.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Тютюнопушене- хваща ли се?

Добър вечер!
    Хора много съм ядосана! Досега спорих с братовчедка ми по един не знам дали е точно здравен въпрос! Та.. спора ни беше относно това - дали ако си пушач да речем 1-2-3 години,отидеш на профилактичен преглед, и когато лекарката те "слуша" с слушалките дихателните пътища.. може ли да разбере,че пушиш? .. Тя казва, че може.. аз мисля, че не може .. Вие как мислите, може ли?

Липсва описателно заглавие.
    kalpazanka
    Idwa den i wsichko se wrushta!

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Аз също мисля,че не може..
    Не знам защо,но просто не ми се вярва да се разбере така..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Супер фен Аватара на maksimal
    Град
    В къщи...
    Требва да си ебаси присрастения пушач, че да разбере чрез дишане
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

Повече от фен Аватара на SwEeTMuFFiN
    Цитирай Първоначално написано от maksimal
    Требва да си ебаси присрастения пушач, че да разбере чрез дишане
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    то човек трябва да пуши докато лекарката го прослушва.

И на мен не ми се вярва да има кой знае каква разлика, преди и след, но един път 12 клас личния лекар ме преглеждаше, че нещо се бях разболял и след като ме преслуша ми зададе въпроса "Абе ти да не би да пушиш бе?!" Незнам може просто да е предположил, може и да е чул нещо наистина, така и не го питах.
    И ако спора ви се е породил от това, че не искате личния да разбира, че някоя от вас пуши, за да не ви обади на родителите, не се притеснявай рано или късно винаги ще разберат

Мога със сигурност да кажа, че да лекарят може да чуе чрез преслушване на гърдите. Особено ако е личен лекар, който ви познава и ви е преглеждал преди. Аз уча във Медицинския във софия и във 1 упражнение по Физиология ни обесняваха за преслушването, дори човек без никакъв опит може да чуе разликата между 1 пушач и непушач.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Може .

Град
    Blondeland
    Може Знам от личен опит
    Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
    In the jingle jangle morning I'll come followin' you..

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Може .

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Град
    Долината На Идиотщината
    Убеден съм че не може

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Viche
    Убеден съм че не може
    Може. Тютюневият дим парализира ресничките на респираторния епител, съответно секретът не се транспортира нагоре и на слушалка се чуват хрипчета. Затова и пушачите кашлят рано сутрин, а след като запалят първата си цигара за деня, спират.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Дробовете на пристрастен пушач се прочистват от всички токсини и отровни вещества за около 5 години. Ако си пушач от 2-3 години лесно може да се хване.

Супер фен Аватара на maksimal
    Град
    В къщи...
    А да попитам разбиращите за колко време се пречистват дробовете, ако си пушил 1 кутия цигари?
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

Може да чува хрипове доктора.. и за това да предполага че си пушил, но иначе ако си пушил много от рентгена неможеш да се скриеш

Аз мисля че може. Най-малкото което е има толкова много пушачи, които се оплакват ,че имат хрипове от тея цигари , че дишат трудно и т.н. Кво доктрорът няма ли да го чуе тва при прослушването?! Ама ако говорим за пушач от порядъка на 1-2 години не знам..

И аз не знам. Аз не пуща, но веднъж лекарката преди преслушването ма пита дали пуша. Едно момиче пък което наистина пуши лекарката й го уловила при преглед.

Супер фен Аватара на scrooper
    Зависи колко е "сериозен" пушачът. Виж, след 10 години ще е ясно какъв е и без преглед, от кашлицата
    always late but worth the wait!

Супер фен
    Чуват се хрипове но ако се изкашляш как си тряяя не могат да разберат освен това наистина не може да се разбере със сигурност по дишането а може само да се предположи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си