.

Виж резултатите на анкетата: За или Против евтаназията

Гласували
19. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

16 84,21%
  • Против

3 15,79%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

За или Против евтаназията?

За тези които не знаят "Евтаназия е актът, с който някой отнема живота на друг по негова изрична молба или поради необходимост от друг характер (от милост към човек, осакатен до невъзможност да живее адекватно; от липса на надежда за промяна при болни, поддържани живи, но в безсъзнание и във вегетиращо състояние и под.)."

Чух по новините,че въвеждат проектозакон.Имаше мнения и "За" и "Против".Лично аз съм категорично "За".По лични причини,при които морфинът просто не помагаше,и въпросния ми онкоболен близък ни молеше да го убием.
    Вашето мнение?
    Diamonds,Mexico,Tequila

Момиче съм,по кое не ми личи?

http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall

"За". По-късно ще се включа с аргументи, нека тръгне дискусия. Пък и ме мързи сега.

Т.нар. "недоброволна" евтаназия и онази, омешана с концепциите на социалния дарвинизъм би била избора на някои, ако зависеше от тях. Прекрасно е, че не зависи.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    За.

По много причини. Не ми е ясно какви аргументи против може да има, ако един човек се мъчи неистово и му остават броени часове/дни, които са ад за него, за близките и т.н.

Погледнете от по-философска гледна точка. Животът е притежание единствено на самия човек и той единствен може да реши как да борави с него. Никой друг няма право да му се намесва. Така че човек когато реши, трябва да има възможност да го прекрати. Дори да няма физическите възможности да го направи.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Категорично за. Това е лично право.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Против

Както умиращият човек има правото да избира живота си, така и околните имат това право. Не е редно да се отнема живот особено от невинни хора, които ще носят тежестта от тази стъпка за винаги в себе си.

:trollface:
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Град
    София
    ^В случая изобщо не е задължително близките да вземат това решение - може и болният да си го каже.

Ти, ако недай си Боже си болен от най-отвратителната болест и си на морфин едвам гледащ и издържащ, няма ли да поискаш да ти прекратят мъките?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    За.
    Искам да имам право да избирам.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на NomNomNom
    За . Може сам да се убие , или да го направи лекар, който да е спец. и да няма угризения на съвестта .
    Пък и какви угризения, какво му е лошото да умреш , дали ще е 2 дни преди или след зверските мъки - човек сам си преценява.
    Та даже и да не си болен , пак няма лошо да умреш , ако така искаш .

Вярно , не е хубаво да се мяташ под коли , щото после друг ше лежи в затвора .
    Ама ако всичко е законно - окей .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    ^В случая изобщо не е задължително близките да вземат това решение - може и болният да си го каже.

Ти, ако недай си Боже си болен от най-отвратителната болест и си на морфин едвам гледащ и издържащ, няма ли да поискаш да ти прекратят мъките?
    Не разбира се.
    Аз ако съм дошъл за евтаназия, значи не мога сам да се убия. duhh...
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Град
    София
    Това че нямаш физическата сила да станеш от леглото и да се метнеш от някъде, не значи, че, ако ти донесат лист хартия, не можеш да си подпишеш евтаназията. Плюс това евтаназията е много по-безболезнена и хуманна.

Впрочем, приемам евтаназията само ако е по волята на самия човек, имащ нужда от нея, а не по волята на близките му или на други.

За съжаление всеки акт, който е обвързан с каквото и да е отнемане на човешки живот, независимо дали говорим за евтаназия или смъртна присъда е дълбоко подчинен на изключително много и сложни казуси.

Ако трябва да отговоря с една дума на този въпрос - да, за съм. Но ако трябва да разисквам темата ще кажа, че за сегашната правна реалност в България съм против. Безредието, което цари, така или иначе, най-вече в нашето здравеопазване, ме кара да се съмнявам, че евентуалното прокарване на закон за евтаназията ще бъде най-доброто и правилно решение. Злоупотребите с него ще достигнат изключително потресаващи нива, това е моето лично убеждение. Изработването на такъв закон не идва само и в никакъв случай не е толкова просто и праволинейно.
    Over the hill with a man who has nothing in his brain
    Time has passed him by, now only the memories remain
    Every colour now just seems to fade to black
    Mass suicide has stabbed you in the back
    We can't do anything now, we've left it much too late
    Now there's only you and me so say goodbye, peacefully
    Now there's only earth and sea

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Това ако се въведе, не ли да преправят целия наказателен кодекс.
    Добре, а как евентуалното въвеждане на такъв закон няма да е в противовес с:
    Глава втора
    ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЛИЧНОСТТА
    Раздел I
    Убийство

Чл. 115. Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.
    5. на лице, което се намира в безпомощно състояние;

Евтаназията разгледана, като самоубийство:
    Чл. 127. (1) Който по какъвто и да е начин подпомогне или склони другиго към самоубийство и последва такова или само опит, се наказва с лишаване от свобода до три години.

(2) За същото престъпление, извършено спрямо непълнолетно лице, или спрямо лице, за което виновният знае, че е неспособно да ръководи постъпките си или че не разбира свойството или значението на извършеното, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.

Цитирай Първоначално написано от amk933

Малко извратен въпрос, нооо...
    Ако лицето Х е болен от неистово неизлечима болест, нали не забравяш момента с неосъзнаване на собственото си състояние. Щом "нямаш сили да гледаш", защо и как ще имаш силата да решиш, че трябва да умреш?

За. Всеки един човек, преживял такива страдания заслужава правото да умре с достойнство, разделяйки си "смислено" с любимите си хора.

Аз също искам да задам един въпрос.

Мислите ли, че на наистина неизлечимо болните пациенти, прекарващи всеки свой останал ден в агония, трябва да бъде разрешено да използват хероин - най - силният познат аналгетик?
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

Sofia Rebel Station

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    за,
    който е против да гледа "Морето в мен" и да коментира после
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

За.

Но съм против хероинът да стане легален за тези на смъртен одър. Знаеш ли колко е силна зависимоста към този "аналгетик" ? Гаденето от него е много силно и може да доведе до повръщане , което ще доведе до обезводняване и още по-големи мъки. Второ , хероинът СЪСИПВА , погледни някакви снимки на хора използващи го. Дори няма да разбере , че е мъртъв. Той ще е в някакъв негов свят , където е сам. Няма да вижда абсолютно нищо. А и ще продължават да го тъпчат с него. Това е още по-зле. По-доброто решение е евтаназия
    Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"

О Боже мой...
    Over the hill with a man who has nothing in his brain
    Time has passed him by, now only the memories remain
    Every colour now just seems to fade to black
    Mass suicide has stabbed you in the back
    We can't do anything now, we've left it much too late
    Now there's only you and me so say goodbye, peacefully

Има си причина да се използва морфин,а не хероин.
    Diamonds,Mexico,Tequila

Момиче съм,по кое не ми личи?

http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от cunt
    за,
    който е против да гледа "Морето в мен" и да коментира после
    Филмът е много хубав, горещо го препоръчвам !
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    За, обаче в момента не сме готови, ще се извършват много злоупотреби. Богати бабички ще бъдат приспивани набързо, за да не "тежат" на роднините си и тн.

Голям фен Аватара на xSANYAx
    Напълно ЗА
    • Обичай,за да те обичат! •

Цитирай Първоначално написано от RageAgainstTheMachine
    За.

Но съм против хероинът да стане легален за тези на смъртен одър. Знаеш ли колко е силна зависимоста към този "аналгетик" ? Гаденето от него е много силно и може да доведе до повръщане , което ще доведе до обезводняване и още по-големи мъки. Второ , хероинът СЪСИПВА , погледни някакви снимки на хора използващи го. Дори няма да разбере , че е мъртъв. Той ще е в някакъв негов свят , където е сам. Няма да вижда абсолютно нищо. А и ще продължават да го тъпчат с него. Това е още по-зле. По-доброто решение е евтаназия
    Какво значение има дали някой неизлечимо болен пациент, на когото му остават три седмици, ще се пристрасти към нещо?

Защо трябва да гледам снимки на наркомани? Или да гледам изкривените от неописуема болка лица на онкоболни?

SuperBadSuperFresh, каква е тази причина? Хероинът е най - силният аналгетик и най - силното известно болкоуспокояващо. Премахва ужасната, мъчителна, бзпощадна болка с такава сила, че дори морфинът му отстъпва.
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

Sofia Rebel Station

Град
    София
    Най-силният аналгетик в света няма нищо общо с морфина и хероина.
    Нарича се тетрадотоксин и се извлича от една много силна отрова на специален вид риба-таралеж.

Има действие, което е няколко хиляди пъти по-силно от морфина и хероина и успява да успокои болки, на които хероинът и морфинът действат като плацебо. Да не говорим, че няма физическо пристрастяване...така че хероин никому не е нужен с медицински цели.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си