Бонбонченцету да ходи да вика дама пика.

Briseis, в местната парфюмерия цените на масовите на шанел са почти наполовина от тези на Том форд. Ама хайде да не се караме за това, понеже и двете имат и много скъпи варианти.
А дизайнерските дрехи да дотъпни на секънд хенд и аутлети. Парадоксалното е, че дрехите губят адски много от стойността си, а тези, които си купуват адски скъпите дрехи ги носят много малко.

Понеже I'm not like everybody else и съм бедняче си купувам по-рядко срещани парфюми от онлайн магазини. Често купувам "на сляпо" (на немирисано?) и затова се консултирам с някакви сайтове.

Парфюмите ги деля на летни/зимни и дневни/вечерни.
Леки и свежи аромати за лятото - Paul Smith Sunshine, Davidoff cool water game (100мл за по 17-19 евро)
За работа/училище/посещения по разни офиси - Etienne Aigner Private Number for Men - не е рядко срещан и доволно евтин. Chopard pour homme (промоция в шлекер - супер доволно за цената)
За навън - лятото - Ferragamo F pour Homme (по препоръка) или същото но Black - обира довлно комплименти
Вечер зимата - Dior Homme Intense - подарък (иначе не бих дал толкова пари) обаче мирише адски яко на гофрети

Има и други.

CK и Hilfiger така и нищо не ми харесва.
Пробвал съм и някои скъпи неща (пробичка за 1-2 евро) на Creed примерно, но явно носът ми не е толкова фин, че да усети двойната разлика в цената.

Иначе се дразня, когато някой сложи тежък парфюм в горещо лято - като завони на ванилия и тютюн в голямата жега е адски гадно.