- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Относно сервитьорството
Моля ви (ама мноооого ви се моля)дайте малко инфо който е бил по дълго време waiter че сега започвам такава работа пък хабер си нямам.
Смисъл работил съм много и съм гледал сервитьори(ки)но не съм работил точно това и ми е малко спек.Може ли да драснете някое по обстойно мнение относно тънкостите(кое се поднася първо,на кой носим поръчката,кога трагваме да отсервираме,как слагаме вилици лъжици ножове) и някакви такива малки работи които всъщност са много важни.
Ако може направо на ЛС че е спешно мерси мн предварително![]()
Ти да не работиш в гранд хотел?
Еми ресторантче,средно на големина и ходят бая хора,абе оборотно си е.
Не се притеснявай.
Тя тази работа е толкова неблагодарна, че след време сам ще си напуснеш.
Приборите са лесни - нож-дясно/вилица-ляво (лъжица според ресторанта)
Подансяша в реда, в който станат готови (това не е петзвезден ресторант)
отсериварш, когато приборите (и най-вече салфетката) са в чинията
И се усмихваш и питаш дали е свободно.
това е.
отделно когато ножа и вилицата са в чинията и са сложени един до друг,тогава би трябвало да е свободна чинията
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
Аха,еми добре мерси за инфото,знам че не е философия но все пак за сефте ми е така че.
Аз винаги като съм готов ги кръстосвам в чинията![]()
n00bs
Питиета по възможно най-бързият начин трябва да се сервират!
И празна водна чаша не се отсервира, защото се счита, че все едно гониш клиента. Усмихвай се, недей да гледаш като бурсук, че нали бакшиши трябва да вадиш![]()
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
ако си жена имаш по-голям шанс за бакшиши, аз не обичам сервитьори мъже
мен по приятни са ми мъжете сервитьори които не се усмихват , не отива на достоинството на един мъж да се усмихва и да прислугва кокетно на които и да е било дори и ако е на трудов договор с подобни задължения ..
прикляка ми с бялата риза се усмихва и намига ,като клоун майна .. и то по някъв лицемерен фалшив начин ,надали го прави от сърце след 12 часова смяна
върши си работата ,отнасяй се с подходящ етикет ,гледай всичко да е наред и тва е ..
не знам , ако трябва да работя на трудов договор сигурно ше ида по строежите или в някоя бензиностанция ,ама сервитьор няма да стана![]()
Mr. Makaveli tell me to ride and I'ma ride..
то това не е професия за всеки, трудно е според мен
то густо, то пусто
Имам цял един ден трудов стаж като сервитьорка.И ме беше срам от клиентите и постоянно се червях.
Дай повече инфо къде ще работиш, ако е възможно. Уча в паралелка хотелиерство и мога да ти кажа, че тая работа изобщо не е лесна. Има ужасно много правила, мога да ти помогна единствено с основните неща, но за тази цел трябва да видя къде ще работиш и да преценя категорията на самото заведение. Иначе не ми е проблем да ти кажа основните неща. Обаче ако искаш да си навътре в нещата и да си наясно със всички тънкоси ще трябва направо да си сканирам учебника.![]()
Бих ти препоръчал да разкопчаеш няколко копченца на блузката, но май няма да е подходящо.![]()
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
И аз така .Първоначално написано от Eos
трябва да се цени човешкия труд,аз пък винаги тотално опростявам работата на сервитьора ,ако трябва аз ше си отсервирам и ше измия чиниите![]()
Mr. Makaveli tell me to ride and I'ma ride..
Слушай какво иска шефа от теб и изпълнявай, това е. Най-добре като започнеш, да поискаш съвети от персонала. Във всеки ресторант е различно.