мда, точно това казва.

под като говориш за мъже женени за жени, които да станат на скопци и евнуси доста явно говориш за точно въздържание

9И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодействува; и който се се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодействува.

10Казват Му учениците: Ако е такова задължението на мъжа към жената, по-добре да се не жени.

11А Той им рече: Не могат всички да приемат тая дума, но ония, на които е дадено. (като РАЗБИРА СЕ тук визира фактът че медицината тогава е позволявала на малко хора да приемат тази тогава скъпа и адски рискована операция)

12Защото има скопци, които така са родени от утробата на майка си; има пък скопци, които са били скопени от човеци; а има и скопци, които сами себе си са скопили заради небесното царство. Който може да приеме това, нека приеме.

тооооочно за това говори брат. преди те мислех за просто квартален идиот, това че като дрънкаш такива глупости обаче те прави лъжец, не за пръв път те сгащвам да казваш точно обратното на написаното в библията и да се оправдаваш с някакви напълно измислени и нелогични и непоследователни глупости.

а дори и така да беше - химическата кастрация или вазектомията нещо правят ли ти?

не, не ти правят. задържаш си и ташаците и всичко, това трябва да е добре за тебе понеже всичко в човешкото тяло трябва да си стои там (като кожата на пишката която бог заповядва да се маха примерно)

това че неймлес не ти казва копче като го правиш показва и на него колко му пука, аз поне като не съм съгласен с някой не умирам от страх да му противореча по въпроса понеже видиш ли е от моя лагер (атеист)

21Исус Му рече: Ако искаш да бъдеш съвършен, иди, продай имота си, и дай на сиромасите; и ще имаш съкровище на небесата; дойди и Ме следвай.

22Но момъкът, като чу тая дума, отиде си наскърбен, защото беше човек с много имот.

23А Исус рече на учениците си: Истина ви казвам: Мъчно ще влезе богат в небесното царство.

24При това ви казвам: По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.

ти и неймлес сте точно като тоя - казва ви се нещо супер просто, супер явно, супер недвусмислено НО трудно за излълнение понеже, все пак, кой може да живее като... ъмммм... типичен будистки или джейнистки монах примерно?

не е това за християните - вие си четете това, казвате колко е хубаво и как го използвате като основа за живеене на животите ви НО не правите нито една от заръките които изискват дори и минимално усилие.

баси лицемерите сте честно.

то и аз съм атеист, но се моля, ходя на църква и взимам участие в ритуалите и, и спазвам заповедите на библията. това не ми пречи да съм атеист! не искам да съм перфектен атеист все пак.

аз съм повече християнин от вас хора, поне си знам фактите достатъчно че да не кажа твърдение което да бъде опровергано толкова брутално че да се изненадам чак и не лъжа като кварталната циганка дето гадае на ръка за 2 лева и една бутилка олио.

да ви пикам и на разбирането за книгата ви и на спазването и.

дори не знаехте кои части от нея са добавени изкуствено и кои не, а ако разбирам правилно и дори си нямате и понятие как е възникнала.

срам и ужас, ако бях иисус щях да се нарева толкова яко че нов потоп да стане