.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 61 от общо 61
    аз отдавна мислех да се откажа от каквито и да е коментари по твой адрес просто ти не спираш да се зяждаш с мен, припомни си дали аз те обидих пръв или ти мен.

Цитирай Първоначално написано от CaseyJones
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Аргумент да защитиш твърденията си, че не съм прав.

Ако беше прочел малко за американската валута, щеше да знаеш по-добре. Всъщност, ако имаше познания относно историята на валутния пазар, щеше да знаеш, за какви ти говоря.

Отново нагло поведение, без никакъв аргумент.. Хейтвай си на воля и се прави на голям разбирач колкото си щеш сред малките дечица. Направо се издигаш в очите на слепите. От 4 поста освен да се правиш на много интересен и тежък - нищо друго.
    Окей, откъде да започнем - Бретънуудската конференция или по-основно да си говорим за валутни пазари и налагането на щатския долар като световна валута?

Също искам да чуя обосновано мнение за печатането на долари без покритие и до какво води то...
    Ахъъ, нали долара става международна валута, ...и май,май по едно време спира да е такава Що? Щото извън САЩ има повече напечатана долари отколкото те имат златно покритие...GG Americans...

На какво се основава количеството валута което една държава има? Ами на златно покритие. Тоест не можеш да напечаташ повече пари, отколкото можеш да покриеш със злато. Добре, можеш и след това валутата ти се обезценява...Това, което правят и американците. И да знам, че курса на валутата не се оценява само по златното покритие, а и от много други фактори и т.н. И отново водя монолог...тц, тва не ме устройва. I'm outta here...

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

чао и на теб

Пфтт. Да не съм дошъл да се доказвам пред теб? Хев ъ найс дей. Безяполезни разговори не водя, нито съм на изпит.

Lupus in fabula

Цитирай Първоначално написано от CaseyJones
    Или просто пишеш глупости, а после... нищо.

E, ти определено не пишеш нищо. Можеш да спреш вече с провокаторството и ако ще казваш нещо казвай - ако ще разтягаш локуми, да си ходим.

Lupus in fabula

Относно арабите, това е твърдение на човек, който е живял в Саудитска Арабия и когото познавам лично. Ако той лъже - лъжа и аз.

А относно измислените печатания вече ти дадох обяснение. Което фигурира дори в учебниците и лекциите на преподаватели. Доларът спира да бъде обща международна валута просто защото има повече напечатани $ ИЗВЪН САЩ отколкото злато има в САЩ. Тоест просто не могат да покрият разликата. Докато притежават 74% ако не се лъжа, в последствие намаляват до 23% в глобален мащаб. Цитирам по памет. Тоест долърът остава без реално покритие.

Сега предполагам, пак ще кажеш спекула или нещо от сорта, просто ей така - за спора. Въпреки, че ти досега ЕДИН факт не си дал. НИТО ЕДИН.
    Честно, дай доводи, защити си тезата. Според мен твойта е тъпа и малоумна. Хайде, приятно защитаване срещу това. Ако ми хвърлиш още едно такова мнение като предните, спирам да следя темата. Лишена е от смисъл.

Lupus in fabula

Няма какво да проучвам, те са сред нас
    Смисъл имаме цял отбор шейхчета във ВТ. Е не са шейхчета, но не са и бедни Страни като Кувейт (под американска егида) са толкова напред, че не можеш да ги стигнем никога. Но не всички араби са така, за добро или зло

Те САЩ се отказват именно защото просто защото нямат възможността да го направят.

Ако искаш може да говорим и FAIT парите, малоумната банкова система и т.н., но смисъл няма. А и системата с която сме в момента, не ми се струва много надеждна. Или поне не ми звучи така...

Не съм икономист, нито имам нещо общо с икономиката. Всичко което знам, е от това което лично аз съм се интересувал по отделни въпроси и съм проучвал и чел. Та и гледал филми. Но дълбоко се съмнявам, че САЩ не са си направили някое трильонче тайно, тайно. Ей така да си раздават. Естествено, че няма да ги напечатат официално, да не са луди. Това е държава която неведнъж е показвала незачитане към международните организации/закони/конвенции.

Lupus in fabula

Както казах и по-назад, знам, че не се влияе само от златни резерви. Иначе за какво има плаващи валутни куросове?! Хиперинфлацията също ми е ясна.

Залежите им не са чак една трета от светвните. Най-големите залежи 25% от световните се намират в Саудитска Арабия именно. Има доста из Сахара. Canadiant tar sands, който са чудо на чудесата направо. Останалото се намирав САЩ и Русия главно. Като общо взето имат приблизително равни количества. Ако включим и Аляска американските са повечко, но проблема с Аляска е доста голям. Там няма никаква инфраструктура и изграждането дори на подобна е доста хардкор. Останалите залежи се намират из разни морета и океани на по 4-5км под морското равнище...и изкарваш 1 към 5. От петролен кладенец е 1 към 200. Смятай сам каква е разликата.

Специално за петрола съм се поинтересувал повечко Също така консумацията на света дневно е 85-90милиона барела дневно. В Ирак се считаше че към 2009г има приблизително 90млрд барела...
    Смятай си го сам

Lupus in fabula

Град
    Улицата
    Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия

Lancia Alfa Romeo Мотори

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Аз ще подкрепя протеста.

Град
    Улицата
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    Аз ще подкрепя протеста.