.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19
  1. #1

    Относно сервитьорството

    Моля ви (ама мноооого ви се моля) дайте малко инфо който е бил по дълго време waiter че сега започвам такава работа пък хабер си нямам.
    Смисъл работил съм много и съм гледал сервитьори(ки) но не съм работил точно това и ми е малко спек.Може ли да драснете някое по обстойно мнение относно тънкостите(кое се поднася първо,на кой носим поръчката,кога трагваме да отсервираме,как слагаме вилици лъжици ножове) и някакви такива малки работи които всъщност са много важни.
    Ако може направо на ЛС че е спешно мерси мн предварително

  2. #2
    Мега фен Аватара на w0sh
    Регистриран на
    Jun 2007
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Мнения
    9 652
    Ти да не работиш в гранд хотел?
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

    и last.fm-ец

  3. #3
    Еми ресторантче,средно на големина и ходят бая хора,абе оборотно си е.

  4. #4
    Мега фен Аватара на w0sh
    Регистриран на
    Jun 2007
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Мнения
    9 652
    Не се притеснявай.

    Тя тази работа е толкова неблагодарна, че след време сам ще си напуснеш.

    Приборите са лесни - нож-дясно/вилица-ляво (лъжица според ресторанта)

    Подансяша в реда, в който станат готови (това не е петзвезден ресторант)

    отсериварш, когато приборите (и най-вече салфетката) са в чинията

    И се усмихваш и питаш дали е свободно.

    това е.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

    и last.fm-ец

  5. #5
    Аватара на term0t0
    Регистриран на
    Nov 2008
    Град
    морската столица
    Мнения
    1 058
    отделно когато ножа и вилицата са в чинията и са сложени един до друг,тогава би трябвало да е свободна чинията

    Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.

  6. #6
    Аха,еми добре мерси за инфото,знам че не е философия но все пак за сефте ми е така че.

  7. #7
    Мега фен Аватара на yakuza_
    Регистриран на
    Dec 2005
    Град
    Niggaland
    Мнения
    11 652
    Аз винаги като съм готов ги кръстосвам в чинията
    n00bs

  8. #8
    Мега фен Аватара на cherinka
    Регистриран на
    Jun 2006
    Град
    гр. Пловдив
    Мнения
    8 557
    Питиета по възможно най-бързият начин трябва да се сервират!

  9. #9
    Мега фен Аватара на marin4itu
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    Варна/Русе
    Мнения
    3 672
    И празна водна чаша не се отсервира, защото се счита, че все едно гониш клиента. Усмихвай се, недей да гледаш като бурсук, че нали бакшиши трябва да вадиш
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..


    Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

  10. #10
    Супер фен
    Регистриран на
    Oct 2006
    Мнения
    2 203
    ако си жена имаш по-голям шанс за бакшиши, аз не обичам сервитьори мъже

  11. #11
    Голям фен Аватара на Brooklyn
    Регистриран на
    Aug 2009
    Град
    •••Пловдив•••
    Мнения
    709
    мен по приятни са ми мъжете сервитьори които не се усмихват , не отива на достоинството на един мъж да се усмихва и да прислугва кокетно на които и да е било дори и ако е на трудов договор с подобни задължения ..

    прикляка ми с бялата риза се усмихва и намига ,като клоун майна .. и то по някъв лицемерен фалшив начин ,надали го прави от сърце след 12 часова смяна

    върши си работата ,отнасяй се с подходящ етикет ,гледай всичко да е наред и тва е ..

    не знам , ако трябва да работя на трудов договор сигурно ше ида по строежите или в някоя бензиностанция ,ама сервитьор няма да стана
    Mr. Makaveli tell me to ride and I'ma ride..


  12. #12
    Мега фен Аватара на Joc
    Регистриран на
    Mar 2009
    Град
    на коня У краката
    Мнения
    4 213
    то това не е професия за всеки, трудно е според мен
    то густо, то пусто

  13. #13
    Мега фен Аватара на babity
    Регистриран на
    Sep 2007
    Мнения
    8 255
    Имам цял един ден трудов стаж като сервитьорка. И ме беше срам от клиентите и постоянно се червях.

  14. #14
    Дай повече инфо къде ще работиш, ако е възможно. Уча в паралелка хотелиерство и мога да ти кажа, че тая работа изобщо не е лесна. Има ужасно много правила, мога да ти помогна единствено с основните неща, но за тази цел трябва да видя къде ще работиш и да преценя категорията на самото заведение. Иначе не ми е проблем да ти кажа основните неща. Обаче ако искаш да си навътре в нещата и да си наясно със всички тънкоси ще трябва направо да си сканирам учебника.

  15. #15
    likeameowmeow Мега фен Аватара на Eos
    Регистриран на
    Sep 2010
    Мнения
    3 139
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_
    Аз винаги като съм готов ги кръстосвам в чинията
    ме 2

  16. #16
    Бих ти препоръчал да разкопчаеш няколко копченца на блузката, но май няма да е подходящо.
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

    Sofia Rebel Station

  17. #17
    Мега фен Аватара на SuNsEt
    Регистриран на
    Aug 2007
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Мнения
    6 148
    Цитирай Първоначално написано от Eos
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_
    Аз винаги като съм готов ги кръстосвам в чинията
    ме 2
    И аз така .

  18. #18
    Голям фен Аватара на Brooklyn
    Регистриран на
    Aug 2009
    Град
    •••Пловдив•••
    Мнения
    709
    трябва да се цени човешкия труд,аз пък винаги тотално опростявам работата на сервитьора ,ако трябва аз ше си отсервирам и ше измия чиниите
    Mr. Makaveli tell me to ride and I'ma ride..


  19. #19

    Регистриран на
    May 2007
    Град
    Benejúzar
    Мнения
    39
    Слушай какво иска шефа от теб и изпълнявай, това е. Най-добре като започнеш, да поискаш съвети от персонала. Във всеки ресторант е различно.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си