.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 85 от общо 85
    Цитирай Първоначално написано от manliftingbanner
    Дай да демонтираме паметника, защото днешните наематели са просто някакви тийнейджъри, пък винаги ще си намерят друго тъпо място, където да се натискат със съседката Пепа, а?

Е, моите баба и дядо имат по-различни спомени:

1. Немците (тук трябва да отчетем, че са ни въвлякли и във една война, която ни е коствала много, но е редно малко да почетем история), които са изпратили единия ми дядо и прадядо на майната си на фронта.

2. от българските партизани и комунисти
    Паметника не е сграда, която се наема.

Колко ни е коствала войната и колко ни е коствало 45 години колониално управление натресено от съветската армия?
    Като гледам една Гърция, която е понесла много повече от германците, но не е имала щастието да бъде освободена от руснаците е доста по-добре в момента, въпреки некадърното си управление.

По-рано в темата ти говореше за манталитет.
    Кой ни е виновен за този мантелитет?
    Манталитета ни немски ли е?
    От чий манталитет искаш да се отървеш?

Защо ли не можаха германите да ни натресат един немски манталитет?
    ...

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    kartacha, липсва ти основен курс по история мой човек.
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

anonymous768631
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от realantisocial
    kartacha, липсва ти основен курс по история мой човек.
    Моля!?
    Това, че не изповядвам простотиите, написани по чифутските учебници, не значи, че нямам исторически познания.

Не съм казал, че договорът ни с Германия е доброволен. Даже съм много далеч от тази мисъл. И все пак е бил по-добрата крачка от това да понесем ударите на Германия и Румъния, както се е случило с Гърция, а между другото и с Югославия.
    За сметка на това, изтъквайки Германия като агресор в случая, никак не виждам да си защитил позициите на СССР, който също е очевиден агресор. За жалост биваме "освободени" от тях. И "руското робство" е значително по-дълго и тежко от годините, които сме прекарали като "съдружници" на Германия. Оставило е много по-сериозно петно в съзнанието на българина.

anonymous768631
    Guest
    Съжалявам за двойния пост.

Ако смяташ обаче, че договорът ни с Германия е изцяло диктат, то грешиш.
    Ние си имаме отдавна претенциите към Македония, Дедеагач и Северна Добруджа. В Германия ние виждаме изходът от проблема с тези територии.

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Ти си формен простак мойто момче и не съм сигурен дали има какъвто и да е смисъл да се говори с теб. С Уикипедия история не се учи.

България е "освободена" от СССР, защото така е решено.

А прекрасният ни пакт с Германия води до поредната национална катастрофа. Уви, това се учи в училище, а не по кафенетата.
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

anonymous768631
    Guest

"...Прости им, те не знаят какво говорят."
    Уикипедия отворих току-що, за да ВИ дам сведения за паметника на Цар Освободител, защото сравненията, които правехте бяха сравнения на един некомпетентен.
    Вярвай ми, часовете по история си ги посещавам редовно. Учителката ми е анти-нацистка и не дава да се издума нищо "в защита на Германия". За радост крайни хора, като нея, ме убеждават, че не всичко, написано в учебника е истина.
    Мислиш ли, не си криви душата, като имаш историята на България до втората световна война, че ние не сме се опитали да се възползваме от перспективата да си върнем тези три области? Това винаги ни е било първа цел в ограничения кръгозор, затова сме страдали много. Макар че трудно страна като нашата би могла да обяви неутралитет в онзи момент. И все пак...

anonymous768631
    Guest
    Е какви сведения искаш? Че е издигнат в чест на освободителите, а не "освободителите" от малко повече от половин век по-късно.
    На статуята, въху пиедестала, е изобразен Александър II, който е възседнал своя кон.
    Какви повече данни искаш?

Какво ми е неясното на приказките? Конкретизирай.
    Ако питате, ще ви отговоря.

anonymous768631
    Guest
    Имаш предвид разграниченията между сградите, така ли? Ако е това, значи съм те разбрал правилно, но очаквах да попиташ за конкретна такава.
    Кажи ми дали съм те разбрал правилно, ако не, моля обясни ми като на глупак. Няма да ти е трудно, нали и без туй като такъв ме възприемате.

Еми да. Можем да си говорим за бабите и дядовците ни, за ГУЛАГ, за АУшвиц, за Цар Освободител и тн. и тн. и да разводняваме темата до безкрай.
    ...

anonymous768631
    Guest
    Факт! Аз лично предполагам, че темата е изчерпана. За мен и двете страни изказахме доводите си. Без да има много глупави препирни и тем подобни. Пожелавам на нашите политици повече подобни конструктивни диспути, че едва ли им се случва често.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си