.
Затворена тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Мнения за ситуация след Ескапел

Здравейте,аз съм на 20 години и бих искала да прочетете темата ми и ако можете да ми дадете вашите мнения по въпроса ми.Средата на ноември имах рискован полов акт,тогова ни се скъса презерватив,пих хапче,защото презърватива се скъса при втория ни акт,преди това той беше свършил ,но зопочнохме наново без да се е измил,направо сложихме др. презърватив,който накрая рязбряхме,че е скъсанлТогова жената в аптеката ме посъветва ца пия хапче и така направих.Една седмица след това ми дойде за около 6 дни и оттогава нищо,искам да знам дали е от хапчето и дали може да съм забременяла.Моля ако има др. момичета,които са пили това хапче да ми кажат как е било при тях и без нападки ако обичате.Накрая искам да спомена,че имам мн нередовен цикъл.

Липсва описателно заглавие.
    kalpazanka

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    На 20 години,а с акъл на 12.....За тестове за бременност да си чувала?
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Моме тест за бременност да си чувала или поне тези в аптеката се надявам да са чували и като влезеш и им кажеш това да ти го дадът...........

Ама вярно с акъл на 12... А и приятеля ти къде с тоя акъл е тръгнал...да не се измие преди втория път.Казаха ти го преди мене,има много видове тестове за бременност,ако толкова не им вярваш,ходи на гинеколог.

Голям фен Аватара на kiki1991
    Град
    Ловеч/В.Търново
    Ако става въпрос за ескапел,ако си го испила до 72 часа няма как да си бременна от това следва че са ти се появили страничните ефекти който са много..нередовен цикъл,много слаб,или обратното много силен,даже на една приятелка и дойде 2 пъти за един месец.След 1-2 месеца трябва да ти се оправи цикълът,но по-добре за всеки случай върви на гинеколог да те види може да е от нещо друго!!!

правих си тест-отрицателен

Емиии тогава , притесненията ти свършиха или има и още

Голям фен Аватара на kiki1991
    Град
    Ловеч/В.Търново
    Цитирай Първоначално написано от ralski895
    правих си тест-отрицателен
    казах ти най добре върви на гинеколог да те види може да са 100 неща,който да ти влият върху цикъла!!!

притеснявам се,все пак са два месеца без цикъл

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ако действително се притесняваше, нямаше да пускаш тема, а щеше да си отишла на лекар!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Още в началото предупредих да не ме нападате..исках просто мнение ,а не да ме обвинявате и обиждате..казах си просто проблема,вие не ме позновате,за да ми казвате колко акъл имам!

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Дишай дълбоко и ако искаш компетентно мнение, отиди на гинеколог.
    Welcome to the Jungle...

Благодаря,DarkTemplar

Голям фен Аватара на Emilen
    Направи си още един тест за бременност, с друг вид тест. Но индикациите са за гинеколог. Тези хапчета са хормонална бомба за организма. Може да се наложи лечение.

Още в началото предупредих да не ме нападате..исках просто мнение ,а не да ме обвинявате и обиждате..казах си просто проблема,вие не ме позновате,за да ми казвате колко акъл имам!
    След 35467564536252617-мата подобна тема няма как никой да не ти се изнерви. Плюс това си на 20 - възраст, в която трябва да знаеш тези неща.

Нито съм тест за бременност, нито гинеколог, нито съм при теб, нито знам какво става в матката ти. Да, не можем да коментираме акъла ти, но не можем и половите ти органи или пък възможността да си забременяла. Тест, гинеколог или чакаш ...

До всички- каот си купувате хапчета има едни листчета в тях-наричат с елистовки. Четете ги..

Относно темата: При 90% да не кажа всички, след като се изпие хапчето до 2,3 дни ти идва цикъла. След това обаче може до следващия да си почакаш доста. При всеки е различно. Възможно е да ти дойде само с ден , два закъснение, но може и с 15,20 дни. Тъй като хапчето е удърна доза хормони за организма и ти размества нормалния цикъл. Не се тревожи. Ако обаче моят коментар не ти влияе положително- отиваш в аптека и си купуваш един тест.

Повече от фен Аватара на zay4e
    Град
    Ямбол (v momenta sym v 4ujbina)
    Аз съм пила това хапче.При мен стана следното.... дойде ми цикалът .... после свърши ,след като ми свърши стана "рискованият акт" и пих хапчето и след 1 ден отново ми дойде цикълът.... след това не ми беше дошло почти два месеца.Така ,че според мен е нормално и щом си си направила тест и е отрицателен според мен нищо ти няма

Супер фен Аватара на ScarletBite
    Авторке, не обръщай внимание на нападките. Има толкова жалки хорица във форума, въобразяващи си, че, като се коментирали един проблем веднъж, той е решен и, ако нещо подобно се пусне отново... знаеш.

Ескапел ти разбъзиква хормоните. Затова се получава така. Плюс и без това нередовният ти цикъл... Ако не ти дойде и този месец, отиди на гинеколог.
    all day... all night... what the fuck?!

Доколкото знам Ескапел може да предизвика преждевременно кървене след приема като страничен ефект както се е получило при теб. Следващата ти нормална менструация би трябвало да я очакваш на датата на която по принцип ти идва.
    Ето ти цитат от листовката:
    " Възможна е промяна във вида на менструацията. При повечето жени настъпва нормална менструация в очакваното време, но при някои може да има закъснение или преждевременно настъпване на менструацията. Възможна е появата на неправилни кръвотечения или зацапване до следващата редовна менструация. В случай, че менструацията Ви закъснява с повече от 5 дни или е необичайно оскъдна или обилна, обърнете се към Вашия лекар възможно най-скоро."

Re: Мнения за ситуация след Ескапел

Здравейте,аз съм на 20 години и бих искала да прочетете темата ми и ако можете да ми дадете вашите мнения по въпроса ми.Средата на ноември имах рискован полов акт,тогова ни се скъса презерватив,пих хапче,защото презърватива се скъса при втория ни акт,преди това той беше свършил ,но зопочнохме наново без да се е измил,направо сложихме др. презърватив,който накрая рязбряхме,че е скъсанлТогова жената в аптеката ме посъветва ца пия хапче и така направих.Една седмица след това ми дойде за около 6 дни и оттогава нищо,искам да знам дали е от хапчето и дали може да съм забременяла.Моля ако има др. момичета,които са пили това хапче да ми кажат как е било при тях и без нападки ако обичате.Накрая искам да спомена,че имам мн нередовен цикъл.

Липсва описателно заглавие.
    kalpazanka
    Значи ще се опитам да ти дам горе-долу адекватно мнение - въпросното хапче е бомба от хормони и блокери. Блокера (не знам дали точно така се казваше) е нещо, което притъпява рецепторите на органите ти, които поемат хормони. Резултата от блокера е намалено регистриране на дадени хормони (сеедно имаш по-малко в кръвта). Този резултат е временен.

Цикъла се получава в резултат от мъжки полови хормони (колкото и странно да звучи). Съответното хапче набавя естрогени (женски полови хормони) и притъпява андрогените (мъжките). Щом преди това ти е бил малък цикъла (под нередовен разбирам малко кръв и не на време) значи и мъжките хормони са ти били малко от време оно. Въпросните блокери са ги притъпили съвсем (е разбирасе не на 100%, но в недостатъчно количество приемани от органите за да задействат цикъл).

Според мен е съвсем нормално. Ефекта от въпросните блокери може да стои и 3 месеца като нищо. Ти сега си изпуснала 1 цикъл и сега закъснява втория. Предполагам този ще бъде в много малко количество, а от третия месец ще започне да се нормализира, защото ефекта отслабва със всеки ден.

Все пак ходи на лекар.

попринцип не виждам как единична доза блокер и хормон и то в не ненормални дози (защото все пак хапчето е правено за хора) може да те увреди

Не обръщай внимани на нападки Аз преди време също бях пила хапче и после доста ми се разбъркаха датите около кито ми идваше. Едва ли е станало нещо, а и щом ти е нередовен по принцип цикъла е нормално да тистане още по-нередовен. Все пак тези хапчета, до колкот знам, са натъпкани с хормони и някакви такива неща. ако все пак многосе притесняваш вземи си тест за бременост и си направи. Всичко хубаво и кажи после какво е станало

Благодаря на повечето от вас за отговорите Днес си направих друг тест на различна фирма,който също е отрицателен,а утре ще си запиша час при лекаря ми.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    mecho8888, не знам откъде имаш такава информация, обаче трябва да си смениш източниците. Причините за нередовната менструация не са само мъжките полови хормони.
    ellaOne и Escapelle нямат нищо общо с естрогените.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Искам да благодаря на тези които се опитаха да ми помогнат.В деня в който трябваше да ида на лекар ме доиде,изчаках да ми свърши и веднага отидох на лекар,след прегледа той ми обясне че всичко е от хапчета,предписа ми лекарства,които трябва да пия 3 месеца,за да ми се нормализира всичко.Обясни ми колко вредно е това хапче и ме посъветва да внимавам повече и по-добре никога да не го взимам.Затова и вие внимаваите и дано не ви се налага да го пиете или ако го пиете наистина да е необходимо

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си