- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Сметка на телефон-проблем?
Сметката ми е 115лв. незнам къде съм ги направила тея пари..майка ми отказа да я плати,при положение че всеки месец сметката ми варира от 30лв нагоре...и аз незнам какво правя,всеки път говорим да не правя големи сметки,но всеки път се повтаря едно и също...сега наистина мисля да спра да правя такива сметки,но тя не иска да ми повярва.В продължение на 2 години плаща големи сметки..незнам как да убедя,какво ще правя без телефон?Казах и че повече няма да се повтори ама не и не
ще се побъркам,искам си телефона.............
Разсрочено плащане? Стипендии взимаш ли? Работиш ли? Мини на предплатена карта, поне ще можеш да си запазиш номера.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не работя..на 14 съм,почти 15.Ще ми спрат обажданията след 1 седмица най-много.Говорих с нея да сменим картата или някакъв друг вариянт,но се оказа че не само е подписала договор но и се пада нещо като задължение да я плати иначе стоп на номера..тя избра вторият вариянт.Разбирам я,но нека се постави на мое място..наистина повече няма да се получава така.. Попитах я не може ли да си взема нов номер на loop но тя каза че първо стария трябва да се плати..не ми се иска да се разделям с номера си,от години съм с него
![]()
Да ти кажа, така ти се полага. Просто си се оляла. Не си знаела кога да спреш- ето го резултатът. Само да си клатиш краката и да въртиш сметки е супер, но надали майка ти мисли по същия начин, хвърляйки толкова пари по твоите капризи. Какво пък толкова правиш, за какво толкова говориш, че да завъртиш стотарка?!
Не можеш ли да смениш тарифния план?
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Наистина - за какво толкова си говориш,че си направила толкова голяма сума..Майка ти е права,а и ти сама каза,че сте говорили не знам колко си пъти,че повече това няма да се повтори..Ще спреш да правиш толкова голяма сметка,но накрая пак е било така..Нормално е сега да не ти вярват..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Ами званях много пъти на хора към които нямам минути..смс-си постояно,по всяко време на денонощието.Знам че така ми се пада но нямам ли право на последен шанссс....оф само като се замисля,че примерно когато родя дете и направи такава сметка и аз не бих я платила,но все пак не бих го оставила без телефон..без карта т.е! Все пак ми е дете бих се погрижила за него.Предложих и да я плати и да ме направи на ограничена тарифа но тя казва че пак ще стане същото..ограничената тарифа е такава че можеш да правиш сметка до примерно 20 лв макс.Каза ми също че се подигравам с нея..при положение че всеки месец пръска по мен най-малко 200-300 лв. миналият месец си купих цял гардероб с дрехи,винаги ми дава пари,задоволила ме е отвсякъде,но сметките са били винаги проблем.....не искам да го правя но незнам как се получиовлякох се.....да се надяваме да измисля решение
Разглезена си. Не цениш парите и усилията, които вашите полагат ТИ да си добре. Прекаляваш.
И аз на 15-16 вечеимах мобилен, но не съм ги карала да съжаляват, че са ми вземи такова чудо на техниката. Сега сме 4 номера в група и последният път сметката ни бе 44 лв.
При положение че има скайп, фейсбук и какво ли още не, да вдигаш телефона за щяло и нещяло е глупаво.
Много си права,но се разкайвам.Тя ми обесни че ако случайно реши да плати сметката 1 месец няма да я моля за абсолютно никакви пари.За тарифата ми обесни че е нещо като вързано и трябва първо да се плати другата и тогава да я сменя,иначе нъц.А като се замисля че толкова неща трябва да си купя този месец..хич не ми се иска да не я моля за парихаресала съм си много неща,но явно ще остана на сухо....
Аз един път сам правил сметка от 50 лв и сам си я платих и от тогава правя максимано 15 лв.Както казаха РАЗЛЕЗЕНА СИ![]()
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
Казваш че съжаляваш за големите сметки и в следващия момент пак се обясняваш че не можеш без да поискаш пари .
Стегни се малко ,невинаги ще можеш да си купуваш това което си харесаш . Малко са те поразглезили . Според мене единствения начин да се оправиш е да им докажеш че можеш известно време без телефон . Като ограничиш и харчовете работите ще се оправят . Живота не винаги е толкова благосклонен и все някога ще събираш стотинките ,повярвай ми .
Карай по-полека и успех! \/
Ти нямаш ли чувство за мярка? И в добри и в лоши финансови времена за моето семейство съм знаела какво да поискам и да си правя сметката. И много пари сме имали, и трудни времена сме минали, но винаги съм ценяла парите, изкарани от някой друг с труд. Сега ценя труда на мъжа си и моят и пак не харча безразборно, въпреки че имам тази възможност.
Ооо на 14 толкова неща имала да си купува? Ще преживееш без нов фдт,молив и спиралка,или без токчета.
Заслужаваш си го,получаваала си достатъчно ''последни'' шансове.Да беше мислила навреме.Винаги съм се чудила как някакви си момиченца (и не само момичета де) правят такива сметки...вие мярка нямате ли?
ох боже...и аз да бях на мястото на майка ти нямаше да я платя...115 лева ти еба*аш ли се бе? мен най-голямата ми сметка беше 8 лева мисля![]()
![]()
![]()
и тва което ме очуди още повече е ,че казваш,че миналия месец си си накупила нов гардероб..и сега си харесала нови неща и т.н.???
разглезена си тва ти е проблема...ще ти спре картата за урок ...дай ми на мене такава майка да ми плаща такива сметки и да си накупувам толкова много дрехинаучи се да пестиш...майка ти няма цял живот да те издържа...
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Не писах тук за да ми изявявате мнения дали съм разглезена или неЗнам,разглезена съм и то не малко..но както казах по-горе че съжелявам относно проблема с майка ми.И не - не ми трябва нов фдт,няма какво да прикривам,спирала също не ми трябва не си купувам такива боклуци! За дрехите говоря главно.И един въпрос..как ще стоя без телефон при положение че преди малко отново отказа да я плати.Исках да ми кажете как да я обедя..майка ми иска да си събера пари и да я платя,като се замисля нямам друг избор но дотогава ще се правя че не я познавам
![]()
Ако е печена майка ти ,ще те остави 2-3 дена да ти плющат ушите от глад ,без пари ,да видим дали няма да я познавашПървоначално написано от mynichkaIsladka
Боооже ,опази ! Спирам да пиша и само ще ти се смея на простотията .![]()
няма пък,няма да стоя без телефон...какво е това нещоискам си го! майка ми умее да се ''сърди'' най-много 4-5 дни после и минава.Сега не е сърдита просто ми обеснява че няма да я плати нищо че има тази финансова възможност.След време сама ще ми се моли
![]()
ОЛЕЕЕЕЕ ти не си ЗЛЕ - ТИ СИ МНОГО МНОГО МНОГООО ЗЛЕЕ ! БЕДЕН МИ Е РЕЧНИКА ДА ОПИША КОЛКО СИ ЗЛЕ... майка ти да ти се моли? за кое че си не само разглезена ми и тъпа кифла... леле тва ли ти е уважението към майка ти която ти плаща всичко и както сама каза те задоволява отвсякъде??? и моята сметка на телефона е към 100 лв всеки месец,но за разлика от тебе работя и я плащам сама,когато майка ми я плащаше поне ми беше съвестно,а теб не ти е пука ти само да си върнеш телефона и да се лъжете с приятелките по 3-4 часа на вечер по телефона ... като искаш съвет ето вземи се стегни малко и почни да уважаваш майка ти и се постави на нейното място,защото и ти някой ден ще станеш майка и се моли детето ти да не е толкова неблагодарно като тебе
Тъй както сме стояли всички на твоята възраст без мобилен, когато това беше лукс (преди 10 години съм била на 15, а имам мобилен от 18 годишна. Сама си го купих и сама си плащам от тогава сметките). Няма да умреш. Имаш Интернет и безброй алтернативи, които той ти предоставя за общуване и свързване. Ако ти бях майка и интернета щях да ти спра, и мобилния да ти орежа, че и срещите с приятели поне 1 месец. И разбира се без покупки...То бива глезотия, но всяко нещо има граници. Изкарай ти тия пари да видиш лесно ли е?
Защо не те прехвърли на прима карта??
My life is every moment of my life. It is not a culmination of the past.
Като си пуснала тема и си такива лигла ще търпиш всякакви мнения.От къде на къде майка ти ще ти се моли бе? На 14-15 не си толкова малка,би трябвало да преценяваш ...от къде си сигурна,че може да я плати...Това,че на теб ти се угажда,не означава,че тя със сигурност няма финансови проблеми някакви.Колкото и пари да има,на всеки се случва в определен период да има някакви затруднения.Ама какво ти обяснявам,ти от това нищо няма да разбереш.
Как щяла да стой без телефон![]()
![]()
![]()
1. Ако аз бях направила такава сметка, майка ми щеше да ме накара сама да си я платя от стипендията си и от спестяванията си, но така като ти гледам правописа на 14/15-годишна се съмнявам, че някога ще видиш стипендия за отличен успех.
2. Ти не се разкайваш, ти просто си отчаяна, защото съвсем скоро ще останеш без телефон. От 2 години майка ти плаща големите ти сметки и си мислиш, че жената може да се върже на номера "повече няма да правя така", след като си и го прилагала вече милион пъти?![]()
3. Опитай да заместиш телефона с интернет. Не е толкова сложно. Хиляди хора, които не са с толкова добър финансов статус като теб, го правят ежедневно.
4. Пуснала си тема във форума и ще трябва да се примириш, че хората ще те заливат с разни "акани" думички, защото изказванията ти са... да кажем нелепи.![]()
"Времето лекува всичко, времето го отнася и накрая има само мрак. Понякога откриваме други в мрака и понякога отново ги губим" - С. Кинг
*
"Когато човек има цел, просто трябва да го прави и лошо, ако го боли" - С. Кинг
*
"...each new stage in life, each new level of maturity attained, also marks a kind of small death, the loss of a little person no less loved."
Еее не това вече ме съсипа от смяхПървоначално написано от mynichkaIsladka
![]()
![]()
.Да ти се моли нене немога повече
Така и неразбрах защо да ти се моли защото имаш голяма сметка ли
![]()
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
Казах че ИМА финанфова възможност,абсолютно сигурна съм..просто е инат.И как по-точно да заменя интернета с телефона? вие може да стоите по цял ден на компютрите си,но аз имам къде-къде по-важна работа....връщам се от училище изморена обядвам и започвам да чистя,да уча,малко почивам и вечерям.Сядам малко на компа и след това ми е много изморено и заспивам веднага.Телефона винаги е с мен..постоянно.Ще ви се стори смешно но вечер е до възглавницата ми.
Бисквитке,ти да не ме мислиш за малоумна че да не разбирам смешните ти постове? Казах че не мога без него ..но явно вие не разбирате? понякога нямам такава възможност да сядам постоянно на компютъра.Мога 1 месец без да си купя ''глезотийки'' достатъчно голяма съм да знам кое е добро за мен и кое не.Но точно сега ли трябваше да стане..как може да е 115лв чудя се на себе сиОтново говорих с нея и тя ми обесни незнам за кой път,че има договор за 2 години и сметките задължително трябва да се плащат преди да мина на друг тарифен план или нещо друго.
Ще се разбера с нея да и дам някой от спестяванията ми и тя да доплати.Просто параноята която ме обвзе че ще съм без телефон не спира да ме измъчва...ще се побъркам честно.
^ей...златна си като ми изтри мнението (:
....че хората преди 20 год. са умирали, ако са нямали телефон, нали?...
я се успокой малко и слез на Земята! Никой не ти е виновен, че си натрупала такава сметка, а това за възглавницата е просто ужасно, защото явно че не си наясно колко вредни вибрации излъчва телефона, които тялото ти приема!
И според мен "Бисквитка" е права, защото никоя 14-15 годишна глезла, а да не говорим за по-малки не може да накара майка й "да й се моли"!?