.

Виж резултатите на анкетата: За Или Против Започването На Училище От 1 Септември

Гласували
113. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

44 38,94%
  • Против

52 46,02%
  • Все ми е тая

17 15,04%
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 56

На училище вече от 1 септември !?

ПРЕДПОЛАГАЕМИ ВАКАНЦИИ:
    1 ноември - 9 дни
    1 януари - 15 дни
    3 март - 9 дни
    6 май - 9 дни
    Лятна Ваканция - 2 месеца

ВИДЕО - http://www.vbox7.com/play:1bb523a1

Рецепта за ваканция предлагат родители и ученици. Идеята е връщане към старите практики още от византийско време и от епохата на траките, когато, по думите на Юрий Анджекарски, председател на сдружение "Професионален форум за образование", учебната година е започвала от 1 септември.

Именно от първия ден на септември да започва училището, предлагат инициаторите. Идеята е на всеки 2 месеца да има по 9 дни ваканция. Това ключва удължена Коледна ваканция, ваканция около Гергьовден, около 3 март. Първата ваканция за учениците след лятната ще бъде около 1 ноември - Денят на будителите.

Януари е най-студеният месец от 100 години насам, подчерта Юрий Анджекарски. Затова е редно учениците да почиват повече през студените зимните дни.
    Мотивът му учебната година да започва от 1 септември е, че тогава е започвало духовното начало на стопанската година за византийци и траки. Древните, по думите му, са изпращали децата си именно в първия ден на септември.

Източник:http://news.ibox.bg

Гласувах против, но като се замисля, по-добре е да е така. Ваканциите са дълги и добре разпределени.

Аз пък гласувах ЗА, защото смятам че 2 месеца е добре лятната и така през годината ще можем да си почиваме.И като гледам коледна 15 дена от това пестят и училищата.

П.С Това се практикува в цяла Европа да се почва от 1ви и за сметка на това обаче другите ваканции са повече време

Град
    Русе
    Попринцип бях против,
    но на кого му е притрябвало дълго лято,
    случайно да сте забелязали, че август вече ви се иска
    на училище при приятелите си?
    а и така няма да има голямо натоварване,
    поради предполагаемите ваканции.
    лично на мен ще ми се отрази добре да почваме от 1ви септември,
    а за сметка на това няколко почивни дни през учебния процес.
    тъкмо ако имате някое контролно или дори класно,
    преди тази предполагаема ваканция,
    ще имате предостатъчно време за учене,
    отколкото да си стоите 2 дена,
    паникьосвайки се за оценката.
    гласувах "за".
    born alone, to be alone, to stand alone.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Ами сякаш ще е по-хубаво, ама някои няма да го одобряват, защото някои ученици работят, а сезона не е до 1 септември, и така стават неизвинени, материал, входящи. Ама все пак като искат дълги ваканции, няма как.
    Вафла..

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    В повечето европейски държави от отдавна учат на този принцип. Дори в България, в някои градове, има училища, които започват от 1-ви септември. Това е може би по-добрия вариант. Вярно е че малко ще ви съкратят лятната ваканция, но пък за сметка на това тези 15 дни ще ви ги разпределят измежду останалите ваканции. Така и зимната ваканция, за която имаше толкова много протести, ще ви стане по-дълга В други форуми четох мнения, в които повечето ученици се възроптяват, че нямало да търпят повече гаври с тях, как така щели да почват от 1-ви, от къв зор ще им орязват лятната ваканция и кво ли още не. Недоволни винаги ще има, но то няма как и вълка да е сит, и агнето цяло, както се казва. Не може и лятната ваканция да е 3 месеца примерно и отделно зимната и пролетната и те да со по 2-3 седмици... А пък и според мен тази реформа, която обмислят е заради протестите за зимната ваканция, така че би трябвало всички тези, които протестираха, че им е малка коледната ваканция, сега да са доволни
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Преди бях "Против" това,но сега нямам нищо против..
    А и като се замисля - по-добре ще е и с ваканциите и с
    всичко останало..Няма да сме толкова натоварени и т.н.
    Гласувах за "ЗА"..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на teenems
    ЗА
    От 1-15 септември са 15 дни ,даже 14 ..Защото нали на 15 сме там .

А тези дни,които са определили са 4 ваканции по 9 дни ,което прави 32 дни.Излиза повече от 15 дни ,нали

Guest
    ПРОТИВ! 1 септември е още лято.. и по принцип с родителиете ми съм на море тогава ...няма да си прекъсна морето за някво училище от рано Никога

Повече от фен Аватара на SwEeTMuFFiN
    аз съм за. обясняваха ни че ако приемат идеята ваканциите се оказаха по-дълги. ще свършваме на 1 юни някои на 15 юни ни все пак ще имаме повече време лятото

Страшното решение просто.
    Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.

За. Разпределението на ваканциите ме удовлетворява повече, отколкото това сега.

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Аз съм по-скоро "за", щото ми писна на 15-ти септ, когато имам РД да почвам даскало, пък и дори ми е все тая дали ще уча с 2 седмици повече или по-малко-кво толкова? И без това искам не искам догодина завършвам и сиг ще отида в университет или ще почна работа и там имам 20 дни отпуска за цяла година, тъй че не ми пука, бих искал да ходя още 3-4 год на даскало и да видя кви промени ще станат

Голям фен Аватара на ysmivka
    Гласувах ЗА, защото разпределението на ваканциите е много по-добро и подходящо.
    Животът си е мой и не се нуждая от учители как да го живея!!!

Все ми е тая, още една година ми остава, да му мислят малките.

Вие сте "за", ама тези които учат до 30 юни кво правят? Ще имат 1 месец ваканция! Според мен така си е добре.

Цитирай Първоначално написано от bunnyskeleton
    Вие сте "за", ама тези които учат до 30 юни кво правят? Ще имат 1 месец ваканция! Според мен така си е добре.
    От 30ти Юни до 1ви Септември са 2 месеца - Юли и Август.

Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от SemperFidelis
    От 30ти Юни до 1ви Септември са 2 месеца - Юли и Август.
    признак, че му трябва повече училище.
    а иначе, какво толкова се палите,
    може да почвате малко по-рано,
    но нали имате почивки,
    а и два месеца лятото да работите,
    пак е достатъчно. иначе тези работни дни
    от 1 до 15септ. какво ви помагат за заплата.
    born alone, to be alone, to stand alone.

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Хъх, че то някои други държави даже имат само по 1 месец лятна ваканция. Щом те са изтърпяли...
    Значи и ние можем!
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Град
    София
    За,естествено.Аз за 3 месеца лятна лично издивявам,а после целият първи срок го караме с 10 дни Коледна....

Супер фен Аватара на radeberger
    ЗА! Определено така ще е по-добре.

Мега фен Аватара на Colouring

Re: На училище вече от 1 септември !?

1 януари - 15 дни
    Това не мога да го схвана.От първи януари ще имаме ваканция така ли?Значи 1-15?А за Коледа и Нова година?
    Както и да е,де..
    аз съм против,пък.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Ако свърша на 1 юни,а не на 30ти-ок,ама иначе Нет!!
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    тука са съвсем различни географските ширини, началото на септември ше изпукате от жега.. и примерно тия, дето са на стаж лятото.. кво праят? Лапат хурката! Това няма да се приеме, по дяволите, всичко беше за да сплашат малките ви главици, за да се спрете най-накрая с тоя протест пос.рания!

Аз както съм бил стажант съм учил до кажи-речи 20сти Юли, е аз как съм издържал ??? Не се мре - спокойно
    Мене тия работи вече не ме бъркат, но ме ядосвате с тия лапешките мнения ..
    риза/тениска, спортни панталони, обувки официални +/- сако, е това е моят стил

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си