.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Град
    Пловдив

Проблемо ..

Може историята ми на повечето от вас да Ви се стори позната или пък смешна,но сметнах за правилно да я споделя и..да поискам мнението Ви за това какво да правя.Става въпрос за 1 приятелка от класа ми.Не е от моя град,пътува си и затова не се виждаме често освен в училище,където ми споделя неща и в скайп,където също си разказваме.Искам да кажа,че тя не е някаква глупачка или смешница,напротив-аз я смятам за много умна,красива и мила и й го казвам.Но тя не вярва понеже е минала през много неща.Неща,през които малко хора на нашата възраст (15години,според мен най-крехките години на един човек,през които ще се срещнеш с доста трудности и новости) са преминали.Тя е губила доста добри приятели,което наистина е голяма трагедия и се случило така,че лятото е друсала заради такава случка.Твърди,че в любовта не й вървяло и не спира да се самообижда.Аз не спирам да й повтарям,че сега тепърва започва всичко и че не трябва изобщо да си мисли глупости.А глупостите се пораждат от момента,в който започне да пие,да друса (случвало се е 1 път),да се нагълта с хапчета и още др.идиотщини.Казвам й,говорим,но просто тва е-не можеш да я спреш.Докато си е още трезвена тя се чувства адски тъжна,усмихва се,макар и да виждам,че зад усмивките и всъщност се крие адски много болка и ми е жал да я гледам така.Затова не спирам и НЕ ИСКАМ да спирам да и помагам,но като виждам,че нищо не придобива ефект от момента в който започне да върши тези глупости и да става друг човек,сърцето ми се къса.Не знам какво да правя,дори сега стана така че си беше харесала едно момче и още беше в процес на опознаване,но като разбра какъв е много се разочарова понеже той я обиди.Аз естествено я насърчих:,,Не трябва да ти пука за такива идиоти!Не са единствени,знаеш,че още много други ще се появят и ще си заминат!Не си струва да страдаш за някакви простаци,които нямат капка уважение и не знаят как да се държат с едно момиче,камоли да го обиждат!" В момента пак й е кофти и се депресира,аз не спирам да и говоря да не прави глупости ии тва е .. понякога се отчайвам,че не мога да й помогна,защото причината е че всъщност АЗ не зная тя през какво минава.Знам,че не е нормално да мисли така и да върши такива неща,но пак казвам-попринцип не е такава,попадне ли в нетрезво състояние се променя напълно!Моля ви,изкажете мнение...

Голям фен Аватара на MissDeadly
    "попадне ли в нетрезво състояние се променя напълно" Шокирана съм... Когато аз бях в депресия няколко месеца реших да отида на психиатър. Добра терапия с медикаменти и силна подкрепа от приятели и хора, които обичаме ВИНАГИ помага! Това, което описваш е момиче, което се е предало и явно не иска да живее повече... Пие и се друса на 15 години

Повече от фен Аватара на SwEeTMuFFiN
    Цитирай Първоначално написано от MissDeadly
    "попадне ли в нетрезво състояние се променя напълно" Шокирана съм... Когато аз бях в депресия няколко месеца реших да отида на психиатър. Добра терапия с медикаменти и силна подкрепа от приятели и хора, които обичаме ВИНАГИ помага! Това, което описваш е момиче, което се е предало и явно не иска да живее повече... Пие и се друса на 15 години
    попринцип когато аз съм объркана говоря на глас, ака ако не иска да отиде на психолог говори с нея и изтъквай добрите и качество. а относно донаркотиците- не се изненадвам за тва че е на 15. изненадвам се че не продължава аз съм виждала доста по сокиращи случки

Град
    Пловдив
    Казва,че родителите й са искали да я заведат на психиатър,но тя твърдо е отказала.Иначе,искрено се радвам,че е нямало повторни случаи с наркотиците..някой път дори ми е разказвала как нарочно прави някои луди неща (например качвала се е на мотор с момче,което е карало с над 100км/час) поне да знаела какво е чувството..и тем подобни.Не знам и аз се шокирам,но просто искам да и помогна по някакъв начин..

Както разбирам не и е било лесно. Явно ще и трябва доста време, за да се отпусне и да се довери напълно. Ти можеш само да си плътно до нея, нон стоп, и да гледаш около нея да има само точни хора. Но ако и ти се откажеш, може да се съсипе. Единствения начин е да си и приятелка и да я насърчаваш и подкрепяш, но без да я оставяш да върши глупости.
    Бях нещастен, защото нямах обувки, докато не видях човек без крака.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от honeey
    Както разбирам не и е било лесно. Явно ще и трябва доста време, за да се отпусне и да се довери напълно. Ти можеш само да си плътно до нея, нон стоп, и да гледаш около нея да има само точни хора. Но ако и ти се откажеш, може да се съсипе. Единствения начин е да си и приятелка и да я насърчаваш и подкрепяш, но без да я оставяш да върши глупости.
    Това и правя!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си