.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

БЦЖ и манту

биха ми два пъти манту, но ме хвана... става няква съвсем малка точка... и лекарката ми каза, че трябва да ми бият бцж, щот можело лесно да ме хване туберколоза... ама съм виждал хора с 5-10см белезе от бцж... Какъв е шанса да се прецака нещо от тая ваксина и 100% задължителна ли е ?

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Не съм ходил да ми бият ваксини в последните 5 години. Имам изпуснати и БЦЖ-та и мантута и к'ви ли не още щуротии за изчезнали и несъществуващи болести...

БЦЖ са ми били в първи клас и нямам белег. Ако ти го бият читаво, не би трябало да имаш...

Аз лично така или иначе не бих отишъл, но, ако много държиш да те дупчат, вЪрви...

БТВ: Не ме е страх изобщо от инжекции, игли и етц, просто да ме ваксинират срещу 4567984356 неща...не мерси. Да не говорим, че около 4567984355 от тях сигурно нямат регистриран случай в БГ от 1875 г пр.Н.Е.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе

Re: БЦЖ и манту

Цитирай Първоначално написано от KarlDionic
    биха ми два пъти манту, но ме хвана... става няква съвсем малка точка... и лекарката ми каза, че трябва да ми бият бцж, щот можело лесно да ме хване туберколоза... ама съм виждал хора с 5-10см белезе от бцж... Какъв е шанса да се прецака нещо от тая ваксина и 100% задължителна ли е ?
    Ако искаш туберкулоза и да гълташ хапове една година, не си прави BCG. Два пъти Манту и малка точка- сори, пич, не те е хванало. Имунитет нямаш.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Калпазанке, какъв е реалният шанс да те хване туберкулоза съвсем честно и реално погледнато?

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Калпазанке, какъв е реалният шанс да те хване туберкулоза съвсем честно и реално погледнато?
    огромен тая болест въобще не е изчезнала и един зарази ли се жална майка на тия около него един път да ти се изкашля стига
    много хора говорят като тебе ама накрая си патят даже имам познат може да те запозная да ти разкаже какво е .

и да допълня ти и да се разболееш и да умреш няма да си загуба ще го преживеем ама ще заразиш и други тия ваксинации се правят за да няма епидемии и да не умират повече хора
    знаеш ли че 2милиона души умират от туберкулоза годишно?
    пп
    внимавай какво месо,мляко,яйца и всякакви други животински продукти ядеш може да се разболееш от нещо си там
    ОДИН!!!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Голям. Не те спасяват високият жизнен стандарт, доброто семейство и правилният начин на хранене.
    За 2006 заболеваемостта е 40/100 000, което не е малка цифра. Оттогава насам тенденцията е към увеличение.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Туберколозата си е кофти болест. Трудно лечима, бързо разрушава организма. Умирало се е и все още се умира от туберколоза, ако не се хване на определен период от болестта. Аз имам БЦЖ, да остана ми белег... не много голям, но се поду и така си остана. Ходих на кожни, мазах се с глупости...но какво да се прави

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    На 16-годишна възраст ли трябва да си я сложа тая ваксина? Защото аз още не съм ходила да ме дупчат,а скоро ставам на 17(март).

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Амии БЦЖ са ми правили в 1-ви клас и ми остана белег, бях мисля, че преди 5-ти или 6-сти клас за проба (дали ваксината още държи) и се оказа положителна, така че сега чак на 17 трябва да ходя пак - а за тези, които не ходят мисля, че има някаква глоба или нещо пак с пари свързано, има нещо, но нз точно какво е - така че ходете, предпазвайте се и да не ви пука от 1-та инджекция
    If you can live forever what do you live for?

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    имунизациите са задължителни защото ако се разболеете ще заразите много хора в Европа тази се среща сравнително по-малко от колкото в другите континенти защото хората имат някаква култура и знаят че от това не зависи само техния живот
    ОДИН!!!

И аз заради този белег се изпокарах с лекарите, накрая подписах отказ от имунизацията и си тръгнах. Сега ми остава да се надявам, че няма да хвана туберколоза.

Повече от фен Аватара на Ou7oFmYhEaD
    Аре бе за един белег на рамото, после ще си прецакам белия дроб и ще стоя изолирана като някъв бацил и да обикалям туб диспансери и белодробни болници, не мерси.
    Times have changed and times are strange
    Here I come , But I ain't the same

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си