по напред каза : ''Без минало няма нито настояще,нито бъдеще.''

**съжалявам,че спамя и,че не е по темата :[
    two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]

Guest
    Цитирай Първоначално написано от LaChupacabra
    останала съм с впечатление от доста теми,че кифлата е как да го кажа..странна личност...и определено няма обноските на едно момиче.. и аз мразя химията ...мразя ги тея изравнявания,молекули,хлор ,натрий блабла

Не съм толкова странна колкото изглежда ако имаш проблеми пиши ми, и ще помогна няма значение в кой клас си и ще видиш че не съм лоша :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си