- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- На Горещия стол е WinstonSmith!
Оставям предишния ти въпрос + няколкото други останали за утре. Днес не съм в състояние да мисля повече по сериозни теми. Изби ме на простотия.Първоначално написано от ArrowsOfDeath
Рап? Не съм много на ти с тази музика. Особено с българския. Може би т'ва е въпросът, който най - много ме затрудни досега.
Но щом става дума за прости и безсмислени парчета има едни човек:
ГО - ГО - ГО -ГО - ШО ОТ ПО - ПО - ПО - ЧИВ - КААААА. ДЖИ - ПИ!
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Само една вметка, относно въпроса за революциите и еволюциите и отговора на Уинстън Смит. Партийните системи се определят най-вече от избирателните системи в дадена държава + субективни фактори + традиции. Двупартийна система не нарушава демократическият плурализъм.
И нещо допълнително. Можем ли да разгледаме еволюциите като сбор от безброй революции ?
И малко по несериозни въпроси за разведряване на обстановката :
Какво мислиш за улица "Перник" ?![]()
Защо "В Банишора и в Коньовица и в кой да е квартааааал със златни павеета да пааавиират ии пааак ще има кааал " ?
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Защо подмина бялото БМВ, а?![]()
Audio ergo sum
Първоначално написано от ArrowsOfDeath
Никога не съм харесвал термина „Трети свят”. Според мен всичко е много относително и е трудно да разделяш страните на първа, втора, трета, четвърта и т.н категория. Изразът трети свят е имал едно значение през 50те, друго през 70те и различно в момента. Според мен под страни от третия свят имаш предвид тези, в които за момента условията на живот са най – лоши, а това определено са страните на юг от Сахара. Затова ще се опитам да отговоря, разглеждайки тях, а като изключим Нигерия и ЮАР, това прави около 10 % от човешкото население. Но тези 10 % се разняват на само около 1 % от световния вътрешен брутен продукт...
Жалко е, че част от обществото трябва практически да живее в робство, но е детинско предложението за решаване на проблема чрез заробване на цялото общество. Някъде бях чел и теория на някакъв учен по този въпрос, според която 10 % от човешкото население трябва да живее в мизерия, за да може да се развива останалата част. 10 %? Интересно съвпадение.
Интерес да се развият тези държави има, но той не е голям. И този интерес не е заради лошите условия на живот, а заради евтината работна ръка. Като изключим диамантите, гореспоменатите страни не са богати на суровини, а това прави подобни инвестиции и планове ”безсмислени”, тъй като е икономическо неизгодно и всеки гледа своите интереси. Сещам се за един много удачен пример по въпроса, който realantisocial ми беше разказал. Ще оставя все пак той да го обясни, тъй като ще се справи по – добре от мен.
Но започнах да се отклонявам от самия въпрос. В крайна сметка смятам, че все някога в тези страни ще има нормални условия за живот, но ще ни се струват ли на нас тези условия тогава нормални? Не мисля така. За съжаление не мисля и че някой ще има интерес това да се случи. Затова страни от тази категория винаги ще изостават и ще бъдат разглеждани като място, населявано от „подчовеци” и маймуни.
Това е един от случаите, в които се надявам да бъркам...
Всъщност няма да се учудя да не е било бяло БМВ, а червена рикша. И да не е била в Банишора, а в Ямбол. И да не е била пълна с YМА лайъни, а с овес.Първоначално написано от ArrowsOfDeath
![]()
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Може. Не съм и твърдял, че съм много компетентен по въпроса. Ти си специалистът тук.Първоначално написано от realantisocial
Мисля, че можем, но всичко зависи от представата ни за революция. Както казах, за мен революцията е радикална промяна, която разтърсва начина ни на живот и променя съществено бита ни, затова в редки случай употребявам тази дума.Първоначално написано от realantisocial
Все пак съм съгласен с мнението, че революциите водят до еволюция, но "безброй революции" ми звучи доста преувеличено.
Евала за несериозните въпроси. Писна ми да се правя на ентелегентен.Първоначално написано от realantisocial
За улица Перник мислим само 'убави неща. Много подходящо е, че улица с такова култово име завършва със затвора ( или пък започва, зависи от гледната точка). Хубаво е улиците около затвора да носят имена на култови градове. Така затворниците се чувстват у дома си само като погледнат през прозореца ( тоест през решетките).
Иначе гледам да я избягвам. В редките случай когато съм минавал оттам са се случвали скандални неща. Един път ме гони ПЛЪХ, друг път миниумка падна на 1 метър от мен. Случвало се е и да видя как някаква баба излива останалото от бидон с кисело зеле през прозореца.
А улиците в кварталите ни никога нямат да бъдат павирани със златни павета! Да не се павират! След като Северна Корея пусне ядрена ракета над целия свят всичко по тези места ще е същото. Само хлебарките ще оцелеем.![]()
Sofia Rebel Station
Ако искате да питате още нещо - давайте. Сега покрай епидемията на октоподски грип и намаленията на цените на WoW акаунтите ще имам повече време. Пък и телетъбисът иска да ме гони скоро...
Sofia Rebel Station
Кой ти е любимият футболен отбор? (чуждестранен и български)
Ще се включа в разговора за "третия свят", като напомня, че този термин е "измислен", за да се назовават всички страни, които не са част или съюзници на НАТО или Варшавския пакт по време на Студената Война. Това странно много /с много малки изключения/ физически се доближава до съдържанието на днешния термин, който употребяваме за икономически изостанали страни.
Продължавам с въпросите.
Кой период от българската история след Освобождението считаш за най-успешен ?
Имаш ли фетиши, когато става дума за момичета ?
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Под въздействието на лекарства и хероин живнах малко, така че ще ви
отговоря на останалите въпроси.
Периодът, в който Стамболов е министър председател. Като че ли най - много ми допада неговата политика (планове за икономическо развитие, законодателно дело, реформи и т.н.).Първоначално написано от realantisocial
Симпатизирам доста и на политиката на Андрей Ляпчев.
Замислете са обаче колко години са минали оттогава...
Имам.Първоначално написано от realantisocial
![]()
Не знам обаче кое от всичките неща, които ме привличат може да се определи като фетиш, така че ще си кажа всичко.![]()
На първо място си падам по стандартни неща, на които обаче надявам се никога няма да им мине модата: гърди, задници, коремчета, крака, извивки, устни. Умирам и като видя красиви ръце с красив маникюр. Това важи и за крачета.
Иначе фетиш са ми и пиърсинги, татуировки ( тук обаче е относително и си зависи от самата татуировка), секси бельо, чорапогащници, очила тип "май секси милф тийчър" или "битс ин скуул". Обичам и да ми говорят с мръсен глас, а после да бъдат наплясквани за наказание.
Все пак в нито един от гореспоменатите случаи не говорим за някакви крайности. Ще си замълча дотук, за да не си изградите още по - лошо мнение за мен.![]()
Sofia Rebel Station
Слушаш ли Хитрите Мечоци?![]()
Audio ergo sum
От дете - Левски София и Байерн Мюнхен.Първоначално написано от montana6
Не.Първоначално написано от ArrowsOfDeath
![]()
Преди време бях разказал как в четвърти клас учителката ми ми беше конфискувала няколко листа с текстове на xМишусx Дъ Бичслап. Имаше и нещо на Смарт Педобеърс.
Последвалият разговор с учителката и майка ми, продължил 10 минути определено ме травмира... Първо едната креща, после другата крещя. После едната рева, след това и другата рева. Накрая едната ми говори като на малоумен и ме гушна, а другата само ми говори като на малоумен ( И ДА, НЕ МАЙКА МИ МЕ ГУШНА). За съжаление този "разговор" се повтори само след няколко месеца, когато трябваше да обяснявам защо съм нарекъл съученичката си Млекодаен слон. Естествено никой не искаше да чуе истината - защото просто си приличаше...
Sofia Rebel Station
Има ли групи/музиканти, на които се кефиш много и които не се вписват в основните ти музикални предпочитания?
Audio ergo sum
Тъй като музикалните ми предпочитания са доста големи, в момента не мога да се сетя за група или песен, на която МНОГО се кефя и не влиза в тях.Първоначално написано от ArrowsOfDeath
Случвало се е, разбира се, някоя песен от немного познат за мен жанр да ми хареса, но в повечето такива случаи или не знам името й, или пък не ми харесва чааааак толкова.
Ако все пак ми хрумне нещо ще допълня.![]()
П.П. Сега отивам да лежа, че пак ме втресе.
Sofia Rebel Station
Тогава не исках, ама вече ти е време - сряда-четвъртък слагай друг. Все пак първото нещо, което ще направиш, като се почувстваш по-добре, ще е да отвориш форума, затова ти го пиша тук.Първоначално написано от WinstonSmith
![]()
П.п. Внимавай с отговора на въпроса на manliftingbanner!
Любимо нещо за ядене?
Въпрос: Наистина ли си представяше дядо ми ?![]()
![]()
Все още твърдя, че развитието ми е напълно нормално! Ако все може да виним някого, то това е баба ми... Жената винаги е искала внучка, но късметът й не се усмихна ( нямам вертикална усмивка), затова понякога й давах да ме облича в дрешки на момиченце - телетъбис и да ми вика Дейзи.Първоначално написано от manliftingbanner
![]()
Отговор на въпроса:
Как изобщо може да сравняваш нещо толкова извисено и божествено като Негово Величество Октопода с такива пошли СЪЗДАНИЯ...
Виж само за сравнение Телетъбисите. На снимката са:
Тинки Уинки, Лала, Лили, Дипси и Поо.
Пи*ки.Първоначално написано от shadow4e
![]()
Всъщност не мога да се сетя за нещо, което ми е най - най - най любимо. За разлика от теб, на мен рядко ми се случва да ми се прияде нещо специално. Пък и дори това да стане винаги мога да се въздържам. Но в случая все пак говорим за характер, воля и сила на духа. Говорим за лишения в името на една висша кауза.
Всъщност нямаше голям смисъл от т'ва, което написах, просто исках да се почувстваш зле.![]()
Sofia Rebel Station
Да...Първоначално написано от Thrashington
МРЪСНИК. Опитвах се всячески да изтрия гадната картина на баба ти по жартиери от съзнанието си. Но безуспешно... Всеки път като затворя очи тя се навежда бавно и се пресяга, за да вземе прахосмукачката.
Както ти казах тогава - ПОНЕ ДА БЕШЕ ДЯДО ТИ! ПОНЕ ДА БЕШЕ ДЯДО ТИ...
Между другото съм те признал за един от малкото хора, които могат да ме отвратят. Имаш бира от мем.![]()
Sofia Rebel Station
А в скоро време наистина ще ставам от стола. Ако има желаещи да бъдат сложени на мое място - ЛС.
Sofia Rebel Station
А manliftingbanner ще яде сняг заради тези си въпроси! Какви са тези провокации и как може въобще да се наредят трите неща в един въпрос?
В детското за тия телетъбиси дори не помня за какво ставаше дума, май е станало популярно в ранното детство на Уинстън.
И все пак октоподите никога на са по-яки!
п.П. Заключих темата, за да спреш да се мотаеш със слагането на следващия.