- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- познавате ли наркомани?
Познавате ли наркомани и какво е вашето мнение за тях (дори и да нямате)?
I'm the author of my life ...
Не познавам и не искам да познавам..
Мисля,че използват дрогата,като си внушават,че
така решават проблемите си,което въобще не е
правилно..
И бих направила всичко,за да им докажа,че не е
така и ги накарам да го спрат..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Познавам такива дето са на амфетки,но не мога да кажа,че са наркомани,щото шмъркат примерно 1 път в месеца и мнението ми за тях е лошо...
Не познавам и не бих искал да имам какъвто и да е контакт с такива.
Първоначално написано от Tihon4o
Познавам,но не бих искал да познавам.
Познавам няколко. Взимат амфети, трева, но не бих казала, че са лоши или пропаднали хора. Не крадат, за да се друсат. Взимат примерно на купони, рождени дни и т.н. Свестни са и мнението ми за тях е добро.
Наркомани бих нарекла хора на твърди наркотици, които живеят, само за да се надрусат. Ако трябва да броя и тези, които пушат трева ... просто ще са доста.
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
Първоначално написано от Tihon4o
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Познавам да, и какво трябва да мисля за тях? Хора, като мен и като вас, просто са зависими от нещо по "твърдо" да кажем. Вярно има адските простаци, ама има хора, които взимат наркотици, а са толкова разбрани хора, с които можеш да си говориш на нормални теми.
А вие какво разбирате под наркоман?
Вафла..
Първо, да изясним какъв човек трябва да си, за да започнеш да взимаш наркотици? Аз не мисля, че някой здравомислещ човек ще направи такова нещо, дори да го карат. В днешно време рисковете са пределно ясни.
Когато наркоманите са дрогирани, те не знаят какво правят, непредсказуеми и опасни са.. могат да стигнат до какво ли не за да си набавят наркотици. Аз не бих искал да съм около такъв човек. Не бих искал никого от приятелите ми да е.
Относно твоето твърдение, да, може би има и "добри" наркомани. Просто не ми се вярва един интелигентен човек да започне да се дрогира..
Може и да не съм прав. Може просто да имам изградено мнение за тях, но предпазливостта ме кара да стоя далеч от такива хора, както са ме учили родителите ми - както мисля, че е правилно.
Е то обществото само си е изградило това мнение, маса от хора мислят като теб. Не казвам, че са ангели, но и не са толкова лоши, както си ги представят повечето. Е вярно отдаван съм нямал, по-близък контакт с такива хора, но мисля че са си същите.![]()
Вафла..
не и не ми и трябва..![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Такива ПРИЯТЕЛИ нямам.. вече са ми само познати. Не искам и да имам връзка с тях повече..
Нямам мнение за такива хора. Повечето, които познавам, го правят, за да се гъзареят.. ненавиждам такива пишлемета.
Не искам да коментирам.
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
А вие защо си мислите, че наркоман е само човек, който взима наркотици, имам познати такива, да, и са затънали догуша с дългове и доколкото знам 1 го гонят дилърите, но имам приятели, които играят по 12 часа без прекъсване ДОТА или WOW, това според вас не са ли наркомани, и според вас не е ли наркоман също, човек, който учи по 6-7 часа на ден, всеки ден примерно? Всякакъв вид мания не е добра, с всяко нещо като прекалиш, и то много ставаш наркоман, независимо дали са наркотици, ядене, пиене, игри, спорт, всичко това е един вид наркомания.
Първоначално написано от LaChupacabra
Омг, за първи път чувам някой да определя ученето като наркомания.Първоначално написано от gofeto917
Ти имаш ли си и най-малка представа какви ги дрънкаш? Има хора, които учат толкова, за да ЗНАЯТ, за да МОГАТ, за да имат добър живот. Няма такова нещо като наркоман за учене. Иди кажи сега на будистите или хората по манастирите, че са наркомани за БОГ, защото се молят дълго време. Ох, убивате ме направо с умните си заключения.
Oк съгласен съм с теб, има хора, които учат, за да знаят и могат, ама има хора, които се вманиачават, за да не ми виси твърдението във въздуха съм гледал филм по действителен случай, за човек, който търсеше математически модели и до толкова се вманиачи, че получи психическо разтройство и едва не умря, продължавам нататък, за да ти докажа, че грешиш, монасите будисти не са наркомани, защото се молят, те само да вметна проповядват баланс, а наркоманията е точно да кривнеш в крайната точка, далеч от баланс, и ще ти дам пример за вманиачаване във вярата веднага, да си чувал/а поговорката за прекаления светец. Е точно това имам впредвид и аз, да си чел/а цикъла на Елин Пелин "Под манастирската лоза", след като го прочетеш, тогава пак изкажи мнение, моля те не ме нападай, след като нямаш добри аргументи да го правиш.Първоначално написано от Tihon4o
Хайде със здраве![]()
И какво, нека наречем човека математико-наркоман? Смисъл, ти твърдиш, че всяка мания била вид наркомания, което ми се вижда доста странно при положение, че да си наркоман, значи да си ЗАВИСИМ от нещо. Ако аз имам мания да събирам картички с бейзболисти, не значи, че съм зависим от това, следователно не можеш да го наречеш наркомания.Oк съгласен съм с теб, има хора, които учат, за да знаят и могат, ама има хора, които се вманиачават, за да не ми виси твърдението във въздуха съм гледал филм по действителен случай, за човек, който търсеше математически модели и до толкова се вманиачи, че получи психическо разтройство и едва не умря
В случая не моите аргументи са грешни, а твоите неуместни изрази. И не те нападам, просто констатирам това, което ми прави впечатление. Ок, стига сме го обсъждали.![]()
Готов/а ли си да убиеш майка си, за тея бейзболни картички, ако "да" значи си зависима и си вманиачена, готова ли си да си продадеш примерно къщата, за да имаш някаква бейзболна картичка, ако да, значи си наркоманка, ако не, просто ти е хоби![]()
Момче съм.
Не е точно така, но добре.
"Наркоманията или "зависимостта към наркотици" е състояние на психическа или комбинация от психическа и физическа зависимост към даден вид вещество с въздействие върху централната нервна система, при което се изработва зависимост от приемането й."
не познавам такива... не искам и да познавам![]()
Това, което казвам, е, че наркоманията може да възникне под много различни образи, зависимоста от наркотици е само една от тях. Нормално е да е най-разпространена, защото всички знаят за въздействието на хаповете.
Ти гледаш ли к`во пишеш? По-добре спри с тези твои "мъдрости", че ми иде да ти се изсмея в лицето...
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Познавам,не един и не мисля,че са лоши хора..Живеят в съвсем различен свят от нашия и малко хора ги разбират...
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..