.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Матурааа...

Здравейте..имам един проблем и ми трябва помощ от вас.Аз съм на 16 години,10ти клас.Знам , че е рано още , но класната често пита по какво ще държа матура и проблема е ,че аз още не съм решила,защото съм профил хуманитарен (незнам защо въобще се записах в тая паралелка), но искам да кандидатствам за медицина. И въпроса ми е задължителен ли е ДЗИ по биология или химия за медицински университет ? А успеха задължително отличен ли трябва да бъде или само по биология и химия ? Моля ви за съвети .

anonymous546178
    Guest
    За да кандидатстваш медицина е добре да не държиш ДЗИ по биология или химия, защото евентуално можеш да си развалиш бала от дипломата, въпреки, че по химия ако си учил за изпит по химия в МУ ще я вземеш със 6...

П.п. Ако искаш медицина и си момиче, опичай си акъла от края на тази година съвсем сериозно!!

anonymous708973
    Guest
    Каква връзка има с това, че е момиче?

Само те моля... ако имаш финансова възможност, НЕ учи медицина в България. Като гледам как 2-ма приятели зубрят учебници по биология (буквално), а една позната - теми от по 30 страници по история (за право), лошо ми става...

anonymous546178
    Guest
    за момичета бала е по-висок, съответно и трябват по-високи оценки..

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Каква връзка има с това, че е момиче?

Само те моля... ако имаш финансова възможност, НЕ учи медицина в България. Като гледам как 2-ма приятели зубрят учебници по биология (буквално), а една позната - теми от по 30 страници по история (за право), лошо ми става...
    Защо да не учи медицина, тук? Вярно много по-хубаво е в чужбина, но заради едни приемни изпити, да се отказва? И всеки казва биологията е зубрашки предмет, еми не е така.
    Аз не зубря темите, а ги уча. Просто трябва да си представиш всичко визуално и да можеш да го формулираш като тема. И много по-приятно става..
    А по темата, наистина при момичетата влизането е малко по-сложно, заради високия бал. А иначе се приготви за нещо уникално, доста трябва да учиш, и доста ще ограничиш срещите с приятели. Иначе при кандидатстване няма да ти гледат общия успех от дипломата, а само оценките по биология и химия. А за матурата, не е задължително, но ако държиш примерно матура по биология няма да ти гледат оценката от дипломата, ами от матурата и ако на матурата изкараш по-ниска оценка, отколкото в дипломата ти се стопяват шансовете. Но все пак ще се готвиш доста време по това, не мисля че е някакъв, кой знае какъв проблем.
    Вафла..

благодаря вии многоо

една позната - теми от по 30 страници по история (за право)
    Не ме плаши де! Какви странициии? За какво? :Д

anonymous708973
    Guest
    С теми. Темите са около 25, всяка по 20-25 страници на ръка, учат се наизуст, защото за 4 часа (колкото е изпитът) не можеш да я измислиш и напишеш. Това е практиката в България.

Цитирай Първоначално написано от muscle
    За да кандидатстваш медицина е добре да не държиш ДЗИ по биология или химия, защото евентуално можеш да си развалиш бала от дипломата, въпреки, че по химия ако си учил за изпит по химия в МУ ще я вземеш със 6...
    П.п. Ако искаш медицина и си момиче, опичай си акъла от края на тази година съвсем сериозно!!
    xhuaxhuauhxauxhuaxha
    Да бе, права си (мухахахах)
    >> а сега по темата !!

Първо, сама пред себе си кажи, колко ти е ясна биологията/химията !
    После си помисли колко си наясно с другите предмети, има ли предмет който ти върви повече от тях и без да се готвиш много по него да изкараш 5-6 на него (малко ме съмнява, че има такъв предмет, но както и да е)

Аз държах матура Биология, върху нея съм се готвил около 5 месеца и нещо, изкарах 5.94/6 (2 точки не ми стигнаха за пълно 6, но имай предвид, че на мене силата ми е биологията, апък чумата ми е химията 0.о затова не исках никъде да влизам с медицина)

Обачее кандидатствах с математика (не бях сигурен за нея дали да я пиша като матура, за да не ме издъни .. е в крайна сметка научих и био-то и математиката .. :Д )
    Отделно имах държавни изпити по специалността 2 на брой ии други 2 изпита, които и за тях трябваше да се готвя 0.о
    Иии в един момент почнах да лудвам тей, че поне учи само едно да не ти се твари мозъка с много информация ...
    Имай предвид, че Био-то е най-лесната матура за взимане, но това си е мое мнение иии не си длъжна да го слушаш
    Ако си заинтересована с какво Биологията има предимство пред другите предмети, можеш да ми пишеш ЛС с радост ще ти отговоря

А, май забравих да добавя нещо точно вчера с братовчед ми обсъждахме с колко се влиза в медицинския във Варна иии до колкото помня там не се влиза с друга оценка от 6.00 на изпита или дзи. Ако си решила твърдо медицина, налягай си парцалите на химията и биологията иии влизаш !!!
    риза/тениска, спортни панталони, обувки официални +/- сако, е това е моят стил

благодаря ви много за съветите .. а до колкото въпроса имим 5 по биология и 6 по химия ,но от следващата година няма да изучавам биология и химия. Така,че трябва да се ориентирам към друго.Мисля като преводач или нещо от този род,езиците също ми се отдават.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    С теми. Темите са около 25, всяка по 20-25 страници на ръка, учат се наизуст, защото за 4 часа (колкото е изпитът) не можеш да я измислиш и напишеш. Това е практиката в България.
    Темите не са 25, първо. От 8 клас са-21, от 9-22, и от 10-21, но мисля, че в Пловдив бяха повечко. След това изпита е 5 часа, а не 4. И най-странното, каква е тая тема 20-25 страници. Вярно, че пиша адски ситно, но чак толкова че темите да ми излизат максимално 8-9 страници. А и не знам, все пак това си е биология и мисля че трябва да знаеш някои неща от обща култура, лично мое мнение.
    Вафла..

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Цитирай Първоначално написано от mrtn
    Темите не са 25, първо. От 8 клас са-21, от 9-22, и от 10-21, но мисля, че в Пловдив бяха повечко. След това изпита е 5 часа, а не 4. И най-странното, каква е тая тема 20-25 страници. Вярно, че пиша адски ситно, но чак толкова че темите да ми излизат максимално 8-9 страници. А и не знам, все пак това си е биология и мисля че трябва да знаеш някои неща от обща култура, лично мое мнение.
    Тя май говореше за темите по история.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    Възможно е, ако е така се извинявам.
    Вафла..

anonymous546178
    Guest
    значи, за КСК в МУ не се учи толкова лесно и изпитите нямат нищо общо с матурата Можеш да се подгтвиш и за 1 година, но колкото по-отдалече се готвиш, толкова по-голям ти е шанса

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си