Как можем да бъдем щастливи? Кога сте щастливи? Какво за Вас значи щастие?
Поздрав![]()
Щастието няма много общо с нещата изброени в анкетата...
А с какво има?![]()
SmeLotYyKiuFte за теб може да не е така, но за 99% от хората на Земята е така. Аз лично съм щастлив, когато съм здрав аз и моите близки и приятели и имам достатъчно свободно време да им обръщам внимание. Играта на футбол и най - вече, когато съм на стадиона и подкрепям любимия си Левски София ме изпълват с щастие. Когато имам финансови приходи също се чувствам по - щастлив, но получа ли дори 1 смс от момичето, в което съм влюбен рейтингът на щастието ми направо удря небето. Като цяло се чувствам щастлив от животът ми до сега. Много ми е интересно SmeLotYyKiuFte, ако тези неща не ти се вписват в щастие кои тогава?
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kkSFIWzi7aA&feature=related[/youtube]Първоначално написано от Jullieta
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Щастието е за нещо доста по-стойностно...какво е щастието да викаш за разни ритнитопковци за които предварително се знае кой ще бие???Какво е секса, любовта - удоволствие.Парите...няма да коментирам.Може би здравето се долижава, защото то е стойностно, но не е точно щастие...
Щастието не е нещо, което да зависи от външни фактори. Естествено изброените неща са препоставки, но не означава, че ако ги имаш ще бъдеш щастлив. Щастието на човек зависи единствено и само от него и нагласата и виждането му за света.
Иначе казано - Преди да се научиш да живееш в мир с другите, трябва да се научиш да живееш в мир със себе си.
Виждам вече, че и футболен специалист стана, чул си по медиите(които въпреки всичко обвиняващ в безмилостан манипулация на всичко) за 2 уговорени мача и вече всичко е нагласено.Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
Бил ли си някога на футболен мач да усетиш атмосфрета - любовта и безрезервната подкрепа на хората по трибуните въпреки резултата, атмосфрените условия и дори отчайващо слабата игра на любимия ти отбор на моменти? По въпроса за любовта и секса - нима удоволствието не те прави щастлив?
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
Щастлив съм през почти цялата част от живота ми(на ден не съм повече от 1 час нещастен), като щастието ми произлиза от всичко - от материалните неща, семейните, духовните и т.н.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Това за мачовете, че са нагласени знаят дори и децата от първоначалния курс...само селските не са...всичко е пари....Колко изкарват от такива балами като теб....ама както за пореден път казвам не е виновен тоя де яде зелника...Първоначално написано от mech0
А относно за удоволствията по-скоро ме правят весел...а не щастлив...
Според думите те може да се извади заключение, че когато си весел си нещастен?А за футбола пак ще ти кажа - като нямаш никакви допирни точки със спорта освен "джобния" тенис не се изказвай. Сигурно ще заявиш, че във всички видове спортове съзтезанията са нагласени, а самият спорт е измислен от Анунаки, за да държи под контрол човечеството.
![]()
Ама си забавен някаФ...Ала Къцката...Първоначално написано от mech0
Еми споко, имам допирна точка с спорта...Е с някой не много...но за футбол се отказах(да го гледам, инак играя от време на време) точно заради това още от много малък...и виждам, че е така...
Самият въпрос "Какво значи щастието за вас?" не е подходящ за анкета, мен могат да ме правят щастлива неща който на друг не му правят впечатление и обратно. прекалено персонално е. Не би могла да изредиш всички възможни отговори. И другото което е, нещата който си изредила като отговори са фактори да си щастлив. Щастието е емоция която е следствие от много други, и не само емоции а като цяло от всичко обграждащо те. Болният е щастлив когато оздравее, така че някой би казал че здравето е щастие, но ако няма с кого да го споделиш, ако ги няма приятелите ти, семеиството ти, любимия човек, то пак не би бил щастлив. Според някой парите са основен фактор за щастието, което според мен не е точно така. Колкото и пари да имаш ако си сам самотата която чувстваш ще е много по-силна... Така де, идеята ми беше че нищо не е само за себе си. Щастлив си когато си в покой със себе си. Щастието няма някаква универсална формула, всеки го чувства по различен начин. Мен ме прави щастлива щастието на хората който обичам, щастлива съм като видя усмивка след тъгата и сълзите, щастлива съм когато вечер се прибирам вкъщи и знам че някой ме чака.. Още толкова много неща могат да направят човек щастлив че няма как да се изброи всичко.![]()
I know the way to hell.This is paradise ... Welcome to the hell!... :*
Под щастие разбирам удовлетвореност на човек от начинът му на живот, която не може да бъде разрушена по никакъв начин.
Но хората в нещастието си са щастливи . Примерно, майка ми както си ги прави едини ала Анастасия от забранена любов - колкото и да се оплаква от натовареност в работата и любовни проблеми, тя сама си ги прави и й е кеф . Изпада в истерии, но в тези моменти си се чувства много тежка.
Та, човек ако иска - ще е усмихнат , ще намери причина да покаже , че е удовлетворен - ако няма - няма. Колкото и пари да има, колкото и да е обичан. Всичко си е до желание.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Много ви благодария. Просто бях любопитна, какбо млади хора мислят за щастие и че мислят по друг начин от по-старите. Често мисля за своето щастие и че съм щастлива![]()
Щастие=Удовлетворения/Желания
После някои се оплакват от математиката...
Дам, много ми хареса когато за последно нарекоха математическото ми мислене плоско и елементарно.Първоначално написано от Wits
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Това не е вярно...помисли...Първоначално написано от Wits
Bullshit..Първоначално написано от Wits
Най-малкото, че 90% от хората дори не знаят какво всъщност искат
Това, че ще си купиш новата кола или къща, която си искал, не значи че това ще те направи щастлив, примери колкото искаш..
Както казах, щастието не зависи от външния, а от вътрешния свят. Задоволяването на желанията ти няма да ти донесе щастие, ако не умееш да им се наслаждаваш и оценяваш.Китайците са го казали по-добре:
С пари можеш да купиш къща, но не и дом. С пари можеш да купиш часовник, но не и време. С пари можеш да купиш легло, но не и сън. С пари можеш да купиш книга, но не и знание. С пари можеш да купиш лекар, но не и здраве. С пари можеш да купиш положение, но не и уважение. С пари можеш да купиш кръв, но не и живот. С пари можеш да купиш секс, но не и любов.
Еми как щастие да е равно на желание...? това е смешно...А удоволствието е моментно състояние...Първоначално написано от Wits
Желая еди-какво-си ,получавам го => щастлив съм
Желая еди-какво-си ,получавам го => удовлетворен съм
Когато сме във възход и получаваме това ,което желаем ,сме щастливи.
Това ,което би удовлетворило мен за жалост не присъства в списъка ,но пък и парите като средство за постигане са добър вариант
Зип ,след като според теб това не е вярно ,кажи ми - какво е щастието за теб ? Пастърма ,за теб важи същото.
Най-простия пример - познавам хора които цял живот тичат след някакви цели и постижения, и все пак никога не са щастливи. Защото позволяват да бъдат управлявани от егото си, а то никога не може да бъде задоволено, винаги е недоволно, нещастно и завистиливо и винаги ще иска повече
Щастието е нещо което се научава. Когато се научиш да следваш целите си, но да оценяваш това което имаш в момента. Да живееш в настоящето, а не в минали съжаления или в бъдещи фантазии. Когато се освободиш от чуждото влияние и моделите налагани ти от обществото и се научиш да бъдеш себе си. Когато спреш да бъдеш управляван от страховете и комплексите си. Когато почнеш си радваш на чуждите успехи, а не само на своите..
Да си щастлив, естествен е едновременно най-лесното и най-трудното нещо на света...
Съгласявам се с това, но не всички мислят така. Четох една статия за човешкото щастие и там беше написано, че има четири аспекти, за които трябва да се грижим и тогава сме щастлиши. Така трябва да се грижим за своето тяло, ум, дух и сърцеПървоначално написано от ZipFail
![]()