Не е задължително да е една година, но по-добре по-късно от колкото прекалено раноПървоначално написано от SEXTRAVAGANTE
Мога да дам пример: Един от моя клас почна тренира кажи речи заедно с мене, обаче махаше си креатина и протеина още от началото.
Качи много килограми за една година, стана и малко пухкав (макар че и чистеше цяло лято). А аз натурланият бик си карах само на яйца, ориз, месо и да ви кажа силовите ми постижения са много над неговите, а и съм 5КГ помалко (та и 2 месеца бях на легло). Така, че не винаги добавките са голямата работа! Във фитнеса доста хора ме питат кво взимам, а като им кажа, че не съм пил нищо се чува "ДАа,бе!", което хем ме радва, хем - НЕ.
Добре е да имаме хубава база и след това да почнем добавки и/или зоб
Като си тинейджър, изобщо не ти трябват добавки! Организма ти произвежда достатъчна доза от всичко, пък и организма все още се развива, кат свикне всичко да му се поднася на готово, естественото произвеждане на хормони, креатин, DHAE и други работи се намаля ... организмът става мързелив ... и това намаля потенцияла на тялото като цяло
Добавките се взимат с цел, да набаваме вещ, които не можем да си ги набавим с хранене (така де, то си ги набавяме ама не достигат, щото всеки иска повече и повече), или за по бързо възстановяване, понеже естествената храна се разгражда по-бавно от всеки хап или прах (черния дроб го отнася, но както и да е). Обаче е добре да се знае, че трябва да се приемат, когато наистина имаме нужда от тях.
Начинаещите те първо ще научат кво е тва физическо усилие, те още не знаят как се изпълняват упражненията. Още си нямат режим на хранене, на спане, на тренировка ... да не говорим колко се отказват още след 1вия месец.
То не се качват 10КГ чиста мускулна маса за 1 месец, както очакват много начинаещи. И почват с добавките с мисълта, че с тях ще си постигнат целите бързо и лесно. При тинейджърите няма закони на разтежа, но при хора над 21 години при най-добри условия се качва 2-5КГ на година(за чист мускул говоря и изключвам ЗОБА от филма)
Истината е в търпението и ТРУДА!
TRAIN, EAT, SLEEP, REPEAT!
Вдигайте тежести и яжте правилно, това е достатъчно
Ама всеки си знае ...
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9